Motion

Vi får lite extra motion här hemma sedan fjärrkontrollen till TV gått sönder. Vi har en gammal liten 20' som vi tycker är helt okej men vi har sagt att det blir en ny när denna går sönder.

Dagen har till största del tillbringats utomhus. Först la jag mig och solade samtidigt som jag pluggade. Det sista... hoppas jag. Sedan begav jag mig till beachplanerna där vi mest satt och snackade men det blev iallafall litegrann spelat ... och så badade jag också!

Nackdelen med spelandet utomhus i sol är att solen tar ju ganska bra ... och iallafal så har jag oftast en sport-bh på mig eftersom jag inte har någon "säker" bikini att spela i ... och det ger inte någon snygg bränna alls. Det var en av anledningarna till att jag la mig utomhus och pluggade. Det är inte så snyggt med ett kors på ryggen!

Nästa vecka gör jag utomhusdebut. Jag har just anmält mig till en beachvolleybolltävling på lördag i Apelviken. Förmodligen kommer jag och Anders spela mix på söndagen.

Två veckor kvar till sommarlov!

Kram Emma

Trött

Jag kunde inte somna igår. Låg och vred och vända mig tills jag insåg att det inte var någon idé att försöka. Satte mig och löste korsord och sudoku. Somnade till slut vid 3 tiden.

Dagen har tillbringats vid beachvolleybollplanerna mellan 11 och 16. Vinden gjorde spelet lite sådär. Och vädret ... vad är det som gör det så svårt att förutspå vädret. I hur många dagar som helst har man sagt att det ska bli sommarvärme i helgen. Jo visst, men den j***vla vinden, det måste ha varit minst 10m/s och mer i byarna. Så ingen värme här i Malmö iallafall ... så länge du inte hittat något ställe i lä.

Har just ätit lite och det känns som om jag kommer att somna gått ikväll. Det är lite ensamt, Anders är i Stockholm till måndag kväll.

kram Emma

Fredag

Sista dagen med pluggande ... förhoppningsvis!
Idag är min plan att allt ska bli klart. Jag vet inte om jag vågar sända in arbetet än men jag ska iallafall känna mig klar.

Imorse ringde jag och sa upp vår lägenhet. Vi har ett par vänner gärna vill flytta in så jag hoppas verkligen att de kan få lägenheten. Dessutom hade det underlättat för oss eftersom vi då slipper en dubbel månadshyra.

När jag vaknade var det soligt och fint men nu har det mulnat på och ser riktigt trist ut. Jag som tänkte att det kunde vara trevligt att sätta sig ute någonstans. Men men det kan ju alltid bli bättre framåt dan.

Frukosten var slut hemma, så nu måste jag går och handla något. Jag börjar bli riktigt hungrig.

Nu är det ledigt i tre hela dagar!
Emma

Vuxenpoäng

Nu har vi skrivit på kontraktet för radhuset. Jag har tyvärr inga bra bilder.
Så ni får hålla er till tåls.

Hej hej ...

Plugg - igen

Efter att ha träffat basgruppen under gårdagen under 6 timmar (!) och pluggan inför gruppuppgiften ska jag idag sitta och göra klart min individuella uppgift samt titta närmre på den del som jag ska redovisa. Mycket plugg på sistånde med andra ord.

Den individuella uppgiften är lite flummig eftersom vi ska reflektera så mycket själva, det går också att tolka in så mycket olika i vad som är viktigt att ta med. Jag känner att jag har lite svårt att hålla en röd tråd. Det är det som jag ska titta på idag, lägga till och ta bort så det finns ett samband mellan allt. Jag borde nog också få in någon mer referens.

Samtidigt är det ju fantastiskt väder, så lite effektiv tid på förmiddagen så hinner jag kanske gå ut lite sedan också!

