FREDAG

Så skönt ... har inte gjort så mycket ... jag var ju visserligen och hälsade på mitt gamla jobb. Dom har bytt lokaler ... det är ju mycket fräshare lokaler än vad jag har ... men ... det är trångt och alla ska samsas på samma plats ... men jag tror att det blir riktigt bra när alla kartonger är uppackade! Även om jag inte är där och styr upp ordningen och organiseringen :-)

Är själv hemma ikväll ... A ska på pokerkväll hos en polare och imorgan ska han iväg på volleybollutbildning ... så jag har nästan hela morgondagen för mig själv också.

Imorgon kväll tänkte vi öppna en flaska vin och börja kika på bordsplaceringen till bröllopet ...  vi får se hur det går!

Ha dé!
Emma

Äntligen torsdag!

Image hosting codes
Jag hade igår planer på att jag skulle städa idag för att slippa det under helgen ... vilket även hängde samman med att jag skulle vara med på ett Pilates pass på skolan och därför inte kunde träna idag. Vilket i sin tur innebär att jag måset träna imorgon ... och då skulle det kännas bättre att träna imorgon om det redan var städat hemma!  phu ... hängde ni med ... jag kan förstå att A tycker jag tänker för mycket ibland!!!

Iallafall...

Pilatesen på jobbet var riktigt bra ... vi höll på ca 40 min men jag var helt avslappnad efteråt ... så när jag kom hem satte jag igång och städa på en gång ... vilket jag aldrig skulle tro ... men nu är det klart ... och A lagar mat! Det händer INTE ofta. Så nu försöker jag bara hålla mig borta från köket.

Ha de så bra!
kram Emma

Höst

Fall Leaves Fairy Butterfly Snowglobe Gif ImagesIdag kändes det som är fin höstdag ... soligt med kyliga vindar. Det är svårt att acceptera att hösten är på intågande. Jag gillar visserligen hösten men jag vill ha lite mer sommar. I helgen bokade vi vår bröllopsres det blir en vecka i Spanien. Först fyra dagar i Madrid och sedan tre dagar Barcelona Det ska bli skönt att komma iväg och bara släppa allt. På alla väderkartor vi har tittat ser det ut som om det är 20-25 grader i början av oktober ... så nu får jag håller tummarna för att värmen stannar kvar!!

Ha en bra tisdags kväll!
Kram Emma

Jobb, jobb, jobb ...

Images for your blog codes
... och jag som tänkte att jag i år skulle bli duktig på att inte jobba mer än vad arbetstiden är ... men nu har jag suttit hela kvällen och planerat morgondagen. Som tur är har jag lite planeringstid imorgon så jag hoppas att jag kan hinna ifatt!

image hosting file hosted imagesJag har iallafall hunnit med att dansa ... men det var inte favoritinstruktören idag ... så det var inte rikitgt lika roligt som vanligt ... men dansen är helt underbar för när man kommer hem är man full av energi oavsett hur trött man är innan!


Nu tänkte jag snart lägga mig och läsa!
Godnatt på er alla!


Igår var det fest...

födelsedags-, inflyttnings- och nytt jobb fest. Mycket trevligt ... vi grillade, hade musik quiz och snackade en massa skit! Det var riktigt gott att grilla ... det har ju inte blivit så mycket av det under sommaren!

Vi har haft fullt upp under veckan och hade glömt att köpa present ... och det hade ju varit lite smått pinsamt att komma utan ... så hjärnknölarna fick gnuggas ... och med tanke på utbudet en lördag vid fem var inte valet så stort ... men jag känner mig ändå ganska så nöjd ... det blev en ...
image80

... korg med kex, ost, marmelad och frukt!
Jag gjorde även ett kort ... jag tycker alltid att det är svårt att välja kort och presenter till killar och försökte därför att göra kortet lite "killigt". Jag vet inte om jag lyckades men så här blev det ...

image81

Ha en bra söndasgkväll!
kram Emma

GRATTIS CARIN!

