Äntligen fredag!

eller ja fredag iallafall. Det blir inte så mycket ÄNTLIGEN fredag i meningen ledig, god mat och ett glas vin ... eftersom vi har fredagsträning kl. 19.30-21.30 och match imorgon kl. 10.00.
För mig har det nästan alltid varit viktigt att fredagen blir lite speciell, med god mat etc. Men det blir inget av det nu eftersom vi tränar. Nu är säsongen snart slut, bara två matcher kvar, så jag antar att vi lägger ner fredagsträningen efter sista matchen. Så får man ta upp "fredagsfirandet" igen!

Idag skulle våra husreparatörer komma och skruva fast ett av våra handfat eftersom det är på väg ut ur väggen. Så imorse lämnade jag mina nycklar på kontoret en våning ner, kom hem efter jobbet och hämtar nycklarna ... men ingen har varit här och fixat :(
myspace layouts
Så nu måste jag hålla mig hemma OM de kommer ... detta är bland det värsta som finns ... man kommer överrens om en sak som inte följs av andra parten och nu tvingas jag att sitta hemma och vänta. Jag som hade tänkt att gå och handla mat ... som tur var åt jag mat på jobbet idag så jag sväler inte iallafall!

*kram*

Idag ...

... orkar jag inte skriva något. Nu ska jag sova lite så jag orkar träna ikväl ...

pimp myspace profile


Hur har jag kunnat missa detta?


Härlig måndag!

Underbart väder har det varit hela dagen, soligt och vårvärme!

Dagen startade lite märkligt eftersom mitt arbetslag, som skulle komma hem till mig på förmiddagen, hade blivit sjuka ... så det blev inget med det. Jag tänkte ju att jag skulle vara smart och bokade tvättid på morgonen. Så i morse gick jag upp startade en tvättmaskin, gick ut och sprang, hem och tvätta, frukost och så lite jobb hemifrån. När tvätten var klar cyklade jag till skolan och började med lite lovprat med de kollegor som var på plats, sen var det dags för lunch. Men efter lunchen satte sig jag och min närmaste kollega och planerade vårend tema. Så det blev allt lite gjort till slut.
myspace layouts

Volleyboll på kväll och nu sitter jag i soffan och slötittar på TV!

cool myspace layouts

*kram*

Seg söndag

... det blev en heldag igår. Ingen vila ...

efter samtal med svärmor

Som har vissa svårigheter att förstå att man har ett eget liv med egna prioriteringar. Jag undrar hur det kommer att bli när hon går i pension ... då kommer hon att ha massor tid att tänka på vad vi kan göra!

jo ... igår efter matchen åkte jag hem och bytte om, slängde i mig två mackor och åkte, återigen, med laget till en utflyttningsfest. Några av oss gick vidare till Hipp. Trevligt ... men segt idag!

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska beställa en pizza eller om jag ska laga mat ...
free myspace layouts
A kommer nog inte hem förrän sent ikväll, jag försöker få kontakt med honom men han svarar inte ...

Ha en bra söndagskväll!
kram Emma


Matchdag

... och det blev lite sressigare än vad jag hade tänkt mig. En lagkamrat flyttar till Oslo och vi tänkte ge henne något från laget .. ett fotoalbum. Jag har skrivit ut lite bilder och köpt ett album ... vad jag inte skulle göra men gjorde ändå var att börja pyssla på scrapblog.com och där kan man fastna hur länge som helst. ... och när man pysslat där blir man sugen på att göra lite fint i albumet med stämplar osv ... men ... det finns det inte tid till :(

Ska snart iväg och äta lunch med laget innan vi kör iväg till Helsingborg. Så nu måsta jag kolla så jag har packat med mig allt och stänga av datorn!!

Ha en härlig lördag i stormen!
kram

Fredag

Har städat klart och köpt fina tulpaner!

När man är ledig är det lättare att laga god mat .. idag blir det fiskgratäng med räkor och potatismos.
Ikväll är det träning och match imorgon i Helsingborg.

Önskar Er alla en underbar fredag!
kram Emma

Tips!

Hittade två bloggar om scrapbooking som jag gillade

Många tävlingar och mycket tips.
Jag gillade sockergrynets design.

hej hej ...

