Bakdag

Efter att ha fastnat vid datorn och beställt några stämplar från Magnolia. Alla får ju barn ...!

image168image169image170

... har jag nu satt igång att baka. Dels bakar jag en filmjölkslimpa som är hur enkel som helst ... ingen jäsning och inget varmt:

Recept:
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
3 dl sirap
1 l filmjölk (kall)

1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
2. Tillsätt sirap och filmjölk.
3. Blanda samman. Det ska vara riktigt kladdigt. (Du ska inte kunna ta i degen med händerna.)
4. Lägg i tre limpformar.
5. Grädda i mitten av ugnen 1 timma. De sista 30 minuterna täckta med folie.
6. Låt svalna på galler.

Limporna kan med fördel frysas, de är lika saftiga nybakade som från frysen.

... sen har jag även börjat att baka en focaccia med basilika och vitlök.


Ha de!
kram Emma


Kommentarer
Postat av: Happy Flower

Jag älskar Magnolia stämplarna. Jag skulle behöva baka, men vet inte vad jag ska baka?

2008-02-21 @ 18:40:26
URL: http://happyflower.blogg.se
Postat av: Sofie

Åh så gott med nybakt bröd... Och det är ju inte så svårt.. Varför gör man inte det oftare?!.. Jag har mina bakperioder.. men det var ett tag sen nu.. Hmm.. kanske till helgen :P

Jättefina stämplar.. Skulle också behöva uppdatera stämpleförådet här hemma.. En tur till Panduro outlet hade inte varit fel. Följa me nån gång nästa vecka kanske??

Nä, nu kallar sängen.. Jobba i morgon ju :/
Kram

2008-02-21 @ 22:18:00
URL: http://jagmigminmitt.blogg.se
Postat av: Sofie

Åh så gott med nybakt bröd... Och det är ju inte så svårt.. Varför gör man inte det oftare?!.. Jag har mina bakperioder.. men det var ett tag sen nu.. Hmm.. kanske till helgen :P

Jättefina stämplar.. Skulle också behöva uppdatera stämpleförådet här hemma.. En tur till Panduro outlet hade inte varit fel. Följa me nån gång nästa vecka kanske??

Nä, nu kallar sängen.. Jobba i morgon ju :/
Kram

2008-02-21 @ 22:18:16
URL: http://jagmigminmitt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0