...som har namnsdag idag ... jag glömde ju bort Karin-dagen ... men kom ihåg LOVISA-dagen!

MySpace Layouts images

En liten bakelse till dig!

Ha en bra namnsdag!
kram Emma


Jag blir så arg!

Angry Brown Papa Bear Gif ImagesKlubben har som uppdrag att ta ner och sätta upp tält ... idag ska dom ner ... men flera av de som sagt att de ska komma struntar i att dyka upp eller kommer bara några timmar när det är heldag som gäller ... och vad händer då .... jo då måste de få vänliga själarna som finns i klubben ställa upp ... däribland min A ... och vi hade lite andra planer för dagen ... inga roliga precis ... men nu får jag städa och handla själv ... vilket jag brukar göra (oftast!)... men nu skulle jag slippa och få lite hjälp ... men inte då.

En STOR arg björn till alla er som bara sruntar i allt och tar för givet att allt löser sig!!!

Nu är jag tillbaka...

...jag har försökt att hitta på olika saker efter jobbet för att inte stupa i soffan ... vilket är anlednigen till att det inte har blivit så mycket skrivet!

Tänkte börja med att lägga upp lite bilder från Timbuktus spelning på Stortorget.

  
   

Igår hade vi tjejmiddag ... vilket var fantastiskt trevligt ... det var så skönt att bara få sitta och snacka en massa strunt ... och Helen du lagar så otrologt god mat!

Skönt med fredag ... jag satt kvar på jobbet ett tag för att slippa jobba i helgen ... jag tycker det känns bättre att kunna lämna jobbet på plats och inte ta med sig det hem. Nu är det lägenheten som ska städas och kyl och frys som ska fyllas istället ...  men tänkte att jag skulle vänta tills A kommer hem ... jag vill ju inte städa själv  :-P

*kram*

Helt slut...

Image hosting codes...jag fattar inte att det är tisdag idag ... jag är helt slut, det känns som om jag har arbetat en hel vecka och är redo för helg nu!

Håller på att tvätta nu och väntar på att A ska komma hem .... då ska vi ut på festivalen och äta ... sen är det dags för Timbuktu ... man får väl se hur nära scenen man kan stå ... har för mig att det var smockfullt på stortorget när han spelade på festivalen senast!

Pratade just med en kompis i telefonen, vilket var mycket trevligt, vi brukar inte prata eller träffas bara vi utan en tredje kompis som sammankallande :)

...och nu kom A hem också så nu blir det mat ...

*kram*


Festivalsöndag

Startade vi med lite mat jag tog en oxfilerulle med bearnésås ... den var väl sådär ... A åt renskav med potatis och lingonsås - en hit enligt honom. Sedan traskade vi bort mot Mölleplatsen där vi lysnade lite på Rigmor Gustavsson men vi gick därifrån då vi inte var så imponerande ... hon har varit bättre förut!

  
(ber om ursäkt för suddiga bilder)

Nu har jag gjort något konstigt - jag kan inte få bort den kursiva texten, Varför går det inte att klicka på K?!
Någon som vet hur jag gör??
(Fortsätter att skriva med kursiv text - orkar inte börja om!)

Ja ja ... sen gick vi till stortorget tänkte lyssna på klagokören - jag tyckte det såg lite roligt ut på bilderna från andra städers klagokör ... men Malmös ja jag vet ... man ska väl inte klaga men ... den var väl inte sådär bra och dessutom var de klara på 5 minuter så där stod vi och väntade på Laleh tillsammans med alla ungdomar längst fram!!

     

Jag tycker Laleh är en härlig liveartist men kan hålla med flera jag har pratat med under dagen att scenan var fel för henne. Laleh pratar mycket och känner in publiken mycket ... men publiken på stortorget är ofta där för att det är en känd artist och inte att de vill lyssna på just den artisten i första hand.

Har just varit och tränat och ska nu bara slappa hemma resten av kvällen!

*kram*

Festivallördag!!

