Recept
Jag följde detta recept men tyckte att det blev lite för stark chokladsmak. Tycker bätter om de chokladmuffins där man använder smält choklad (hittar inte det receptet just nu tyvärr). Glasyren använda jag samma ingredienser men inte samma propotioner men jag tror att denna blir god också.
Daim cupcakes med kaffe-glasyr
150 g smör
3 st ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
1 1/2 dl daimkulor
2-3 dl socker
1 msk kaffe
Glasyren:
50 g rumstempererat smör
1 msk kakao
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3-5 dl florsocker
ca 50-60 g philadelfiaost
Daim cupcakes med kaffe-glasyr
150 g smör
3 st ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
1 1/2 dl daimkulor
2-3 dl socker
1 msk kaffe
Glasyren:
50 g rumstempererat smör
1 msk kakao
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3-5 dl florsocker
ca 50-60 g philadelfiaost
Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda äggsmeten med smöret och kaffet.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål, rör sedan ner de i den andra bunken, rör om ordentilgt.
Till sist rör du ner daimkulorna försiktigt.
Klicka sedan ut smeten i medelstora formar (ca en halv form)
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Ta ut dom och låt dem svalna.
Glasyren:
Blanda alla ingredienseer i en skål och rör om. Rör i mer florsocker eftersom.
Ställ gärna in i kylskåpet ett tag så den hinner stelna lite.
Klicka på muffinsarna med sked eller använd sprtiser och spritsa på.
Garnera gärna med lite strössel!
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda äggsmeten med smöret och kaffet.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål, rör sedan ner de i den andra bunken, rör om ordentilgt.
Till sist rör du ner daimkulorna försiktigt.
Klicka sedan ut smeten i medelstora formar (ca en halv form)
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Ta ut dom och låt dem svalna.
Glasyren:
Blanda alla ingredienseer i en skål och rör om. Rör i mer florsocker eftersom.
Ställ gärna in i kylskåpet ett tag så den hinner stelna lite.
Klicka på muffinsarna med sked eller använd sprtiser och spritsa på.
Garnera gärna med lite strössel!
Kommentarer
Trackback