Bakdag

Efter att ha fastnat vid datorn och beställt några stämplar från Magnolia. Alla får ju barn ...!

image168image169image170

... har jag nu satt igång att baka. Dels bakar jag en filmjölkslimpa som är hur enkel som helst ... ingen jäsning och inget varmt:

Recept:
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
3 dl sirap
1 l filmjölk (kall)

1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
2. Tillsätt sirap och filmjölk.
3. Blanda samman. Det ska vara riktigt kladdigt. (Du ska inte kunna ta i degen med händerna.)
4. Lägg i tre limpformar.
5. Grädda i mitten av ugnen 1 timma. De sista 30 minuterna täckta med folie.
6. Låt svalna på galler.

Limporna kan med fördel frysas, de är lika saftiga nybakade som från frysen.

... sen har jag även börjat att baka en focaccia med basilika och vitlök.


Ha de!
kram Emma


Bäst barn vinner!

Såg för någon dag sedan dokumentären Bäst barn vinner! som enligt min mening mycket kritiskt granskade föräldrarnas inverkan och påtryckning i barnidrottens värld. Eftersom jag är uppväxt med mycket idrott och senare även som ledare och tränare vet jag att det idrotten ger är mycket positivt.

I programmet visades en simförening där man till en början tog avstånd från tävlingsmomentet, men sedan bestlutade sig för att åka på en tävling trots allt. Föräldrar intervjuades och reporten menade att tävlingmomentet var en påtryckning från föräldrarna. Min mening är att tävlingsmoment motiverar och stärker individen. En rolig och positiv del av träningen ... du växer. Men som alltid är det viktigt att det finns bra och uppmärksamma tränare i bakgrunden som fångar upp och leder sina utövare framåt. Föräldrarna bär även de ett stort ansvar i pendlingen mellan att trycka för hårt eller inte göra något alls.

I programmet tolkade jag in kritiken mot elitsatsning inom idrotten i för tidiga år som jag tycker att det debatteras om lite då och då i massmedia. Jag hade tyckt att det vore intressant att se samma dokumentär inom musiken eller teaterns värld eller varför inte inom modeintrustrin. Jag tror att det finns samma problem där, men de program jag sett heter något som; Intellektuella barn, fantastiska barn ...

Vad är det inom idrotten som är så mycket värre än inom musik, teater, mode ...?

/Emma

Pilates med boll

Jo så svårt var det inte ... men till en början fick jag obehagligga vibbar till Susanne Lagerfält ... intsruktören pratade precis som hon. Men det blev bättre ... men aldrig lika bra som Evas pilates på jobbet. Jag vet inte riktigt om jag kommer att gå på något liknande pass igen ... men jag har haft tankar på att börja köra pilates hemma och då hade en boll kunnat vara kul!!

Jag har hört att Anja Pärsson tränar med en pilatesboll och då övningar som att göra knäböj stående på bollen ...!!!
Så ribban är ju satt ...

hej hej

Veckans utmaning

... var ju att testa något nytt och som det verkar har jag fått plats på passet Pilates med boll ... ska bli kul att testa men är lite nervös för att det ska vara tuffa balansakter.


Får återkomma med ett inlägg efter passet!
kram

SWEENEY TODD



Vi var på bio igår och såg Sweeney Tood ... en mycket speciell och blodig film men komisk dels med tanke på det musikaliska.

Måndag

Pratade med en kompis idag, som det var väldigt länge sen jag pratade med. Vi har de senaste åren firat påsk tillsammans på olika platser. Förra året var vi i Strömstad, påskafton var solig och vårlig men på påskdagen när vi skulle gå ut och äta, på en nyöppnat skaldjursrestaurang, snöade det. Det var en konstig men härlig känsla att sitta inomhus och äta skadjur samtidigt som du tittar ut över hamnen och stora vackra snöflingor.

I år kommer vi inte att träffas, inte på påsken iallafall, eftersom de ska ha barn. Jätteroligt, det får väl istället bli en resa mot Stockholm senare under våren!

Mitt sportiga sportlov har börjat som planerat, löpning imorse och pump nu. Veckans utmaning i stegtävlingen är att prova något helt nytt. Jag bokade ett Pilatespass med boll på onsdag dessvärre är jag 8:e reserv, så nu håller jag tummarna för att jag ska få plats. Det hade varit riktigt roligt att prova!

