Tillbaka

Nu är vattnet äntligen tillbaka.

Vattenläcka

En mycket märklig tid.
Först börjar volymen på radion höjas - jättemycket. Jag sänker. Volymen på radion stängs nästan helt av. Jag höjer. Volymen höjs massor igen. Jag sänker ... till slut stänger jag av.

Eftersom jag håller på att städa och då upptäcker att blommorna behöver vattnas. Går jag och fyller på en kanna med vatten. Det kommer inget vatten. Testar i badrummet ... inget där heller.

Går ner till Stadsbostäder för att kolla om de vet. Passar också på att felanmäla hissen. De vet inget, vaktmästaren vet inget.

De ringer från Stadsbostäder och säger att man stängt vattnet pga en läcka. Det skulle tydligen stå på va syds hemsida. Det är ju verkligen det som man först tänker på att man ska kolla upp. ... men eftersom de gräver på Drottninggatan skulle man kanske tänkt tanken!

Vattenavstängning på Drottninggatan i Malmö. Vattnet är avstängt på grund av en akut vattenläcka på Östra Kanalgatan - Drottninggatan, reparationsarbete pågår. Klart: Under kvällen

Klart under kvällen känns ju hoppfullt. Det är ganska varmt och jag har knappt något vatten upphällt. Funderar också på att toaletten borde ju inte fungera heller. Lite jobbigt!

Hej hej!

Tanken är ...

Tanken är att jag ska börja städa för att slippa ta altt på en gång ... inför lördag.
Det finns lite trevligare saker att göra också ... som att leta recept, skriva handlingslista, handla ... och sen baka ... men allt kan inte göras nu i början på veckan.

Har även några saker jag ska göra som helt enkelt inte blir gjort.

layouts myspaceJag borde felanmäla hissen ... den är helkonstig. Den kommer inte upp till vår våning men det går att få ner den. Om du själv åker i den stannar den mellan våningarna. Trycker man på knappen igen går den bara upp en lite bit och sen får man trycka ner den till ettan och ta trapporna därifrån. Det knasiga är att de lagmyspace layout codesade hissen för inte så länge sedan och det är efter det som den inte fungerar.
Jag borde ringa den nuvarande ägaren av radhuset för att få svar på en massa frågor ... för att sedan kunna gå vidare med andra bitar.
Jag har bokat klipptid ... men vet inte alls hur jag vill ha det.
Jag borde säga upp mitt medlemskap på sats, eftersom det är en månads uppsägningstid så blir det lagom att säga upp nu. Sen måste jag hitta ett nytt träningsställe.
Jag ska köpa en present som ska skickas med posten senast imorgon.

Pratade just med en eventuell hyresgäst till vår lägenhet och han kommer imorgon kväll så då får det väl se ok ut här hemma iallafall

Men först ska jag bara slappa lite ...

Dust It

Nu har jag också testat den och det funkar riktigt bra!


Tennis

myspace glitters

Jag har tidigare varit helt off vad gäller tennis men tack vare Robin Söderling är det ju en riktigt trevlig sport. Nu har jag tom lärt mig hur poängen räknas. Tyckte att det var lite krångligt först.



Tapaskväll

Igår var vi på en riktigt trevlig tapaskväll hemma hos ett par vänner. Vi gick till operakällaren .senare på kvällen ... dom sa iallafall att det hette så ... men jag vet inte riktigt. Det var restaurangen vid Malmö Stadsteater. Ett ställe jag verkligen kan rekomnedera. Riktigt soft!

Idag har vi testat Debasers brunchbuffe. Mycket gott och en härlig uteplats att sitta på!
Kan också rekomenderas ; )

Nu ska jag testa gårdens solning för första gången. Det känns inte helt ok att ligga i bikini på gården ... men det är faktiskt fler och fler som gör det så då kan väl jag också. Jag är inte så sugen på att packa ihop mig och dra iväg någonstans.

När jag är inne på rätt dator ska jag lägga upp några foton från mobilen. Från gårdagen och idag!

Hej så länge ...

Mobilblogg?!

Här gör man sig till och sänder två mobilinlägg men som vanligt kommer de inte in.
VAD ÄR DET FÖR FEL?

Varför kan inte jag mobilblogga? Det har ju fungerat tidigare och jag gör likadant nu!

Kräftor

Ikväll ska vi äta kräftor. De sålde billigt på Malmborgs. Om de är goda kan man ju passa på att köpa några paket till.
Dessutom hade jag en västrebottenostpaj med kantareller i frysen ... så den åkte också fram.

