Sammanträffande

Gick lite senare än normalt till träningen, hade riktigt svårt att komma hemifrån.

På andra sidan gatan står en person och beter sig lite knasigt. Först ser det ut som om hon väntar på en bil men så går hon och kikar på vägskyltarna och verkar allmänt förvirrad.

Jag känner igen personen,  hur hon rör sig, kroppsbyggnad osv. men nej ... jag kommer över gatan och tittar lite mer ... sådär som när man vill se vem det är men man kan ju inte stirra för mycket.

Då säger hon nä men hej ...

Det var ju Karin ... som jag jobbade med på kollot på Öddö. Det var ett bra tag sen vi sågs, hann bara prata lite snabbt eftersom jag hade ett träningspass att hinna till. Men hon var på studiebesök i Malmö och ville inte sitta med sina kollegor o dricka vin så hon tog en runda på stan istället.

Vad är oddsen för det??
Varför hon betedde sig så konstigt? Hon var på en... tänk att jag aldrig kan komma ihåg vad det heter ... men en såndär runda man kan gå och leta efter en markering där någon har lämnat en lite burk med lappar i eller en låda med någon pryl i.  ... Anna hjälp mig vad heter det? ... Jag vet ju att du tittar in här lite då och då ; )

Nu bor hon på Orust ... det passar ju perfekt om vi kommer iväg på vår tänkta biltur på västkusten i sommar.

KRAM
Emma


Irriterad

Alla har vi olika perioder då vi blir mer eller mindre påverkade av omgivnigen. Jag har märkt att jag har en period just nu. Jag blir oerhört påverkad av vad man säger till mig och jag irrirerar mig över saker som det inte finns någon anledning att irritera sig över eller som överhuvudtaget inte rör mig.

Exempel
Jag har lagt av med volleybollen (för fem träning sedan). Fick idag höra att laget ska ha en säsongsavslutning på torsdag. Denna är jag inte bjuden till. Nu irriterar jag mig över detta eftersom jag har varit med under hela säsongen. Dessutom finns det personer i laget som inte deltagit på träningarna sedan sista matchen (början av mars). Det hade ju varit intressant att höra om de är bjudna. Det som också ligger i irritationen är att jag har gjort ganska mycket för laget och klubben under säsongens gång.

Men detta är ju en av anledningarna till att jag lagt av.
... och jag vet inte men det är väl så att har man lagt av så är det helt slut, det lilla kruxet är ju att jag sitter i styrelsen och kan därför inte lämna det helt ännu!

myspace layouts codes     myspace glitters     myspace layouts     myspace layouts images

ich som sagt jag stör mig på att jag irriterar mig över det och ens lägger så mycket energi på det.Så nu får det vara slut!

Emma






Visning

Idag har vi varit på tre visningar. Två var rena skämten.

De låg på samma gata med ett hus mellan. Båda var besiktigade, detta protokoll var en mycket intressant läsning.
Jag blir mycket förvånad om de kommer få dessa objekt sålda. Utgångspris är 2.700.000 respektive 2.400.000.

Båda måste totalblåsas innan det går att bygga upp något på nytt. Det lilla problemt är dock att inte ens skalet är i gott skick. I besiktiningsprotokollen kan man bl a läsa.

  • Punktvisa rötskador förekommer på fönster och dörrar.
  • Stuprör måste riktas om.
  • Skorstenen är i dåligt skick.
  • Fönster går inte att öppna på källarplanet detta gäller även plan 1 och 2.
  • Puts och färg släpper från underlag.
  • Plastmatta är olämpligt material i källare.
  • Mycket inventarier gjorde att man inte kunde inspektera området.
  • Porösa tegelfogar förekommer.
  • Lucka finns ej till vindsutrymme. Utrymmet har därför inte besiktigats. Rekomendation att inspektionslucka tas upp.
  • Blandare är lös.
  • Duschrum i källare uppfyller ej kraven på ett våtrum.
  • Höga fuktvärden uppmätta i tvättstugan.
  • I tvättstugan har man haft försäljning av fisk en gång i tiden.

Så kan det vara att gå på visning ... också!

En bit på väg

011   012   013   014   015   016   017

myspace layout images



Äntligen fredag

Efter några lyxiga dagar på högskolan är det nu fredag ... igen. Och jag är helt slut.

Träningen denna vecka har varit riktigt rolig.
BodyPump, SpinningCore och så i dag dansaerrobic.
Dessutom har jag onsdag, torsdag och fredag tagit en lång härlig morgonpromenad.
Vädret har varit fantastisk, sol, värme och ingen vind.

Imorse när jag cyklade till skolan luktade det konstigt. När jag kom närmre var det ett stort område med rök från hamnen.
Har senare under dagen förstått att det varit en stor brand i hamnen med giftig rökutveckling. Så man skulle hålla sig inne!

Morgondagen går i volleybollens tecken. Från tidig morgon till sen kväll.

Nu ska jag äta lite och sen borde Anders komma hem ...

