Melodifestivalen

Var en snabbis på stan innan för att hitta något för kvällen ...

In på HM rusar en stylist (antar jag) från Melodifestivalen och grabbar tag i (första bästa) hårstyling. Har de slut på det kanske? Lite panik isåfall!

Ikväll är det först lagfest sedan ska vi ansluta till herrlagets fest för att så småningom ta oss ut på stan.
Vi vann vår sista match och slutar 2:a i vårettan vilket betyder 4:a totalt. Ganska bra med tanke på vår bonusplats i division ett. Nu väntar eftersäsongsträning och turneringar.

Ha en underbra lördagskväll!
KRAMAR Emma



Hockey

Hoppas verkligen på Malmö eftersom de satsar och tror på ungdomarna.

Idag är det vinna eller försvinna som gäller.
Nu är det lika ...


Uppdatering
Förlängning ... : S


Uppdatering
Straffar ... :S  :S

mot Leksand som redan är klara för play-off!

*håller tummarna*

Uppdatering
 Det gick inte den här gången ...

Så ska det låta

Jag hade aldrig någon tonårscrash på någon idol under unga år och får väl ta igen det så här på älde dar!
Han har en underbar dialekt, sjunger fantastiskt, verkar oerhört sympatisk ...
Kan inte hjälpr det men tycker han är rätt så söt faktiskt.

Ha en bra fredagskväll!
Kram Emma


Vägen hem

Tittar på dokumentärfilmen om Knutby.
Jag kan faschineras och skrämmas av hur lätt det verkar vara att påverka sin omgivning. Så länge du själv har en manipulerande och kraftfull roll. Tänk om den energin kunde användas till något positivt, att lyfta människor och ge dem ett självförtroende som kommer inifrån.

Jag blir mörkrädd när jag hör pastorerna predika om synd och kvinnans underlägsenhet mannen.
Jag tror inte att synd existerar. Om det nu skulle finnas någon typ av gud kan den väl omöjligt vilja människan ont.



Glömde en punkt i förra inlägget:
en av gruppmedelmmarnas arbetsplats gick i konkurs i tisdags.

Vansinnigt

I min basgrupp på högskolan är det helt vansinnigt just nu. Inget problem med skolarbetet eller samarbetsförmågan. Men på hemmaplan verkar alla ha det lite smått hysterigt. Vi är totalt sex personer.

  • en skilsmässa som är påskriven i dagarna
  • ett paniksålt hus
  • en separation hastigt påkommen
  • en separation betänkt under lång tid
  • en bor tillfälligt hos sin mamma med ett av sina tre barn
  • en har alltid läkartid och måste gå ifrån
  • en blir alltid sjuk om måste till akuten (annars är det barnen el. mannen)
  • en föredetta som förföljs på telefon
  • en föredetta som trakaseras genom barnen

allt detta har hänt tre av dessa sex personer. Man kan ju undra hur mycket man påverkar varandra och hur mycket dålig energi kan inverka på andra områden.

Jag har det iallafall bra och är jättenöjd med min utbildning!

Förlovning

Stämmer detta nu?
Kan man lita på aftonbladet.se?


Bild från aftobbladet.se

Extra nyhetssändningar:

Det är sant!
Så roligt.

Fettisdagen

Idag är det fettisdagen!

Så nu får jag äta en semla på riktigt.



*mums*

Betygsätta lärare

Lyssnade precis på radion och har tidigare läst endel om att betygsätta lärare. Det verkar som om de flesta är positiva till det, kruxet är bara att ingen av de själva är lärare. Jag tycker att det självklart ska finnas en utvärdering och diskussion i klassrummet om vad som är bra och dåligt, både vad gäller elever och lärare men det behöver inte handla om betygsättning.

Problemet som jag ser det i detta förslaget är att läraren ska betygsättas av sina elever från år 3. Detta betyg ska sedan ligga som grund i lärarens lönesamtal. Det är här det blir fel.