Ha en bra tisdag!
Kram Emma

Plugg, plugg, plugg

Jag har fått en hel del gjort idag. Lite ... ganska mycket faktiskt ... plugg, lite jobb, lagat mat så att jag har en matlåda tills imorgon. Nu ska jag skriva lite till innan det är dags för söndagsmys i soffan.

myspace layouts

Vilken tur med vädret

Igår hade vi möhippa för vår caoch som gifter sig i USA i sommar. Hon hade verkligen inte förväntat sig att få en möhippa i Sverige innan bröllopet. Vi hade en ritkigt trevlig dag som startade med en stadsvandring om Malmös kvinnor genom historien. Det var en av mina gamla kollegor som har den vandingen.

Om du är lärare i Malmö eller bara intresserad av Malmös historia tycker jag att du ska köpa boken: Gå till historien

Efter stadsvandingen begav vi oss till Kungsparken, i en del av parken där det fanns ett underbart gigantiskt paraply. Där satt vi och åt god pick-nick innan det var dags för Svensk folkdans. Men eftersom vi inte hade några kavaljeer med så fick ju bruden bjuda upp de som befann sig i parken. Hon är inte särskilt blyg av sig men hon blev lite nervös när hon skulle bjuda upp. När hon närmade sig killarna upptäckte hon dock att de inte var helt okända. Vi hade placerat ut några av killarna från volleybollen i parken. Folkdansen blev riktigt lyckad.

Nu var det dags att bege sig in mot stan igen och till Flotten där mat och trubadur väntade. På flotten var denna kväll befanns sig även ett svensexegäng. Jag kan verkligen rekomendera Flotten, det är mysigt att glida fram på kanalen i solsken med en trubadur i bakgrunden.

Kvällen avslutades med lite dessert och en gemensam present från alla tjejer. Vi hade var och en införskaffat en berlock som vi hände på en länk som bruden fick.

Vädret blev bara bättre och bättre. Vi började med att ta av och på regnjackorna men på kvällen kunde vi sitta i kortärmat på Flotten.

Idag har jag startat dagen med att plugga och planen var att spela beachvolleyboll i eftermiddag men vädret idag känns inte alls spännande. Över himlen ligger en jämngrå molnmassa som varierar mellan att släppa ur sig ett fint regn till att öppna sig helt och hållet.

Tänk så mång olika spännande saker man kan hitta på när man vet att plugget väntar. ... men nu måste jag återgå till pluggandet!

Ha en bra söndag!
KRAM


Städning

Planen sedan ett tag tillbaka var att städa undan denna helgen. Vi (mest Anders) har en massa saker som ligger framme. När det nu blev klart med husköp kändes mycket trevligare att rensa. Ett tydligt mål blev klart och vi har öppnat upp de flesta garderoberna och börjat rensa. Jag måste bittert inse att Anders har alla sina saker framme medan mina ligger prydligt inne i garderoben eller i en massa lådor där det fyllts på med alla möjlig skit den syns alltså inte men finns ändå!

Det kommer bli skönt att ha sommarlovet, planen är då att rensa ut så mycket som det går från förrådet så vi kan ställa ner lådor som är färdigpackade där. Om vi vågar med tanke på inbottsrisken.

Vårt mål är att rensa innan flytten så att vi inte bara packar ner allt utan att se vad det är eller sortera ut.  ... men det är ett tag kvar tills dess ... som tur är!

Först och främst måste vi diskutera inflyttningsdatum. På kontraktet kommer det att stå den 1 augusti men damen som säljer har köpt en kolonistuga där hon ska bo. Då tror jag att hon kommer vilja flytta dit  tidigare och har vi tur kan vi då komma in en vecka innan och måla. Det hade varit riktigt bra!

Åter till rensning innan det är dags för mat!

Imorgon ska bli en riktigt intressant och spännande dag. Återkommer senare med bilder!

Ha en underbar fredagskväll!
Emma

HJÄÄÄLP

Vi har köpt ett radhus.
Vi skriver kontrakt på tisdag!