Ha en bra fredagskväll!
KRAM Emma


Budgivning

Ja då är vi en erfarenhet rikare.

Vi har stannat nu på 2,8 det är två budgivare kvar och just nu är det uppe i 2,950 så jag kan tänka mig att det kan gå upp en bit till.

... men man kan ju alltid hålla tummarna för att de inte får sina hus sålda. För det är det jag tror att de sitter på! ... och vi med vår lilla hyresrätt kan ju flytta in när som helst.

Det känns lite trist ... men det finns tre radhus till vi ska titta på på söndag. Ett av dem ligger lite långt ut och de andra två är i stort behov av renovering .. .kök och badrum. Så det är inga topphus men det kan ju alltid bli!

Ha de!
Kram Emma


Nu är det gjort

Vi har lagt ett bud!
Så håll alla tummar ni har och sänd all positiv energi ni kan.

För er som undrar och kan stan så är det är ett radhus på Djupadal/Rosenvång. Alldeles lagom långt från stan och stranden!

... men vi har tre till vi kan titta på på söndag. Som visserligen kräver lite mer renovering ...

*håller tummarna*



Måndag

... och ingen volleyboll. Det känns som om jag struntar i något jag borde delta på men så är det ju inte och det är helt underbart.

Idag har jag jobbat som vanligt, imorgon är jag hemma och pluggar och onsdag till fredag är det föreläsningar på högskolan, Ska bli riktigt trevligt att träffa kursarna igen. Gruppuppgiften ska introducers ... den ligger till grund för den individuella uppgiften så min plan är att sätta igång med den under nästa vecka.

Ha en bra måndagskväll!
KRAM
Emma


Nu har vi hittat det ...

ett underbart litet lagom stort radhus med trädgård. Priset är rätt men ett bud är lagt på det begärda priset. Så just nu har vi sänt iväg en förfrågan om lånelöfte för att få ett nytt som gäller för småhus. Vi har ett gammalt som är för en lägenhet inklusive hyra.

Jag tänkte ringa mäklaren imorgon och fråga om några saker. Men huset är perfekt det går att flytta in i på en gång, inga renoveringar som behövs alls i nuläge. Det är ett hörnradhus så tomten är lite större än normalt och insynen är obefintlig.

Det var dessvärre många på visningen som jag tror kan lägga mer än vad vi kan men det är ju inte säkert att de lägger bud förståss.

*håller tummarna*

Ja vi har ju inte lagt något bud än men ändå ...

Ha en mysig söndagskväll!
Kram Emma

Ingen återvändå

Nu är det klart ... jag har lämnat besked till laget om att jag lägger av ... men jag försvinner ju inte helt.

Känns riktigt bra. Så nu är det egen träning som gäller. Har börjat med ett litet schema igen för att tydliggöra om jag hoppar över träningar. Men nu springer jag på morgonen och kör pass på sats och ...inte att förglömma Wii Fit. Jag tror kanske inte att den ger så himla mycket men skillnaden mellan att slappa i soffan och leka med Wii är ju ganska stor!

På lördag ska jag spela Challenger ... helt galet. Men det är väl nu i början innan alla får ihop så mycket poäng som jag utan poäng ska spela. Nu får jag ju 5 poäng bara för att spela.

Vi var förresten och tittade på att radhus till idag. Det var riktigt fint men för litet. Det fungerar inte med 54 kvm x2 våningar, det blir för trångt. Men jag hittade faktiskt ett till lite större som vi ska titta på på söndag. Samma utgångspris faktiskt.

Ha det bra ...
nu är det snart helg igen!

KRAM Emma


Nu kommer det ...

äntligen en uppdatering med bilder från ishotellet. Vilken jag verkligen kan rekomendera.
Bilderna säger det mesta så jag tänker inte skriva så mycket mer.
 










En massa bilder ... det är allt från designade rum till det snörum vi sov i, kristallkronor, isbar, drinkar, kyrkan, hundpann och andra detaljer.

Glad Påsk

Imorgon flyger vi till ishotellet.
Det kommer en massa fina bilder när vi kommit hem igen!
pimp myspace profile

Ha en bra påskhelg!
KRAM Emma



GRATTIS

Pappa på födelsedagen!

*skulle vara en bild hör när pappa spelade Wii men blogg.se vill inte som jag vill*


KRAM Emma

Inspirerad

Blev lite glassinspirerad av blogg.se och kikade in på GB´s hemsidan och glasskartorna för de olika åren.

När man var liten var det till att börja med Puckstång - vanilj som gällde.
Minns sedan att jag tyckte mycket om Lollipop med tuggummipinne lanserades år 1984. Från 1985 kom  Bubbelpop med ny smak.
Snack åt jag visst också endel av ... men kom inte alls ihåg att den hette så!
1987 kom Schweizernöt-pinne om jag minns rätt var detta iallafall min och pappas favorit, det var den vi köpte när vi var nere vid hamnen.