De argument som framförs håller inte enligt min mening. Personer från olika arbetsområden har ringt in och menat att vi blir betygsatta av våra chefer så varför kan inte lärarna bli betygsatta - det finns en viss skillnad på barn - vuxen samt positionen elev - chef.

En lärare som ringde in menade att det är så myckat annat i skolan som är avgörande och av betydelse än skillnaden mellan att ge en elev ett högre betyg. Om du som lärare har hjälpt en elev att för det första komma till skolan och sedan prestera under lektion är det ett stort steg och till stor hjälp för elevens framtida skolgång men därmed inte sagt att eleven kan få ett G.

Problemet här ligger dessvärre i skolans dåliga ekonomi med stora klasser och få lärare. Ett ytterligare problem som jag kan se är att det är svår byråkrati runt att omplacera eller avskeda en lärare. Dessutom utexamineras alldeles för många lärare från högskolan, det måste ställas högre krav från högskolans sida. Alla som går en lärarutbildning kan omöjligt vara lämpade för läraryrket.

/Emma

Kollegor!

Du var denna vecka igång också. Studiedag med konkritisering av kursplanerna (som jag tycker är roligt). Jag brukar inte klaga på mina kollegor här men idag måste jag. Och ni som har hittat hit det är inte du!

En av mina kollegor som säkert har en riktigt bra lön och är riktigt duktig på att snacka om hur duktig han är men gör inte så mycket i verligheten och tar dessutom åt sig andras bra ideer och snackar om dom som sina egna. Han hade inte en susning om vad vi gjorde idag. Jag vet inte ens om han någonsin har läst kursplanen. Eftersom jag är med i kursplanegruppen hade vi planerat dagen och fungerade som coacher åt våra kollegor ... och det var då det blev så tydligt. Jag började med att förklar som till en kollega, fick sedan förenkla det något men när jag sedan märkte att han inte alls hängde med gick jag ner på elevenas nivå ... men han fattade ändå inte. Till råga på allt skulla detta dokument sparas på datorn och människan var inte helt säker på hur han skulle göra. Då gick jag därifrån!

Detta tänker jag vända till min fördel i löneförhandlingarna!
Dessutom satt en annan kollega vid datorn bredvid och hade sneglat lite för att se ansiktsuttrycket ... och det var helt blankt. PINSAMT!

Imrogon ska jag plugga hela dagen, tvätta lite och sedan styrelsemöte på kvällen.
Jag har en lite ide om att jag ska ta en snabbpromenad på morgonen men det är kanske bättre att springa ... det går ju lite snabbare!

G O D N A T T!
Emma


IKEA

Jag var ju på IKEA en sväng igår och eftersom det är stegtävlingsmånad tog jag såklart cykeln ;)
Jag köpte ljus (såklart) och några ramar. Min tanke är att rama in lite bilder dels från bröllopet men också från resan.

Vill ha en sån här ram till bröllopsfotona men hittar ingen med rätt mått. Våra bilder är 24x24 och de ramar jag hittat är på antingen 18x18 eller 16x16.

Är det någon som har några tips?

Jag tittade just på Patrik 1,5. Absolut sevärd. Några tårar rann till och med ner från min kind!


Vi ses!
Emma


Vinst

Idag vann vi en härligt vinst mot Engelholm. Detta innebär att vi inte behöver kvala för att hålla oss kvar i ettan.

Imorgon har vi studiedag på jobbet, tisdag pluggdag hemma och resten av veckan ska jag till högskolan på föreläsningar. En riktigt trevlig vecka.

Ikväll ska Anders ringa. Ska bli trevligt att prata med honom och höra hur det är på karnevalen.

Hej Hej
Emma



Galen ide

Om jag får lite tid för mig själv kan det bli farligt.
Nu har jag ställt mig i tomtkö och beställt huskataloger ... Anders vet ännu inget :0)

Jag vill, som många vet, bo i hus och att få bygga sitt eget hus är en dröm. När jag var hemma i veckan och lyssnade på föräldrarnas husplaner började dom små grå att arbeta. Själva husbygget ska ju kosta detsamma var man än bygger. Det lilla kruxet ä ju tomt och tomtpris. Men men ... nu kan jag iallafall drömma lite mer med alla kataloger.