Så Åsa om jag behöver ägg kommer jag gärna ; )

Lägger upp lite bilder senare när kontraktet är klart. Vågar eller kan nog inte riktigt tro på det ännu!

Ha dé!
Emma

Beachvolley och regn

myspace layout codesAnders fick en bonusplats i beachvolleytävlingen i Västra Hamnen. Så jag åkte ner dit, väderprognosen var någon regnskur. Jag rustade mig med regnjacka och paraply. Väl framme okej väder och jag slog mig ner och tittade, regnsdropparna tilltog och även vinden. Höll ut till sista matchen men sen blev det för mycket. Cyklade till Maxi så kunde Anders komma och hämta varorna i bilen sen.

På hemvägen cyklade jag in via systemet, skulle köpa ett dessertvin. Mycket folk som vanligt en lördag innan stängning. Och tredje gången det är kö kontrollerad av vakt in i butiken när jag är på väg ut. Riktigt skönt att slippa köa för att komma in i butiken.

Väntar nu på att Anders ska bli klar med spelet och komma hem. Jag borde hinna värmas upp innan det!

Om jag inte redan har skrivit det så tittade vi på ett riktigt fint radhus i torsdags. Vi har nu fått besiktningsprotokollet och det verkar som om det är samma saker som bör åtgärdas på alla dessa hus. Jag antar att man inte ska bli så skrämd av alla markeringar, vissa saker är ju lätt och förhållandevis billigt att åtgärda.

Nu ska jag krypa ner under filten så jag får upp värmen efter min session i regnet!
Ha en bra lördag!
Kram Emma



Fest?

Idag är tanken att jag ska spela volleyboll och gå på fest med mat och dryck betalad av Malmö stad. Det ni!
Jag har två år tidigare varit med i en tävling med mångårig tradition mellan Malmö och Köpenhamn. Tävlingen är vartannat år i Malmö och vartannat i Köpenhamn. Är man på hemmaplan startar dagen efter lunch med en massa olika sporter som sedan räknas samman och på kvällen delas pris ut till vinnande stad.

Det lilla kruxet i år är att jag inte känner mig helt kry. Jag tror inte att jag borde spela men min plan är att går dit, byta om, värma upp och känna efter hur det känns. Hoppas att jag orkar så länge att man kan få lite mat och dryck också bara ; )

I helgen är både jag och Anders lediga och på hemmaplan, det var inte igår. Anders kanske bara skulle jobba lördag eller söndag!

Hoppas iallafall på en varm och skön helg!
Emma


Börjar bli lite smått stressad över att jag inte har skrivit på min uppgift under veckan. Min plan är att sitta hela tisdag. Så då får jag nog ladda upp med god mat, lite snacks ... så ska det nog gå.

Mail som kommer fel

Det händer ganska ofta men idag fick jag tre mail från Arbetsförmedlingen. Med tips om tre jobb jag kunde söka. Stödstrumpan, Lidl och receptionist.

Trist för personen som skulle ha fått dem bara!

Grattis

Jag har ju namnsdag idag ... så grattis till mig!
free myspace layouts

Vad jag önskar mig?
hm ... ett radhus kanske ; o )
*hi hi*



På bättringsväg

Börjar bli lite bättre idag. Har tom tyckt att det varit llite tråkigt att bara ligga framför TV eller sova. Det brukar vara ett gott tecken.

Vi var på en visning igår men det var inget speciellt. Ska på en till imorgon kväll, som ser riktigt bra ut på bilderna, det har inte kommit ut på hemnet så jag hoppas att det inte är så många som har hittat det!

Hoppas jag ska kunna plugga en del imorgon jag har både en individuell uppgift och en gruppuppgift som ska göras.

Ha de!