Klassiker som alltid fungerar OCH fortfarande finns är Nogger, Sandwich och Tip Top
Från 1987


Men jag är ingen glassfantast jag tycker att man blir så törstig av det!
Men några glassar slinker allt ner under en sommarperiod.

Glasspremiären brukar av tradition vara på påsklovet. Under alla år vi var i Sälen med familjen köptes den första glassen i skidbacken ... kan det bli bättre!

Ha det bra!
KRAM



Två till ...

japp

008 och 009
*hi hi*

myspace glitters



En till ...

007 funnen

Vilken härlig helg!

Det har varit en underbar helg.

I fredags satt vi först på Davidshalls uteservering och åt tapas och drack gott vitt vin. Sedan gick vi vidare till Palladium och konsert med Maia Hirasawa. Riktigt bra, lite trist bara att det var sittande. Vi köpte hennes nya skiva ... härlig musik.

Igår var vi mest ute, efter att ha gjort en storstädning i sovrummet. Vi åt glass på Malmös absolut godaste glassbar. Italiens hemmagjord, minns inte vad det heter men det ligger på samma gata som Turning Torso.

Imorse var jag på ett SatsCorePuls pass, riktigt kul och jobbigt. Efter det var det en snabb dusch och lunch innan vi tog oss en husvisningsrunda. Så nu har vi avgränsat vårat sökområde rätt så rejält. Jag har pratat med pappa ikväll och fått en hel del tips om vilka papper som måste finnas, vilka frågor som kan ställas och vad vi kan titta efter.

Imorgon är det löparrunda och kanske lite Wii Fit.
Måste städa lite, tänkte baka bröd och handla lite till på tisdag då Helen, Lina och Maja kommer på lunch.

Antar att jag måste kolla skidkläder, för det är väl det som ska packas med till Ishotellet.

Nu är det P Å S K L O V !
Kram Emma

Vårväder

Det är underbart vårväder i Malmö idag ... hoppas hoppas att det håller i sig lääänge.
Idag har jag pysslat lite på balkongen. Jag lägger även i år beslag på en av balkongerna i trapphuset.

Såhär fint blev det
 

Testade ny funktion i mobilen så det vara bara närbilderna som blev bra!

NJUT AV SOLEN OCH VÄRMEN.

Träning

Jag har ju skaffat mig en Wii Fit.
Installerade den igår och testade lite ... och visst det var kul och tom lite jobbigt.
Det som stör mig litegrann är att det ska pratas så mycket mellan alla övningar, det är svårt att få tempo i övningarna.
Alla övningar är inte heller upplåsta från början så det är väl bara att träna på så man får tillgång till alla övningar.

Så ...
imorse tog jag en kombinerad löp- och gångrunda efter det körde jag ett "WiiFit-pass".
Kändes ganska bra.

Nästa vecka har jag bokat pass på sats så äntligen ska jag få styrketräna.
Mailade vår tränare i torsdags om att jag behöver en paus för att kunna bestämma om jag ska fortsätta eller ej.
Hörde sedan från Anders (som tränar efter damerna) att det var fler som ville ha paus och därför ställdes träningarna in under nästa vecka.

Ha dé!
Emma


Maia Hirasawa

Ikväll är det konsert på Palladium. Innan det blir det lita Tapas och vin på Davidshall.


Detta klipp är ett av pausnumren från Melodifestivalen förra året.


Detta är väl den man hört mest.

Påsklov

Det bästa med påsken



Marsipanägg från Anton Berg.

The Studio

Jag, Sofie och Sara var på The Studio igår och fotograferades. Efter en mycket tveksam start blev det bättre och bättre.
Vi kom in registrerades ... men det var allt ... ingen mer information om hur det går till eller vad vi ska göra.

Vi står lite bortkomna och blir sedan ombedda att sätta oss ner i sminkstolarna. Det var nog en av de värsta stunderna. Det vara bara påkladdande på så kort tid som möjligt. Dessutom var han som sminkade min mycket hårdhänt och hygien var det inte att tala om. Allt stod framme utan lock eller upplagt i olika skålar, samma penslar, tops(!) och mascaraborste användes till alla. Ingen fråga om vad man hade med sig för färger, allergier osv ...

Vi satta oss ner bland alla barnfamiljer och var nog lite halvt paralyserade. Ganska snart fick vi komma in och bli fotograferade. Det var betydligt bättre och vi var alla glada över att bli tillsagda om hur vi skulle stå. Sofie upptäckte sedan att det i fönstret låg en karta med bilder över olika poser som används. Varför det också mycket tydligt syns varifrån bilderna kommer ... alla har samma poser.

Efter fotograferingen fick vi åter sätta oss ner och då var det betydligt trivsammare och lugnare i studion. Nu var det bara det lilla momentet att välja ut vilka bilder man tyckte bäst om.

Jag valde till slut tre bilder som är lite annorlund jämfört med hur jag normalt ser ut och bilder jag inte skulle kunna ta själv.

Emma


RSS 2.0