Kändis

Det är Rosa-bandet gala från Hyllie arnea i kväll.
Det förklarar varför jag satt bakom Sarah Dawn Finer på tåget igår.
Jag försökte ta en paparazzibild men vågade inte riktigt. Det roliga var att tidningen Kupé som finns överallt på tåget hade en artikel om Sarah och en stor bild på framsidan. Min tanke var därför att ta en bild där jag fick med henne och tidningen.
Men men vågade inte riktigt.


Bredvid mig hade jag en kostymsnubbe från Folksam som höll på med hemligheter på sin dator. När jag satte mig vände han datorn bort från mig och fällde ner locket något så att han blev tvungen att huka sig när han skrev. När det blev ledigt på sätet bredvid flyttade han på sig och sa ... så att det blir bättre om plats. Ja just det eller för att jag inte ska tjuvkika på vad du skriver :)

Nu hägrar soffan!
KRAM
Emma


Hål i taket

Från trasigt till inget alls!

Glasmästaren kom i morse och plockade bort fönstret. Och ramen ... den var fullkomligt sönderrostad. De ska återkomma med vilken som är den bästa lösningen och täcka fönstret eftersom de inte blir klara på en dag.

Nu ska jag snart tvätta fönstren på altanen. Trots att solen skiner, jag har hört att det lätt blir ränder när det torkar för fort i solen ... men hur trevligt är det att stå ute i ruskväder.

Det blir nog en vända på stan sen också. Egentligen mest för att det är trevligt att strosa runt på stan men lite också för att det är några saker jag måste inhandla.

Tänka sig men jag har övertalat Anders om att vi ska till GeKås eftersom det är så mycket nytt vi vill ha och behöver till huset. Typ adventljusstakar, gardiner, kuddar, ramar ... och allt detta finns ju där och lite till.
Vi ska nämligen till Tylösand SPA fredag till lördag och sedan vidare till Göteborg för att på söndag spela beachvolley. Då är vi ju i närheten så vi tar allt på en gång.

Idag är det en underbart solig höstdag i Malmö!
(som tur är annars hade det regnat in)
Kram Emma


Höstlov

Nu är jag hemma. Rktigt mysigt.

Idag ska syrran och jag ta bussen in till Motala för att möta upp mamma och pappa på lunch. Sedan kör vi till Ulfvåsa möbler ... jag vill ha några korgar till hallen och vilket ställe är då inte det bästa ... jo Ulfvåsa. Därifrån kör vi till Mjölby och träffar mormor och morfar. Det var riktigt länge sedan så det ska bli supertrevligt. Syrran skulle gå till en tygaffär också så jag kan ju passa på och kolla om det finns något tyg jag kan sy gardiner eller kuddar av. Det där mysiga saknas i vårt hem för tillfället. Det är alldeles för få kuddar, gardiner och lampor.

Ska boka min resa tillbaka till Malmö under dagen också.

Ha en bra dag!
KRAM


Minisemester

Nu har jag lov.
Eftersom jag fått fel(?!) studentkort är jag beviljad studentrabbat på sj. Så jag har bokat en sista minuten hem till föräldrarna. Lite skönt att åka bort några dagar.

Så nu ska jag småfixa här hemma innan jag sätter mig på bussen för att ta mig in till stan. Tänkte köpa Dan Browns nya bok innan jag sätter mig på tåget så ska nog resan gå riktigt fort.

Önskar dig en härlig måndag!
Kram Emma


Klart

Nu är sista inspelningen gjord och redigeringen är klar så nu kan jag lägga ner pluggen för ett tag.
Imorgon ska jag på utbildning på eftermiddagen och bio på kvällen ... sen är det lov.


Ingenting alls

Dagen idag har hittills varit extremt oproduktiv.
Jag har ingen energi alls för att påbörja, fortsätta eller avsluta något alls.

Saker jag borde gjort ...
Läst klart minst en bok.
Tvättat fönstren i vardagsrummet.
Ätit lunch.
Läsa på och träna (lite) inför inspelningen imorgon.
Läsa in fakta om andra världskriget - nytt arbetsområde på jobbet.

Men men ... dagen är inte slut än.

Hej hej.


Finns det något godare


Hade inga bullformar hemma så det fick bli en morfarsmodell idag.

Kram Emma


ICA reklam

Mycket intressant att följa vad bloggare skriver men kanske framförallt att läsa alla kommentarer. Det mesta tyder på stor okunninghet. Som saker i stil med

Kränkning
Det är klart att det inte är kränkning han har ju själv gått med på det
Det är bra att man tar upp det på ett vuxet sätt
Dom ska inte gömmas och stängas in
Det är klart som ska få synas.
Jag tycker dom är söta

Lite intressant att man funderar kring att det inte är kränkande eftersom killen själv har valt att delta i filmen. Förstår man inte att filmmakarna vill avspegla samhället och hur verkligenheten ser ut. Mycket intressant att det också skrivs om att de inte ska stängas in eller gömmas, det var många års sedan vi gjorde det i Sverige. Undrar också lite vad som menas med dom.

Jag kan bara säga som jag skrev i mitt förra inlägg på samma ämne; ÄNTLIGEN. Min tanke då jag skrev det sist var att äntligen tar man med personer med en funktionsnedsättning i TV sammanhang. Men nu tänker jag nog också lite att äntligen tas detta ämne upp och debatteras.

/Emma


Hur fungerar det egentligen?