Imorgon åker vi till Halmstad ... det är åter dags för beachvolley.
På kvällen ska vi hem till ett par vänner och äta tapas varefter vi ska gå till operakällaren,
Så då är det fina fina kläder som gäller.
... jag hittade ju ett par skor jag kan ha till typ fina kläder. Jag brukar normalt klä ner mig när skorna åker på.
Ska ordna en bild senare.

Ha en skön fredagskväll!
KRAM

Grattis Bloggen!

Idag firar bloggen 2 år.

myspace layout codes

Fler eller färre inlägg har det blivit men totalt 651 inlägg.
Låter ju inte alls mycket ... jag får helt enkelt bli bättre!

Ha de gott!
Kram Emma

Efterlysning

Jag önskar att någon kunde uppfanna en pin eller liknande som man kan ta på sig när man ska gå ut på stan. Nu har gågatorna invaderats av diverse försäljare, reklamutdelare eller medlemsjagare.

Eftersom vi bor i stan stöter jag på dom så fort jag ska göra ett ärende. Dessutom frågar dom inte längre om man har tid utan ställer lite mer knepiga frågor som man inte kan svara så snabbt på.

Iallafall så är inte jag intresserad av att prata med dessa personer när jag går på stan. Till detta hör ocksa att de (oftast) stannar de personer som inte ser stressade ut. Frågan är därför måste man stressa så fort man ska ut på stan för att slippa som?

Jag bara undrar!

Bilder

Nu kommer lite bilder hemifrån.




och så lite bilder från trädgården


några närbilder



Sommarvärme och semester

Jag har tagit med mig kameran och tagit lite bilder hemmifrån ... men jag tänkte inte på att ta med mig sladden så jag kan inte ladda upp några bilder på bloggen än. Det får bli när jag kommer tillbaka till Malmö igen.

Snart ska mamma och jag cykla iväg för att äta lunch ...

Ha de gott!
Kram

Tandläkaren

Det gick bra och nu är det klart för detta året. Dessutom gav staten 300kr rabatt om man var mellan 20 och 30 år ... och det är jag ju ... ett litet tag till. Sen får man bara(!) 150kr rabatt.

Nu ska jag bara slappa!

Ha en bra måndag!
kram Emma

Hemma

... hos föräldrarna. ... ska till tandläkaren imorgon. Gillar det inte riktigt men det känns ändå bra att göra det.
myspace layouts
Vi hade en helt fantastisk midsommar. Inga måsten eller krav bara som vi kände för. Lite knytis picknick vid beachvolleyplanerna och sedan grilla hemma hos oss på kvällen. Och tur med vädret ahde vi också, det kom några regndroppar när vi skulle ut men sedan sprack det upp och blev både soligt och varmt.
Det komer dock en ordentlig regnsdkur på kvällen med det var innan vi hade hunnit tända grillen och bära ut alla saker.

Igår var jag på ett trevligt tårtkalas och husvisning ... eller iallafall så mycket av huset som kunde visas. Det andra förklarades hur det kommer att bli.

Hej hej


Midsommar

Jag fick VG.
Nu har jag sommarlov ... på riktigt!

GLAD MIDSOMMAR!

Tapetprov

Av en händelse sprang jag på dessa tapetprover ... jag tycker bäst om den översta. Förmodligen kommer det att bli den som fond i vardagsrummet.





Dessert

Även om jag inte behövde så har jag nu gjort en dessert tills imorgon kväll. Jag tackar Åsa för tipset, hur enkelt som helst.
Vaniljvisp, dajm och så jordgubbar till garnering.

Har inget foto nu ... men du kan ju alltid tänka dig in i hur det kan se ut. Om jag kommer ihåg kameran imorgon blir det fler foton då.

Hej hej

Uppdatering

Jo, det verkar faktiskt fungera.

Idag är vädret mer som det brukar vara så här i början av lovet.
Jag har riktigt svårt att låta bli packningen, det finns liksom inte så mycket annat att göra. Jag är ju hemma och vet att det kommer att bli mycket att göra längre fram. Men som jag tidigare sagt är det födelsdagen som är gränsen. Det hindrar ju inte från att man rensar och lägger tillbaka.

Eftersom det var så oerhört bar pris så har jag nu inhandlat en ny vara till nya huset. Annars är vår tanke att bo in oss och sedan köpa det vi vill ha. Vi tänker oss också att butikerna efter sommaren rear ut en del sommarvaror typ parasoll, utemöbler, torkvinda etc.

