Bilder

Vill du se fler bilder från helgen, kan du titta in på mammas blogg.


Var tar tiden vägen?

Jag som hade så gott om tid att plugga och tyckte att jag var i fas. Har nu insett att det är vecka 40 och måndag v. 42 ska första uppgiften vara klar och inlämnad. Dessbättre ska den inte till någon lärare utan bara till basgruppskompisarna som kritiskt ska granska.

Vecka 42 är vi på utbildning igen och då ska det handla om grupphandledning. Inspelning ska ske och det är sedan det som ligger till grund för examination. Spännande men lite skrämmande.

Idag var tanken att jag skulle börja med uppgiften men jag har suttit och planerat istället, känns visserligen skönt att vara klar med det. Så min plan är att ta en ledig eftermiddag och kväll. Tja ledig och ledig vet jag inte jag ska måla en hylla som pappa har byggt till mig. Den ska stå i badrummet och bli blankt svart.

Så imorgon, då jag har pluggdag, ska jag sätta klockan tidigt och ägna hela dagen åt att först planera studierna och sedan sätta igång med transkribering av min första videoinspelning.

Nu ska jag slappa i soffan lite innan det ska målas.

Kram Emma


Renovering

    
Renovering pågår. Riva tapet, spackla skarvar. Lova att aldrig någonsin sätta upp en bård!

  
Måla, riva och tapetsera. Lite fusk i sovrummet dock.

   
Fondvägg i sovrummet, fondväggen i vardagsrummet och så en bild från köket som vi inte har gjort något i alls ... och det kommer vi inte att göra heller ... inte i första taget iallafall.

  

Lampan är en födelsedagspresent till Anders. Kökssoffan har jag fått från farmor, jag satte på ett nytt tyg men det syns inte så bra. Jag ska skaffa mig lite snygga kuddar som kan ligga i den. Sista bilden är ett underbart fårskinn som jag fick från mamma och pappa i 30 års present. Precis som jag ville ; )
Trädgården har det arbetats mycket i i helgen och det har hänt mycket men det är inte särskilt snyggt ... än. Nu finns det iallafall en plan. Där bl a trädäck, trädgårdsland, gräsmatta och frukostplats ingår.

Hej hej ...


Bilder på G

Kameran har gått sönder men jag har hittat en minneskortsläsare så snart är bilder på gång.


Pluggar

... men skulle hellre vilja lägga mig och sova igen, jag fattar inte varför jag är så trött. Det är kanske dags för en ny flaska med Mivitotal.


Det finns en hel del som kan göras här hemma också som att städa, sätta upp rullgardiner och gardiner, måla lister ...

... men det är plugga jag måste göra. Måste dessutom in till jobbet på möte mellan två och halv fem. Viktiga möten men det är trist att de ska ligga på min pluggdag. Jag måste nog vara lite hårdare i fortsättningen eftersom jag bara jobbar halvtid. Jag måste ju hinna med att plugga också. Kom just på att jag måste förbi högskolan också så det är nog dags att börja plocka ihop.

Anders hämtar upp mig efter jobbet så ska vi åka och hämta hand födelsedagspresent som äntligen har kommit. Den är så stor att den inte går att ta på cykeln. Upptäckte dock att han glömt mobilen hemma så jag hoppas verkligen att han kommer ihåg att plocka upp mig.

Hej hej ...


Mycket volleyboll

Igår somnade jag runt nio efter en intensiv helg i Borås.
Även om jag inte spelade så mycket så ska man ändå värma upp, bolla in och spika in innan varje match. Att sedan stå i uppvärmningszonen och heja på laget kräver också sin energi. När man sedan får det ärofyllda uppdraget att antingen gå in och avbryta en servare eller ta över en serve så är pressen stor ... bollen ska sitta.

För att berömma mig själv tycker jag att de inhopp jag gjorde så gjorde jag det som förväntades av mig.
Nu är det bara att visa på träningarna att jag ska ha mer speltid till nästa match.

Träning ikväll.

Ha de bra!
Kram


Uppdatering

Jag föll för grupptrycket och finns nu även på facebook.
Måste sätta mig in i det bara så att jag fattar vad jag håller på med.

Imorgon ska jag vara hemma och plugga måste börja läsa. Vi gjorde en filminspelning i tisdags på vårt individuella handledningssamtal. Så jag ska sätta mig och titta på det också ... lite jobbigt men lärorikt. Jag kände att jag inte riktigt vågade eftersom jag filmades men det blir ju bara löjligt då. Så jag ska försöka att träna och träna och strunta i kameran. Nästa gång vi ska filmas är det grupphandledning som gäller.

Igår var vi i Köpenhamn och spelade träningsmatch. Vi vann och spelade bra ... dessvärre fick jag inte så mycket speltid ... hoppas på mer i helgen. Då ska vi till Borås och spela Knallecupen.