Tidigare idag var jag och lunchade med en kollega ... efter lunchen åkte hon till Brasilien .. kul för henne ;)
... och nu vågar jag kanske skriva de hemligheter jag vet som inte hon vet ... eller ... jag vet att några andra kollegor läser så jag får nog hålla mig lite till!

http://imageserver.puma.com/pisa2?sty=503111&col=02&bg=255,255,255&w=450&h=450I Malmö finns en outlet butik som säljer träningskläder ... jag åkte dit idag för att se om de hade några löparbyxor. Det är alltid bra att motivera sig med nya träningskläder. Jag blev mycket positivt överraskad. Jag har saknat en butik som enbart säljer träningskläder i Malmö. Det blev inga löparbyxor men väl ett par cykelbyxor, med rätt längd ... bara det hur många butiker säljer cykelnbyxor :)

Nu blev det mycket text ... hoppas ni orkat läsa ändå!
Kram

Första målet

myspace graphicsavklarat ... tja till viss del iallafall. Jag har varit ute och sprungit.
Senare ska jag träffa Erika för att äta lunch. Och som tur är så har jag bilen hela veckan, vilket först och främst innebär en storhandling på Ica Maxi.

Önskar Er en härlig måndag!
kram Emma


Sportlov

pimp myspace profile...även om jag inte ska åka skidor blir det betoning på sport. Träning ikväll, match imorgon, åskådare på match på söndag och så ny vecka.

Mitt mål med lovet är att komma tillbaka till löpningen på morgonen och hinna med minst ett styreträningspass förutom volleybollen.

Idag ska vi lärare fira lovet med After Work ...

Ha dé!


KRAM

på Er alla på Alla   profile editor   dag!

myspace layout images

Emma


... pigg igen!

Tänk vad träning kan göra. Hur trött som helst innan men så fort man kommer igång är det som bortblåst. Härligt!
profile editor
Här söker man efter en bild på träning ... och då kommer den här upp .. lite märkligt!


hej hej

Så seg ...

Jag är jätteseg och har huvudvärk ... har precis ätit lite och ska iväg till träningen om en timme. Känner inte riktigt för det just nu :(

Visade några av mina kollegor detta med blogg idag ... visade temabloggen och sen gick vi in på lite olika bloggar för att titta hur olika man kan skriva ... och hur lätt det är att starta en blogg. Jag talade inte om min adress men vill de så hittar de väl den. Jag får kanske börja tänka ännu mer på vad jag skriver då ;)

Imorgon ska vi till Lund och innebandyturnering ... men vi får se hur vi kommer dit!
En tjej med permo som varit sjuk kommer imorgon ... ringde hennes mamma för säkerhets skull och fick inte tag på henne förrän sent på eftermiddagen och då är det för sent att boka transport. Så vi får se hur det blir. Skånetrafikens bussar och tåg ska enligt hemsidan vara anpassad för rullsolar, dessutom ska chauffören även hjälpa till enligt deras policy .. ska bli mycket intressant att de hur det går!

Ha en bra kväll!
kram Emma




Pyssel

Jag har gjort ett nytt kort ... det var längesen sist!

Det är en tjej från laget som fick barn för någon vecka sen. Här ser ni resultatet:

image167

Orkar inte mer idag ... får bli mer bloggande en annan dag!
*kram*

Får man säga; Vad var det jag sa!?

Jag, försöker, att aldrig äta eller dricka light-produkter som innehåller sötningsmedel. Har i vissa fall påpekat för mina vänner, då diskussionen har uppkommit, att det är farligare för kroppen med light-produkter än "vanliga" produkter.

Men har alltid fått till svar att det är bättre med light eftersom man håller vikten eller går ner i vikt. Bull shit ... skulle jag vilja säga!

Hörde just på Nyheterna att sötningsmedel är många gånger sötare än vanligt socker och att tester har visat att råttor som fått sötningsmedel var fetare än råttor som fått socker!

myspace layout codes

Jaa ... vad var det jag sa!

 Godnatt

Bloggkurs

Ja, tänka sig att man kan gå på kurs i bloggande. Idag är det del två och jag har fortsatt att redigera min jobblogg!