Ska bli kul att höra Anders kommentar också.
Det roliga var att jag fick ett bevakningsmail från hemnet på ett hus i Djupadal, ett område vi skulle kunna tänka oss att bo i. Huset var fint renoverat och priset överkomligt MEN det var jättelågt i tak. Det funkar inte.

/Emma

Fredagspyssel

Nu har pappa åkt hemåt och jag har pysslat lite hemma. Min orkidee hade blivit lite för välvattnad så den mådde inte så bra längre. Dessutom gick krukan sönder för över ett år sedan. Så nu passade jag på att köpa lite nytt till fönstret.
Såhär blev det

Lampan kommer att finnas kvar länge, jag gillar den jättemycket. Skulle gärna köpa en taklampa från Kartell också ... en sån här


Pratade lite med Anders igår ... han är på väg mot karnevalen. Ja inte den i Rio som väl är den största men en lite mindre i norra delarna av Colombia. Han börjar känna sig lite sressad över att hinna med det han vill innan det är dags för hemfärd. Vi har lite olika syn på det där. Jag tycker ju att det börjar bli en överkomlig tid kvar. Nästan bara tre veckor.

Önskar dig en trevlig fredagskväll!
kram Emma

Halv 8

Tittar på halv 8 hos mig. Kände igen rösten ...hm henna har jag pratat med ... men vem är det?
Jo en gammal elevens mamma. Lite kul att se henne i ett annat sammanhang.

Allt om bakfoten

Jag var HELT säker på att det var fettisdagen idag. Men ... jag har fått allt om bakfoten. Det är ju såklart nästa vecka.

Här hade vi gjort oss till och bakat och allt ... vi får se det som ett test. Nu vet vi hur de ska bakas och de rätta propotionerna.

Hej hej
Emma


Huvudstaden

Här har jag gjort mig till och mobilbloggat, fått leveransrapport och allt ... men inget är inlagt på bloggen : (

Ja ja ... jag är iallafall i Stockholm och har det bra åker till mamma och pappa på onsdag och sedan mot Malmö på torsdag.

Anders har lagt in lite bilder på bloggen från Machu Pichu bland annat.

Imorgon är det FETTISDAGEN. Har du tänkt att äta någon semla?
Det ska jag göra!

Kram Emma

Garnblommor

Igår fick jag en idé om att jag skulle tova blommor. Så idag har jag testat lite. Min tanke var att kunna sätta en liten blomma på mössan. Här är iallafall resultatet.



Det var lite svårt att få till formen men jag sydde dit en kant efteråt och några pärlor för att piffa till det lite.

Väskan står packad så nu är det bara att krypa i säng och ställa klockan för att hinna med tåget.

Kram och Godnatt!
Emma



Anders ringde. Ville kolla så att blommorna kommit fram ... och det hade dom ju!

Jag också ...

Titta vad jag fått ... från andra sidan jordklotet. Är det inte fantastiskt med dagens teknik ;o)

En härlig blombukett och ...
Chokladpraliner.

TACK ANDERS!


Det är tur man har mostrar som bloggar och har koll på grejer.

Mormor och morfar firar 61-årig bröllopsdag idag.
Det är länge det!
Ett lite extra grattis till Er!

Kram

Kärlekens dag

Ett inlägg som alla andra.


Önskar alla en underbra

A L L A   H J Ä R T A N S    D A G!
myspace layouts

K R A M

Sol, sol , sol

Det är helt underbart väder i Malmö idag. Lite vitt på marken och en gnistrande sol från klarblå himel. Det är detta som är vinterväder.

Jag har tvättid så jag får väl ta några kortare promenader mellan tvättarna för att komma ut.

Det är dessutom FREDAG och LOV!

KRAM
Emma


Konstig mat

Tittar på dokumentären om Knutby men skriver lite i pausen ...

Jag klarade av att följa mitt mål i 45 minuterbetygskonferensen idag. Då hade man inte ens kommer över en klass och vi hade tio klasser till som skulle klaras av inom totalt två timmar.