... och det blir ju dessutom roligare att handla när man har pengar och vet vad man vill ha. Så just nu flyttas det över pengar till ett sparkonto. Här kommer några saker som jag spanat på:

(jaha så fastnade jag med Photoshop istället ... men det är ju alltid trevligt!)


Nu borde jag göra mig i ordning och bege mig till Ica Maxi där det ska kompletteras litegrann inför morgondagen.

Ha de gott!
Kram

Marinerad fläskfile

Håller tummarna för att det ska fungera nu!
Detta är en del av inlägget jag försökte publicera igår.

Här är marinaden till fläskfilen som ska ätas på midsommar. Den är bara så himla god.

Innehåller kapris, oliver, soltorkade tomater, gul lök, röd lök, vitlök, rödvinsvinäger, olja och vatten. Fläskfilen är stekt i ugn med salt, peppar, vitlökspulver, salvia och rosmarin. När den har svalnat läggs den i marinaden i två dygn. Sedan är det bara att njuta.

Halva inlägget försvinner

Inget kul att blogga när mer än hälften forsvinner ...

Sommarlov

Äntligen ... eller jag har nog inte riktigt greppat detta med att jag faktiskt är ledig från och med nu ... eller snart iallafall. Jag ska bara skriva läsårets utvärdering och sända in den sen är det sommar

FEL?

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ BLOGG.SE
Det är bara det första stycket som sparas och när jag lägger till min gamla text igen försvinner den på nytt.

Skitväder

Det har regnat och blåst sedan igår vid middagstid. Imorgon är det beachvolley i Västra hamnen så jag håller tummarna på att det iallafall har regnat klart. Var inne på dmi.dk för att kolla prognosen, smhi brukar inte ha rätt här nere i södra Sverige, och där stod det faktiskt att det skulle bli sol från 12 tiden men fortfarande stark vind. Vilket innebär att det nog inte kommer att bli så mycket till skönspel utan mest servande.

Jag håller på att laga matsäck tills imorgon och snart blir det mat här hemma också. Anders har inte kommit hem från jobbet än ... så jag väntar på att han kommer!

Snart sommarlov ...

Ingen tid

Det är mycket som händer så här i slutet av en terminen. Jag har precis gjort klart elevernas sommarpresent, en dvd med den film vi gjort under våren. ... och det har minst sagt strulat ... vi har inte den tekniska kapaciteten som krävs. Innan jag testade hemma hann jag lägga mycket tid på att försöka ordna det på jobbet. Det känns inte ok att så fort man tar hem ett jobb fungerar det. Det borde fungera på jobbet!

men men

Nu är det klart och jag kan ta med mig en massa små fina paket till eleverna imorgon.

Jag försker att släppa mitt krav eller snarare förhoppning om att få tillgång till mitt nya klassrum innan sommaren. Hela klassrummet är nu packat så just nu väntar jag bara på besked om vad som sker ... just nu är det olika bud varje dag!

Det borde dock bli mer tid över efter imorgon!

Nu ska jag bara slappa!
Ha de kram Emma

Beachvolleyboll

Helgen kommer att tillbringas i sanden i Apelviken. Håller därför tummarna för värme och sol och ingen vind eller regn.
Återkommer eventuellt med resultat.

Trevlig helg!
Emma

Klar

Äntligen ... jag vågade klicka på sändknappen!
Nu vågar jag inte titta på arbetet innan jag får bedömningen.

Idag har vi även varit på banken och skrivit klart alla lånepapper, så mötet med säljare och mäklare ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Det känns faktiskt riktigt bra. Bankmannen tyckte att vi hade god marginal och det känns skänt att höra.

Nu ska jag fira med en stor kopp te och lite kex och ost!

Kram Emma

Anne på Grönkulla

Ikväll börjar Förra veckan började Anne på Grönkulla på tv4+. När vi var små satt vi alltid och tittade på Anne på Grönkulla  med mamma. Jag tror att vi läste böckerna innan det också ... eller så stod de bara i hyllan.

Ikväll ska jag iallafal titta på det igen. Tänkte mig en lite nostalgitripp.

Dagen i övrigt har inneburit examination på högskolan. Stresstädning inför visning av lägenheten. Ett nästan sista finlir med min individuellt uppgift ... imorgon SKA den in. Och en j**vla massa studenter och det är bara första dagen av 10 som det ska tutas och köras runt i stan. Fick stänga fönstret eftersom jag fick sådan hemsk huvudvärk.

Hej hej!
Emma


GRATTIS

Mamma på födelsedagen!

myspace layouts codes


KRAM Emma


RSS 2.0