Vi började dagen med en älgwook ... en festivalklassiker .. sedan gick vi vidare till Mölleplatsen där vi lyssnade på Calasia. Jag gillar verkligen deras musik och de är fantastiskt duktiga men deras musik gjorde sig inte riktigt live!

image62

Vi gick sedan vidare till stortoget där vi tittade litegrann på Måns Zelmerlöw men vi stannade inte så länge där utan vi gick vidare och åt lite till innan vi gick hem och softade ett tag.

Senare på kvällen gick vi till stortorget igen där det sändes live för Din Gata ... fullt ös!
image64

men vi gick dit för att lyssna på Salem al Fakir...image63
..han var helt galen på scen sprang runt hela tiden!

Det är inte bästa fotokvaliteten vår kamera börjar bli gammal och klarar inte mörkret så bra!
Ikväll blir det bl a Rigmor Gustavsson och Laleh ...

*kram*

Kräftskiva på torget

... mycket folk blev det vi var ca 30 som trängde ihop oss på ett långbord ... det var riktigt gott med kräftor och trevligt sällskap ... sänder dock en liten tanke till mina lagkamrater som skulle samlas kl.01 på torget för att ta ner kräftborden!
Lite före och efterbilder från gårdagen...image60

image61

Hade fullt upp med att äta kräftorna så det blev inget foto på dom ...

Tänkte ta en tur på stan nu ... sen är tanken att ägna lite tid åt bröllopsplanering!

Ha en bra lördag!
Emma

Bilder från veckan

Här kommer lite "dagens utsikt" ... som jag trodde skulle jag inte lägga in en dagens bild varje dag nu när jag börjat att jobba igen ... men jag har faktiskt några bilder från veckan.

image58
Den här bilden få symbolisera jobb ... satt lite på gården och pysslade

image59
Eftersom det var kräftskiva skulle en svamp och ostpaj göras ... det självklara valet föll på kantareller och västerbottenost :)

*kram*

Kräftskiva

Disney Little Mermaid Crab Sebastian Glitters

Fick just ett sms av paret som har första vakten av bord ... vi kommer att bli ca 30 pers!! Så det gäller att vara ute i god tid! Jag ska dit och lösa av dem vid halv fem och sen kommer alla omkring sex ... sen är det kräftätande till Grus i dojan som gäller! (för icke Malmöbor - det är festival i stan!) Vi har bjudit in några danskar på sin första kräftskiva ... det ska bli intressant och se vad de tycker!

Ha en underbar fredag!
*kram*

Inte bästa bilden kanske - men det är ju en kräfta iallafall :-)


Trött

Image hosted at bigoo imagesefter tre arbetasdagar och fullbokade kvällar. Det var inte det smartaste så här i början, hade varit bättre med fria eftermiddagar misstänker jag!

men ...

imorgon är det fredag och kräftskiva ... det ska bli riktigt trevligt ... håller tummarna för en regnfri kväll!

kram Emma

Första dagen på jobbet ...

har väl gått ganska så smärtfritt ... man är ju inte riktigt van vid att sitta och lyssna ... under semester kan man ju liksom rå om sig själv och göra det som man själv känner för!

Jag vet inte om jag fått så mycket gjort men tanken med första dagen är väl att starta dom små grå(eller gröna) så att de kan arbeta på resten av veckan!!

Blog images codes  Blog images codes Blog images codes Blog images codes Blog images codes Blog images codes Blog images codes

Satte mig med nya almanackan när jag kom hem och skrev in terminens datum ... alltid kul med nya grejer!
Imorgon ska jag försöka få ordning på klassrummet och göra en grovplanering över hela läsåret!

Nu ska jag vila lite innan det är dags för styrelsemöte ...

Ha en bra eftermiddag!
kram Emma


Det blev Kallis idag oxå!

image57

Det ser kankse ut som om det är tomt med folk ... men det som kan ses på bilden är enbart hytter man byter om i ... mittemot och runtomkring finns breda bryggor som man ligger och solar på!