Det är pinsamt hur det fungerar!

Lite annat kul att tänka på.
Alla har vi lite knasiga matkombinationer. Jag har en som jag kom på nu, jag tror att den kommer från morfar men jag är inte helt säker.

Pepparkaka med smör och några russin på - riktigt smaskigt.

Två till exempel som jag hela tiden får kommentarer för är:

Kaviar och ost som pålägg
salta jordnötter på vaniljglass -
det kommer från mamma och är supergott!

Har du något exempel på någon monstig matkombination?

Hej hej!

snart lov

En arbetsdag kvar till sportlovet ...

Innan träningen ikväll var jag hemma hos Erika och lilla Isak. Jag beundrar hennes tålamod och självklara accepterande. Isak vill nämligen inte somna och sedan inte sova. Det enda som fungerar är en promenad med vagnen.

Imorgon är det betygskonferens och mitt mål är att inte irritera mig över att formen för konferensen är pinsamt dålig.

Jag borde gå och lägga mig för att inte vara så trött imorgon bitti. ... men jag är inte alls trött.

Ha en bra torsdag!
kram Emma

Fotmassage

Jag sitter och söker på olika fotbad eller fotmassagegrejer. Jag är alltid så himla trött i fötterna efter en volleybollträning och nu har jag ingen hemma som kan hjälpa mig och trycka.myspace backgrounds images

Är det någon som har något bra tips på ett fotbad med massage eller liknande?

/Emma



Väder

Det snöar i Malmö. Först piskande kall jobbig snö
NU stora fina vackra långsamma snöflingor.

HÄRLIGT!
myspace glitters

Lite om mycket

Jordskred i Argentina ... det första man läser på Aftonbladet i kväll.
När vi var i Salta, inte så långt därifrån, väntade de på regnperioden som skulle starta ca två veckor efter när vi var där. Det var lite svårt att tänka sig hur det såg ut under och efter regnperioden eftersom allt var torrt, korna var magra och de 10 meter breda flodfårorna var i princip tomma ... men jag kan tänka mig att om det är jordskred nu borde det ha regnat ganska mycket.

Imorgon ska jag till jobbet och göra en observation för en uppgift på utbildningen. Vi ska observera ett samspel. Jag har kanske gjort det svårt för mig ... men mycket intressant. Jag har valt att observera en tjej som inte pratar i skolan.

Ganska less på allt som ska göras kring volleybollen just nu ... men imorgon kan jag skicka in en del papper. Så då blir det en stor bock på min lista med saker att göra!

Pratade lite snabbt med Anders igår ... han var lätt rastlös efter tre dagar på stranden. Men han hade hittat en snubbe som skulle visa honom hur man surfar så han lär nog stanna några dagar till.
Ajdå jag skriver visst nästan samma sak flera gånger ... jaja.

Jag har TV på i bakgrunden men jag fattar ingeting. När jag slog på den var det Prisen Break på 3:an, helt plötsligt var det något annat ... upptäckte att 4:an var på. Slog över till 3:an ... Sex at the City. ... och nu är det någon modecasting ... fattar ingeting. TV byter kanal utan att jag gör det.

Jag är inne i en lite dålig matperiod ... jag är bara sugen på en massa gott. Vilket kanske inte alltid innebär mat.

Just det JAG har fått en interaktiv whitboard till jobbet ... det är hur kul som helst. ... och så är det lite kul att mina kollegor är avundsjuka.

Nu ska jag nog gå och sova!
G O D N A T T
kram Emma

En riktig sändag

Idag har det känts riktigt ensamt ... det är vissa dagar i veckan och söndagen är väl den dagen vi båda oftast är hemma. Men som tur var så ringde Anders ... så jag fick iallafall prata med honom lite. Han är i norra Peru ... på stranden. Nästa mål är Quito, Ecuador.

Har just lagat lite mat för att ha några matlådor till veckan.

På söndag ska jag åka till Stockholm och träffa Erika, Ola och Moa ... det ska bli riktigt trevligt!