Dags för en kopp te.
Kram
Emma


Bröllop

Jo, allt gick bra och vi hade en riktigt trevlig kväll i serveringen. Efter att ha spätt ut vattenglaset med lite vin till den första gästen jag serverade så klarade jag av både servering från fat, kaffepåfyllning, diskavdukning och senare på kvällen drinkblandande.

Lite överraskande var en av mina kollegor gäst på bröllopet samt en vän till ett par vänner.

Idag gör jag det näst sista som styrelsemedelm i volleybollen. Vi ska ha årsmöte imorgon så jag ordnar med verksamhetsberättelse, dagordning mm. Det sista som ska göras är att skriva protokoll efter morgondagens möte ... om jag blir vald till mötessekreterare förståss!
... och det är så himla skönt.

I förmiddags målade jag även klart i gästrummet så nu kan golvet aväckas och städas ... sen ska det piffas ... det bästa av allt!

Fortsätt njut av söndagen!
KRAM


Lördag morgon

Det är tjock dimma över Malmö idag. Lite mysigt att sitta inne då. Jag ska snart plocka fram en härlig frukost. Funderar lite på att måla sedan ... det sista fixet i gästrummet. Möblemanget kommer att se lite knasigt ut, vi har än så länge en säcg utan ben. Jag vill ställa dit vår gamla TV sen antar jag att vi ställer dit byrån vi hade i sovrummet tidigare. Har inte någon bra ide om hur det ska möbleras men det kommer väl så småningom.

Igår var det mycket trevligt att träffa Lina med familj. Maja var så duktigt ocg stolt storasyster.

Det var inte Let´s go vi var på med laget i onsdags utan utmaningarnas hus. Liknande fångarna på fortet med en massa rum med kluriga gåtor, precisionsrum, fysiska rum eller rum med en massa knappar som ska hittas och tryckas in. Detta kan jag verkligen rekomendera ... hur kul som helst. Perfekt för möhiippa eller svensexa eller någon som fyller jämt.

På tal om fylla år ... under en veckas tid fyller många i min närhet år. Igår fyllde Erika 30 år hon fick en snartbox av mig. På måndag fyller Anders år, tisdag mormor och torsdag fyller syrran år.

Anders har jag beställt present till men den hinner nog dessvärre inte komma innan måndag. Så jag får fixa något kul kort eller nåt. Sen är tanken att vi ska gå ut och äta på tisdag.

Nu är det dags för frukost.
Ha en underbar lördag!
Kram Emma

 


Hjälp!!

På lördag ska jag servera på ett bröllop.
Det är en ära att bli tillfrågan men herrugud det är ju inte riktigt min grej. Jag har inte ens haft några sommarjobb med någon liknande erfarenhet. Det närmsta jag kan komma är en heldag i köket på kollo. Men där inte inte själva serveringen det viktigaste.

Det ska vara servering från fat har jag förstått och vi ska vara där lite innan så vi hinner gå igenom lite innan antar jag.

Ikväll har jag snabbstädat inför besöket imorgon innan jag landade i soffan. Enligt tablån fanns inget bra att se men så zappade jag runt och hittat Dobidoo på 24:an. Det verkade dessutom vara nya avsnitt ... mycket trevligt.

Hej hej
kram Emma


Hemma och pluggar

eller inte riktigt. Det finns så mycket annat trevligt att pyssla med. Plugget hinns med senare. Idag har jag fortasatt att måla i gästrummet. Väntar just nu på att färgen ska torka så jag kan måla det sista lagret.

På fredag kommer Lina och barnen och hälsar på. Ska bli trevligt att ses, jag har ju inte träffat den lille killen än. Sist vi hördes hade han inget namn ... får se om han har något nu!

Ikväll ska volleybollaget till Let´s go i Limnhamn på Kick off inför säsongen 0910.

Imorgon är det jobb igen och sedan ledig på fredag igen.
Innan dess ska jag ha städat, piffat lite, måla klart, samla ihop skräp och kanske ta tag i en eller annan kartong.

Ha de gott!
Kramar Emma


Ska väl skriva lite ...

Sena träningar innebär oftast inget bloggande kvällstid.

men känner att jag måste skriva lite.
Idag har jag varit på högskolan ... det är så oerhört lyxigt att få möjligheten att läsa. Jag var en aning nervös inför kursen eftersom vi ska filmas en hel del. Men nu efter att ha gått igenom alla uppgifter känns det mycket bättre. Alla filmningar ska göras i basgruppen. Kursen heter Det professionella samtalet ... så nu kommer jag att blir proffs på samtal.

och ja bilder kommer ... just nu hittar jag inte kamerasladden. Jag ska leta!

Igår tapetserade vi halva gästrummet med reparationsväv som sedan ska målas. Anledningen till att vi bara tapetserat halva rummet är att vi testar lite hur bra underlaget måste vara men också att vi startade lite sent så det blev helt mörkt.

KRAM Emma


RSS 2.0