Nu ska jag slappa hemma ett tag innan det är dags för träning ... ... och .. .. ... lite förberedelser för morgondagen!
kram Emma

Sista semesterdagen

*snyft snyft * men jag ska verkligen njuta av den fullt ut ... håller på och tvättar nu har tänkt att dammsuga av lägenheten och packa en badväska så att jag kan rusa till stranden när tvätten är klar!

Image hosting codes

Jag måste också hinna köpa mig ett nytt kollegieblock ... ett måste inför ett nytt läsår!

Jag läste en artikel för ett tag sedan som handlade om hur mycket ledig tid vi har även när vi arbetar ... min tanke är att jag ska fokusera på den lediga tiden även nu när jag börjar arbeta igen ... dessutom står det i många tidningar att värmen ska hålla i sig ... så för att förlänga sommaren kan man ju ta med sig badväskan till jobbet och cykla ner till stranden när mna slutar ...!

Ha en härlig måndag!
(och till er som har börjat arbeta idag ... du har mycket ledig tid på eftermiddagar och ... det är inte såå långt till helgen)

/Emma

Image hosting


Söndagen

...började riktigt segt ... jag var fortfarande trött efter allt tältuppsättande men till slut fick jag lite gjort iallafall ... jag har plockat lite i lägenheten, handlat hem lite mat ... och varit på räkfrossa vid Dockan ... så mycket till frossa var det inte alla blev tilldelade ett visst antal räkor ... ca 15 st :-( ... för att vara lite positiv var de riktigt goda och stora men vi var ju hungriga!!

Här kommer en bild från dagen:

image55

Så här såg det ut när vi kom men det blev snabbt fullt ...

Ska jag vara riktigt ärlig borde detta bli dagens bild ...

image56

...eftersom jag tillbringade mycket tid fram datorn och gjorde just ingenting!

Ha de gott!
/Emma



Tältjobb...

Lördagens utsikt ...
tältbygge före:
image53

tältbygge efter:
image54

Nu har iallafall jag gjort mitt vad gäller festivaltält i år!
Jag ska njuta av en helkväll i soffan med ömmande fötter, händer och axlar ...

Ha en bra lördagskväll!


Malmö Festivalen

Det är snart dags för årets upplaga av Malmö Festivalen och då ska en massa tält sättas upp ... närmare bestämt 130 st. Om du inte har tänkt på det tidigare så gör det när du går och njuter av mat och musik ... att dessa tält måste sättas upp! ... och det är det jag har gjort idag och ska fortsätta med imorgon ...

Jag kan visserligen säga att det är sååå mycket bättre att sätta upp tält än att ta ner dom ... för det är det också någon som måste göra ... jag hjälpte nämligen till att ta ner tälten förra året ... du kan ju tänka dig hur rena tälten är och hur gott dom luktar efter en veckas matlagning ... tänk på det när du går och njuter av årets festival!

Så detta har varit dagens utsikt:

image52

Nu ska jag till Lilla torg och äta något och ta en öl!
Ha en bra kväll!
Emma


Dagens utsikt...

image51

Från Kallbadhuset i Malmö ... idag var vattnet dessutom badvänligt (= det gör inte ont i benen när man går i) Egentligen är det ju inte den korrekta utsikten men eftersom alla är nakna(!) var jag mycket mån om att ingen människa skulle komma med på fotot!

Ha en fortsatt bra dag ... nu ska jag iväg o träna!
Emma

Jag har en plan

eller snarare en ambition ... det är många bloggare som har "dagens outfit" "dagens lunch" "dagens ros och ris" ... så jag tänkte jag skulle börja med Dagens utsikt ... ett foto som visar vad jag sett under dagen ... vet inte riktigt hur det kommer att bli och hur duktig jag kommer att vara på att...

1. ta med mig kameran
2. ta kort
3. lägga in foto i datorn
4. lägga in på bloggen

så jag testar helt enkelt så tar vi en lite utvärdering sedan :-)

Här kommer tisdagens utsikt från Kallis:
image49

onsdagens utsikt från Kämpingestranden:
image50

Så får vi se vad dagens utsikt blir ...