Igår kväll kom jag hem från London, gick och la mig. Vaknade i morse och kände mig inte riktigt hemma. Som tur är så går allt på rutin på morgonen ... jag kom till jobbet!

Skriver mer senare ... lite bilder också kanske!
Ha de!
kram Emma

Lååång dag

och den är inte riktigt slut än. Jag har bockat av några saker på min lista. Jag har nästan packat klart, jag är nästan klar med protokollet från dagens möte. Hotmail fungerar inte så jag kan inte sända iväg det :( Nu ska jag gå och lämna min matchtröja så den inte ligger här hemma om någon behöver den. När jag kommer hem måste jag raka benen ... de ser hämska ut!

Men sen ska jag sova ... och imorgon ska jag jobba till kl 10 ... snabbt hem och hämta väskan och sen ... LONDON!

Hoppas ni alla får en underbar helg!
kramar Emma

Trött

... och bloggen verkan vara oerhört långsam. Så det får bli ett kort inlägg.

Efter dagens träning som var riktigt bra är jag helt slut!
Jag hade velat se dagens avsnitt av Uppdrag granskning ... missade det pga träning ...men tänkte att jag skulle se det på webb-TV ... men då fungerar det ju inte :(

Får väl lägga mig och sova!
Godnatt!

Ny blogg

Efter kursen igår (som även är nästa vecka) fick vi i uppgift att starta en blogg eller iallafall besöka en blogg.
Ja... tänkte jag .. blogg har jag ju och jo visst har jag besökt ett par bloggar. Jo jag kan skriva kommentarer också.

Men jag startade faktiskt en ny blogg som vi ska använda i vårt nästa temaarbete på jobbet. Det ska bli riktigt kul att testa med eleverna ... för att se om de tycker det är lika kul som jag.

Avvaktar med länk till nya bloggen .. måste vänta tills den är mogen :)
Idag var det sådär kul att jobba ... det gick inte att komma in på datorerna och om man lyckades att logga in så kunde man varken logga in på mail eller komma åt sina dokument. Tydligen var det problem i hela Malmö och hade så varit i ett och ett halvt dygn. Bra support ... hur lång tid ska det ta att ordna upp detta? Hade ett företag accepterat så lång tid utan tillgång till datorer!!

Tänkte infoga en bild här men det fungerar inte :(


Hej Hej

Vardagslyx i skolmiljö

Det är så lyxigt att komma från skolan och få gå på fortbildning. Jag och min kollega passade på att äta lunch ute också. Ännu bätter när fortbildningen är bra och ger något konkret att arbete med i vardagen.

Idag var det träning också ... så skönt att vara tillbaka efter allt hostande!

Ha de!
kram

Kladdkaka

...läste i någon blogg att det var kladdkakefrossa just nu .. recept i alla tidninga ... alla bakade eller var sugna på kladdkaka. Och ja varför inte ... det går ju fort, är enkelt och är väldigt gott!



Jag tror att A blir glad när han kommer hem!
... efter ännu en heldag med volleyboll.

kram

Söndag

myspace layoutDet har nu varit sol två dagar i rad. Härligt!
Synd bara att jag tvättar och därför inta kan njuta av vädret fullt ut. Jag var ute och gick en liten promenad ... inte alls pga stegtävlingen :) ...  men var ju tvungen att gå in för att fixa tvätten och då är man inte så sugen på att gå ut igen.

Nu är det två veckor kvar till sportlovet ... har inga särskilda planer för lovet förutom att ta det lugnt och bara njuta!

Ha de!

Måste bara visa

... lite bilder på syrrans lilla August ...

image164

image165

image166

Ha en fortsatt bra lördag!
kram Emma

Intressant

Bilden jag infogade på London sökte jag bara efter på google. Det roliga är att när A visade mig bilder på hotellet så visar det sig att bilden är tagen från det hotell vi ska bo på. Lite intressant :)

Musslor

Ikväll blir det vinkokta musslor *mums*


Härlig lördag!

Vaknade utsövd men endast en hostattack under natten. Tack Lisbeth för medicinen ;)

... och det är SOL ute. Efter frukost ... som A ställer farm nu ... blir det ut ut ut!

KRAM

London

Nu är det bokat ... på fredag åker vi till London på en miniweekend!


RSS 2.0