Snabba fakta

  • Idag har jag ordnat så vi har TV.
  • Jag kokar just nu plommonmarmelad med vaniljstång.
  • Jag gör också en blåbärs- och äpplepaj.
  • Anders fixar i gästrummet.
  • Imorse stångades jag med alla andra myssugna med nya pengar i plånboken på IKEA.
  • Jag har (äntligen) packat upp nästan alla mina kläder.
  • Igår var vi på en supertrevlig och mysig fest som jag hade varit med att arrangera.
  • Jag är med i A-laget på ny position, höger för er som undrar och vet ;o)
  • ... och ja jag kommer att satsa på volleybollen iallafall ett år till.
  • Det är bara två veckor kvar tills jag avgår från styrelsen. Lite att ordna med innan men riktigt skönt.
  • Nästa vecka börjar jag att arbeta halvtid. Jag ska bara till jobbet måndag och tisdag sedan är det föreläsningar på högskolan onsdag-fredag.

Hej hej




Bloggtorka

Det blev ju inte mycket mer bloggande bara för att vi fått internet hemma. Jag har verkligen ingen blogglust alls när jag väl är hemma. Vilket inte har varit så mycket eftersom jobbet tar sin tid, volleybollen har det varit try-out för denna vecka samt att ett litet dåligt samvete infinner sig eftersom nästa inlägg borde innehålla bilder. Det kommer ... håll ut!

Ha de så bra!
Kram Emma

Första elevveckan avklarad

Jag är helt slut efter en intensiv vecka. Eleverna droppade in en efter en så nu är det full klass vilket innebär 9 killar och 1 tjej. Att jag har fått 10 elever i klassen känns lite sådär och en anledning är att flera av eleverna har hög frånvaro. Jag tycker dock att det är fel att räkna med att eleverna är borta och därför sätta in fler i klassen. Det är dessutom 10 elever som har liknande situation; drag av hyperaktivitet samt svåra koncentrationssvårigheter. Vilket innebär att de blir oerhört störda av varandra men förstår inte riktigt att de stör varandra. Denna klass är verkligen en utmaning att få att fungera lugnt i teorirummet.

Sista dagen på Malmöfestivalen idag så sedan kan den totala vardagen återvända.
Volleybollens höstschema startar också på måndag. Som det ser ut nu är det träning måndag, onsdag, fredag.

Jag är en morgonmänniska och har haft svårt att åka hemifrån under veckan. Jag vill bara gå hemma och fixa och packa upp och greja. Tänker att jag kommer ju hem i eftermiddag så jag kan ta tag i det då. När jag kommer hem efter jobbet är jag helt slut. Äter lite snabbt och däckar i soffan. Jag är van att slå på TV när jag kommer hem själv men det går inte heller så jag har försökt att läsa en bok men ögon går i kors.

Därför är jag extra glad att det är helg så nu har jag två förmiddagra som jag kan packa upp och fixa. Vi har också endel tvätt som ska tvättas. Det gäller att få i n nya rutiner nu när man får tvätta när man vill. Jag är ibland lite dumsnål och har nu hört att det är billigare att köra tvättmaskinen på natten. Så det är kanske en rutin att lägga i en tvätt på kvällen som kan torkas under dagen.

I Malmö är det gråmulet men varmt idag vilket också gör att energin från en solig dag inte heller infinner sig.
Men men ... imorgon bitti är det ingen klocka som ringer.

Ha de bra!
KRAM Emma

Igår firades jag av arbetslaget. Jag fick en jättefin orkide som passar perfekt i köksfönstret och en underbar tårta med blåbärsfromage. Jag måste erkänna att jag undrare litegrann ... och det visade sig att jag faktiskt var bortglömd men jag hade inte vågar säga något så det var tur att en annan kollega fyllde 30 ... tror jag ; o)

Tillbaka i verkligheten

Äntligen har vi internetuppkoppling hemma.

Nu ska vi bara koppla in och kolla om telefonen fungerar.
Nästa problem att lösa är det här med TV mottagning. Det finns inte ett enda tv uttag i hela huset. Jag har pratat med tidigare ägaren och hon menar att det är uppdraget till ett av rummet på övervåningen. Men vi hittar inget som ser ut som ett tv uttag där iallafall. Jag har för mig att jag läst att TV skulle kopplas till telefon uttaget ... men hur i hela friden fungerar det?
Någon som vet som kan hjälpa mig??

Imorgon är det fredag känns fantastiskt skönt att få lite ledighet efter första veckan med elever.

Nu kan jag också börja kika runt på era bloggar igen ...

Ha de
KRAM Emma

Jobb ...