Ha en bra dag i solen!
kram Emma

Kallis

Det blev inget Skanör idag utan jag gick till kallbadhuset istället ... tänkte att jag skulle sola bort de få märken från bikinin som jag hittills fått :)

Lyssnade på Renata Clumska som var dagens sommarpratare ... hon är rätt så imponerande både vad gäller det hon har genomfört men också sättet hon pratar om det ... som lyssnare rycks man med och in i de känslor som följde Renata under sin kavaktur runt USA.

När jag kom hem satte jag mig och pysslade med festprogrammen till bröllopet ... det är roligt ett  tag ... tur att jag har gått om tid på mig ... :P

Jag hann också med ett Body Pump pass ... mesade lite efter förra veckans otroliga träningvärk och la av lite vikter ... även om det är mot mina principer ... får se hur det känns imorgon ...



Nu ska jag sova ... Godnatt!

Måndag

Dagen började med tvätt och sedan en ordentlig lunch ... jag skulle sedan lämna blod ... för första gången! Jag var lite nervös innan inte för nålen eller sticket eller något sådant utan för hur det skulle kännas efteråt ... men det var helt ok inget konstigt ... Personalen var jättetrevliga så där lugna och omtänksamma som man vill att de ska vara, tack! (inte alls som på bilden)

   

Eftersom vädret var fint även idag åkte jag ner till stranden ... låg och läste och sov lite innan det var dags att spela beachvolleyboll ... idag var det lite blåsigt för att spela bra hoppas på mindre vind imorgon. Då åker vi ev. till Skanör och sätter upp ett nät ...

Är helt slut efter en heldag i solen kommer nog att somna gott i soffan...
kram Emma

Stranden here I come...

äntligen vet man att det är fint väder när man vaknar!

Väskan och pick-nick är packad (A ska bara prata klart i telefonen) det är bara att dra iväg.
Idag kommer vi att hänga vid beachvollebollplanerna ... skönt att röra på sig lite också ... dessutom blir man tillräckligt varm för att ta ett dopp i det kalla vattnet ... :P




Ha en underbar dag!
kram Emma

Räkafton...

...på klippan i solnedgången .. eller ja vi visste ju iallafall att solen fanns där bakom molnen. Inga räkor är som räkorna från Strömstad ...

image39

Vi fick besök av en räkglad fiskmås ... jag har aldrig sett så stora fiskmåsar som dem i Strömstad.
I torsdag tog vi kosterfärjan till Sydkoster för att gå runt och kika lite och äta gott ... jag var bara tvungen att fotografera maten ... det är för gott ...

image40

Fisk och skaldjurssoppa vid Ekenäs ... den var ruskigt god men det blev lite mycket ... magen ballade ur :(

image41

En bild från ett molnigt koster!

image43

Vy från båten in över Öddö ... det är otroligt lugnt och avslappnat på Öddö ... man kan bara ta det lugnt. Under sommaren har man arbetat med att renovera och rysta upp endel på ön bl a har det byggts ett nytt utedass problemet är dock det samma som med det gamla ... han som är byggherre är dryga 2 m och mäter efter sin kropp vilket innebär att alla vi andra får sitta och dingla med benen :-D

image44

I går kväll åt vi på Rökeriet inne i Strömstad ... ett ganska så nyöppnat ställe, vilket jag varmt kan rekomendera de har riktigt god mat till hyfstade Strömstads priser. Kvällen till är blev det en skaldjurstalltik ... vad annars kan man äta på västkusten?!

image45

Bryggan på Öddö.

image46

Verandan på huset i bodde i syns i bakgrunden. Det är härligt att somna och vakna till vågskvalpet ...
en dag hade en större båt lagt till strax utanför ön.

image48

Även utsikt för kvällens tandborstning ...

Det var lite av vad jag gjort i Strömstad...
Ha de bra!
kram Emma

Mobilblogg

...fungerade ju inte så som jag hade tänkt mig så då kommer allt på en gång ... igen ...

Måste finula ut vad jag gjort för fel...

RSS 2.0