Hemma

efter en lång men trevlig helg. Jag har dessvärre blivit genomförkyld vilket kan förklara att jag känt mig hängig och allmänt nere några dagar. Jag har jättesvårt för att bestämma om jag ska vara hemma från jobbet eller inte. Vill helst ha feber för att stanna hemma ... men jag ringde mamma och pappa och dom tyckte jag skulle kurera mig. Så nu har jag just ordnat med planering, sjukanmälan och information till min resurs.

Snart väntar sängen.

GODNATT

Hängig

Trött, lite ont i halsen och allmänt hängig och Anders är förkyld.

Vi som skulle ut och äta och fira vår 8 års dag.
Nu byts det ut till pizza i TV-soffan.
Det kan vara rätt så trevligt också!

Imorgon åker vi till Göteborg. Volleyboll hela helgen.
Sen blir det Göteborg på onsdag igen men då med eleverna på fotbollscup.

Vi var och tittade på ett radhus idag ... igen.
Det var riktigt trevligt men i stort behov av uppfräschning.
Både kök och badrum, men det var bra storlek och trevligt planerat.
Besiktning ska ske imorgon så vi tänkte läsa den innan vi ev lägger ett bud.
Det var en man på visningen som la ett bud på 1.8 utgångspriset var på 2.6 men vi tänkta att 2.0 kan man väl lägga om någon har börjat på ett så lågt bud!

Snart helg!
KRAM

Plugg

Nu har jag suttit och skrivit sedan kl. 10. Jag har skrivit en hel del med det finns inte riktigt någon röd tråd i det än. Tror att jag ska släppa det ett tag nu för att gå tillbaka til det senare.

Ikväll ska jag dessutom träffa basgruppen och jobba med gruppexaminationen så det blir mycket plugg idag.

Hej hej

Vårruset

Då var årets vårrus avklarat. Jag hade inga större förväntrningar eftersom jag känt av pollen och därmed astman under förra veckan. Men målet var att springa iallafall ... och det lyckades nästan ... jag gick en liten bit i mitten men tog mig i mål på en snabbare tid än förra året 28min blankt. Vilket jag är stolt över ... tiden alltså inte att jag gick.

Jag har alltid trott att jag springer långsamt och förmodligen går lika snabbt som jag springer, men idag insåg jag att jag trots allt har ett hyfsat tempo när jag springer.

Nu ska denna goda löparkänsla hållas kvar och det ska inte bara bli snabbpromenader utan längre löparrundor också ...det behövs för flåset ;o)

Hej o Godnatt!

Förändringens tid ...eller?

Fick äntligen tummen ur och har tvättat fönstren.
Det borde ha gjordt för ett halvår sen, tog dem även inuti ... så nu är det riktigt fint.

Dessvärre ... eller hur man nu ser det ... är jag riktigt sugen på att förändra här hemma. Men jag vet inte hur ... just nu känns som om det inte går att göra så mycket. Vi använder ju trots allt det som finns framme så det går inte att rationalisera bort så mycket. Jag antar att det går att rensa bort en hel del men då måste jag ha Anders med mig. För om han för en hög som ska sorteras blir den liggande sådär ett eller två år. Det ser för j**vligt ut vid hans säng. Det är där allt samlas som inte tas tag i på en gång. Fördelen är dock att när det väl sätts igång ... och det finns tid ... blir det mycket gjort. Frågan är bara när!

Jag tror att jag ska testa lite här i TV-delen ... får se vad Anders säger när han kommer hem ; )

Återkommer med resultat ... om det blir någon förändring!
KRAM




Lång söndagsfrukost

Jag har inte så mycket att skriva för jag har inte gjort så mycket.
Är supertrött förmodligen en blandning av läger med eleverna samt pollenallergi.

Anders är iväg på SM med U19 laget och kommer hem ikväll. Så jag har just ätit en lång och god söndagsfrukost helt själv.
Har inga särskilda planer för dagen förutom att titta på ett radhus i eftermiddag.

Ha en underbar söndag!
Emma

RSS 2.0