Nu är jobbet igång men jag känner mest för att vara hemma och göra iordning.
Idag har vi  besiktning av lägenheten så sedan kan vi släppa den. Känns ganska bra faktiskt.

Sitter på jobbet och bloggar så nu är det dags att gå vidare ...

Ha de!
Emma

Lite mer i ordning ...

I helgen tapetserade vi fondväggen i vardagsrummet. Det blev fint men det tar nog ett tag att vänja sig. Vi kunde dock ... tråkigt eller inte ... konstatera att vår soffa och soffbord inte passar alls. Så nu får vi spana på soffa och bord också.

I helgen tittade vi in på Ilva ... de har massor med rea just nu och eftersom vi inte har något köksbord kikade vi lite extra på det. Det fanns en massa stora superfina bord på rea men inget i vår storlek. Så vi kikade vidare på lite annat ... och där stod ett bord till oss. Nedsatt med 3.000kr så imorgon ska vi hämta bord och två stolar. I slutet på september får vi ner en gammal köksoffa som vi ska ha också.

Tack vare fondtapet satte vi lite fart och har fått en ganska bra ordning ... nu känns det inte längre som om vi lever i flyttkartonger.

Det är ju Malmöfestival nu också ... såg Timbuktu i lördags .. alltid lika bra live. Ikväll ska vi lyssna på Salem Al Fakir tillsammans med Malmö Symfoniorkester.

Nu ska jag åka hem från jobbet ...

Ha de bra!
Kram Emma

Passar på ...

Är på besök hos vänner som har internet ... så jag får passa på och blogga lite.

Jobbet är igång och uppackningen sker mycket långsamt. I tisdags packade jag upp mitt klassrum också så det blir en hel del kartonger. SOm vanligt är det teknikstrul på jobbet. Just nu har jag ingen el alls inkopplad i klassrummet, projektor och högtalare finns inte uppsatta, det finns två uttag för internet till sju datorer ... och på måndag kommer eleverna!
... men jag är glad om det fungerar i början på september.

Anders har semester och hans planer för hemmat var många ... men än så länge har det inte hänt så mycket. Jag hoppas att vi kan göra en hel del i helgen. Börja borra lite och så där!

Måste sluta.
Ha de!
Kram Emma

Nu börjar...

7b718622b409b9bbd724a7271d4414e1.png

Nu börjar det likna något på verandan. Murgrönan är borta och ljuset kan komma in. Uppackningen kan fortsätta inomhus! Ha de kram Emma


Sovrummet det...

40d6be4867dbd339e8da0e17159aabf5.png

Sovrummet det rummet som är mest klart. Jag har tapetserat för första gången! Blev ok men det blir bättre nästa gång ... Kram Emma


Falskt alarm

Internet fungerar fortfarande ... och det är väl bra!

Det där med stående foton fungerade inte riktigt. Men jag är överraksad över hur väl mobilbloggandet fungerar.
Det var riktigt skönt att komma bort några dagar ... men nu är vi tillbaka på hemmaplan med allt vad det innebär. Jag börjar känna mig aningen stressad över packningen. Jag har packat ner hela köket idag så det känns väl lite bättre ... det enda är bara att Anders inte riktigt får ** ur och börjar packa sitt. För det tänker jag inte göra.

Ska försöka lägga upp lite foton på huset så småningom.

Kram Emma

Jag njuter...

0-618935ab6c162b304209e4399e0e6148.png

Jag njuter av solen på stranden i Borrby. Helt underbart!


Paus från...

66882244fde4a3a1b526019dc69f9be4.png

Paus från renoveringen. Idag åker vi till Österlen på minisemester Ha de kram Emma


Flyttuppdatering

Tack så mycket för kommentarerna.
Jo det känns skönt att ha fått nycklarna men det har ju varit en hel del att göra.
Men vi har än så länge fått en hel del gjort.

Efter att vi kommit in i huset i fredagskväll och känt att shit klarar vi det är ... så har vi nu målat klart sovrum och hall. I vardagsrummet är underarbetet gjort samt en strykning med färg. Imorgon ska vi hämta tapeterna till sovrummet och hoppas på att vi ska klara att sätta upp dem. Sen ska vardagsrummet målas med två lager till. Det är riktigt bra färg bara en timmes torktid.

Varje gång vi kör dit fyller vi vår lilla bil som faktiskt rymmer en hel del ... fyra flyttkartonger ... inte illa!

Vi kommer att unna oss en minisemster tisdag till omsdag. Anders Stockholmskompisar är på Österlen (Blekinge enligt dom ... men nja inte riktigt) under veckan så vi tänkte ansluta lite kort.

Sen går flyttlasset på fredag.

Hej hej

RSS 2.0