Har, som jag tidigare skrivit, skaffat ett facebook konto men funderar lite kring hur det egentligen fungerar. Jag har valt att det bara är mina vänner som får ta del av inlägg, foto etc. Men hur fungerar det med t ex kommentarer. När jag kommenterar ett inlägg så kan ju min väns vänner se kommentaren och (kanske) klicka på mitt namn. Jag har sett att vissas namn är blått och klickbart medan vissas namn är svart och oklickbart. Vad beror det på?

Hoppas du fårstår mitt svammel ... det jag inte vill är att elever ska läsa vad jag skriver. Jag har valt att inte vilja bli vän med dem eftersom jag vill hålla mig lite privat. Eller så privat det går med facebook. Men några av mina vänner är vän med elever och då tycker ju jag att mina vänners vänner inte borde se mina inlägg och bilder. Men är det verkligen så?

Jag har också märkt att då en vän kommenterat ett foto bland sina vänner kan jag komma åt och se dem. Lite för privat kan jag tycka. Min tanke är då att de borde ha valt att vänners vänner får se fotona ... men är det så. Och hur ska man kunna kolla det?

Det är ju trots allt lite kul att kunna hålla kontakt med nära vänner och gamla bekanta. Men jag vill samtidigt ha lite koll på vem som läser och ser vad.

Hej hej.


Söndagskväll

En match vi snabbt glömmer.

Imorgon börjar sista veckan innan lovet. Ruskigt skönt!

Ha en bra vecka!
KRAM

myspace backgrounds images


Design

Det är kanske dags att göra en ny design åt bloggen. Det är ju inte riktigt vår längre. Lite höst bilder hade varit trevligt.

Stör mig dock på att jag inte kan få hjälp av Anders att installera det trådlösa nätverket på min dator. Eftersom photoshop bara finns på den blir det lite svårt att pyssla med nya bilder ... eller jag jag kan ju alltid göra iordning bilden men inte lägga in dem eftersom jag inte kommer åt nätverket.

  


Ledig lördag

Körde Anders till volleybollsamling i förmiddags. De ska till Ängelholm idag och vi ska dit imorgon på match.
När jag kom hem bakade jag saffransskorpor, de är så himla goda och behöver inte bara ätas vid jul ;)

Jag har också oljat in ett gammalt fönster som ska användas som ram till några av våra bröllopsfoton. Det känns riktigt kalt på väggarna så nu börjar det bli dags att få upp tavlor. Eftersom vi planerar att göra de flesta tavlorna av foton vi tagit tar det lite tid. I lägenheten hade vi inte så många tavlor så vi har inget att ta av och bara hänga upp.

myspace layouts

Vill handla en massa ramar (och annat till hemmet) men just nu är det lita skralt i plånboken så jag får vänta till nästa lön. Passar riktigt bra att få lön på lovet ... eller kanske lite farligt det finns ju massor med tid att spendera.

Ha en underbar fortsättning på lördagen!
Kram Emma

 


Vill inte sova bort ledig tid

Jag är grymt trött ... började jag förra inläggen som bara försvann ... lite trött på det också.

Jag höll på att somna på föreläsningen idag. Jag tor att det i första hand berodde på att jag först fick ha min lektion på skolan innan jag i full fart cyklade ner till högskolan för att gå på föreläsning fram till 16. Men det är också så otroligt dåligt ljus i salarna så man jag får ont i både ögon och huvud.

Så nu hittar jag på lite av varje för att inte somna och sova bort min lediga kväll.
Jag ska t ex mecka med elementet i badrummet. Det kluckar så, är förmodligen luft i det som hindrar vattnet att komma igenom. Tänkte laga lite mat också innan jag blir så hungrig att jag bara går och småäter.

Hej hej


ICA reklam

Såg just en ny reklam för ICA med en ny praktikant ... helt underbar.
Äntligen!
Väntar verkligen på fortsättningen!


Nobels Fredspris

Till Barack Obama.


Lite om mycket

Nu har jag skickat in första uppgiften i kursen och det känns alltid lite jobbigt. Jag hade ju kanske kunnat skriva lite mer och lite bättre. Men men nu är det klart.

Som många märkt, kanske, har jag varit dålig på att skriva och jag vet inte riktigt varför. Jag har inte riktigt haft lust. Lite trist också att kameran nu är trasig ... kan inte längre skylla på sladdar.

Jag beställde en massa papperskopior på foton från Sydamerika. Hittade ett företag FUJIdirekt som gav 100 gratis kopior. Eftersom vi mest ville ha på papper för att välja ut vilka vi ska förstora och göra en fotovägg av ... inte en tapet utan flera små, inramade foton testade jag. Det var billigt av en anledning, tunna sladdriga papper ... så vi kommer inte att beställa förstoringar därifrån iallafall.

Ikväll ska Anders bjuda mig på mat. Jag har ingen aning om vad det blir, så efter träningen är det bara att komma hem till dukat bord ... underbart så skulle det vara varje fredag ;)

Imorgon kväll är det fotboll och tjejkväll hemma hos mig. Jag ska ordna med lite mat ... får se vad det kan bli.
Tidig match, hemma, på söndag doch så det blir ingen sen kväll.

Nu ska jag gå ner och äta frukost, steg bara upp imorse och gjorde klar min skoluppgift så att jag kan njuta länge av en härlig frukost. Vad det nu kan finnas hemma ...

Ha en bra fredag!
KRAM Emma


RSS 2.0