Kvällen kommer att tillbringas i soffan med en massa tända ljus!
Kram Emma

Mobilbilder

Här kommer lite bilder från tisdagskvällens friidrottsgala.
Det är mobilbilder och är därför inte av bästa kvalite.






Arenan ligger i anslutning till Hyllie vattentorn.

Förresten jag fick högsta betyg i första kursen på Specialpedagogprogammet.
*stolt*

Hej hej!






Stolt storasyster

Kolla in detta.

Några rader bara ...

... har inte hänt sådär mycket.
Idag har jag pluggar lite, träffat en gammal pluggkompis och ska snart äta lite.

Imorgon är det matchdax igen, på hemmaplan denna gång. Ni är alla välkommna att titta ; )

Jag fick se syrrans lampa som hon vann pris för ... den är skitsnygg. Jag ska definitivt köpa en när man kan det. Hon är i Stockholm för att ta emot priset idag.

Kram Emma


Träningsmatch

vi har under kvällen varit i Svedala och spelat träningsmatch mot deras elitserielag.
Vi spelade riktigt bra - så dom kan inte vara nöjda.
Vi funderade lite på varför de vill spela träningsmatch mot ett div. 1 lag och det vi kom fram till var att det ska ge dem självförtroende ... men det kan det inte ha gjort!
Vi vann första set och spelade mer eller mindre jämt de övriga seten ... minns inte de exakta siffrorna men vi hade mellan 19 och 22 poäng ... så långt ifrån utspelade.

Nu är jag helt slut och ska snart krypa ner i sängen!
Måste bara skriav att jag pratade med Anders tidigare ... länge ... han kom just ner från Macho Pichu.

Godnatt!

Resebilder

Vill du se bilder och filmer från den del av resan jag var med på kan du titta in här. Jag har laddat upp lite nytt.

Hej hej!

Bilder saknas

Jag använder mig ibland av bilder från bigoo.ws men något tycks ha hänt med den sidan, det går inte att komma in på den och alla bilder som är därifrån syns inte längre i bloggen ... trist det blir så tomt nu :(

men men

imorgon ska jag plugga, jag har fått hem alla böcker så det är bara att starta. Jag ska läsa på litegrann innan en observation jag ska göra nästa vecka.

På kvällen ska jag till Malmös nya arena ... den Persy har byggt och titta på Malmö Indoor Gala, friidrott för er som inte vet ; )


men nu ska jag gå och sova!

G O D N A T T



Uppdatering: Nu är bilderna tillbaka!

Helt galet ..

Detta har vi att se fram emot.

 



*Hi hi*

Phuu ...

nu har vi haft styrelsemöte i tre timmar. Plus att jag har suttit i ca en och en halv timme efteråt eftersom jag är sekreterare och hemsideansvarig (plus en timme innan för att förbereda!)... så nu hoppas jag på att allt ska vara klart!

Har dock några punkter jag måste ta tag i under veckan men det borde inte vara så jobbigt.

Har ju inte full koll på vilka som tittar in här på bloggen men antar att jag kan tycka följande ändå :)
Det verkar som om vår tränare vill ha fortsatt träning under hela sommaren två gånger i veckan utan att dela hall. Idagsläge tränar vi tre gånger per vecka plus varannan fredag. Jag är inte sugen på detta. Om det blir så lägger jag ner, jag fixar inte att träna inomhusvolleyboll året runt utan paus. Jag måste få sommaren till egen träning och som ett andhål från volleybollen.

Sen vet jag inte riktigt om jag pallar en uttagning till ... den var i mastigaste laget. Tre tillfällen som jag trodde från början blev tre veckor med konstant presterande och tävlande. Jag gillar inte riktigt såna grejer och det är väl därför jag inte riktigt passar in i vinnar- och elittänkandet. Trots att jag känner att jag mer och mer är en tävlingsmänniska!

Får ju ta denna typ av "avskrivning" i bloggen nu eftersom Anders inte finns hemma och lyssnar!

RSS 2.0