Tidig fredag

Slutade kl 10.00 idag, helt underbart!
Jag strosade sprang runt på stan. Hade några ärenden att uträtta. Helst hade jag velat vara hemma samtidigt och ordna med det som skulle ordnas med hemma ... men nu är jag klar med det mesta. Jag ska bara göra en bulgursallad till imorgon. Vi ska till Varberg. A ska spela beachvolleyboll och eftersom de har lovat sommarvärme i helgen tänkte jag att jag kunde följa med. Nackdelen är att vi måste köra vid 6 imorgonbitti.

Jag har bjudit bort mig ikväll, A ska ha pokerkväll, jag tror att vi ska grilla!

myspace layouts

Kanske lite fel bild i detta sammanhang. Erika som jag ska till är vegetarian!
men men

Njut av solen!
*kram*



Skäms på mig

Jag har redan tagit sommarlov ... vilket nog är lite senare än vanligt men jag är super dålig på att planera på jobbet och hemma gör jag inget särskilt. Vill bara vara ledig ... jag har såklart massor med planer över vad jag ska göra när jag får sommarlov. Jag får väl se hur mycket som verkligen blir gjort!

Ha en trevlig kväll!
kram Emma

Idag kom Sofie, Åsa och en favvoelev förbi. Mycket tevligt och jag fick ett litet paket för att jag köpt en filt till henne, TACK! Nu ska jag bara komma ihåg filten imrogon ;)

Skånes Djurpark

Det var väl trevligt med utflykt och fint väder men herrugud ... Skånes Djurpark. Nej det var ingen höjdare. Har man varit på Kolmården behöver man inte besöka Skånes djurpark!

Det bästa var björnen som bjöd på ett härligt bad när vi stod och tittade!
image195
Bild från www.skanesdjurpark.se

Dessutom var det lite ont om tid ... jag gick med den av mina klasser som är lånsammast vilket innebär, mycket långsamma! Vi hann inte riktigt sitta och njuta av matsäcken ... för det är ju det viktigaste under dagen!

Hej hej!

Volleybollbilder

Jag har inte visat så många bilder på mig eller från volleybollen i bloggen. Men nu har jag moget övervägt att visa dessa bilder ;)





(Klicka på dem för att förstora)

Jag är faktiskt lite stolt över min spänst ... den kan bli bättre men är ok när man har armbågarna vid nätkanten!
Lite mindre bra är våra fantastiskt kort tröjor som gör att man visar magen så fort man hoppar! Synd bara att bilden inte är tagen när bollen går i händerna ... det ser lite knsigt ut såhär :)

Inte så mycket tillslappande än ... men lite annat att tänka på så huvudvärken har faktiskt släppt. Jag har tillsammans med en annan tjej sått i uppdrag att planera dryckes inköp imför möhippan den 14 juni.

Hej hej!

Regn, regn, regn

Det har regnat konstant från i morse och det håller på fortfarande. Lite mysigt efter all sol faktiskt!

myspace comments

Imorgon ska vi till SKånes Djurpark med eleverna ... väderprognosen säger sol och 25 grader. Det är lite svårt att tro nu men hoppas, hoppas!

Jag har bara varit på Kolmårdens Djurpark tidigare eftersom jag kommer från trakten däromkring. Antar att Skånes är en aning mindre och det är ju bara de nordiska djuren som finns där. Det ska bli kul att se iallafall!

 

Jag har en sprängande huvudvärk så nu ska jag slappa i soffan och hoppas på att den släpper.

 

Go´ Kväll!


Vaken

Jag är fortfarande vaken ... ska nog klara hela omröstningen. Pinsamt dåligt för Sverige ... än så länge iallafall!
Sju poäng efter 12 röstade länder.

Kläder till bröllop

Fick lite inspiration av bröllopet jag tittar på på TV. Så jag satte mig vid datorn och letar för fullt efter klänningar jag skulle kunna ha på bröllopet i sommar. Klädseln är smoking, så om jag förstått saken rätt ska det vara knälång eller hellång klänning som gäller. Jag gillar axelbandslös, hoppas att det fungerar. Jag är lite rädd att det ska bli för fint, men det kan det kanske inte. Jag tänkte att jag kunde prata lite med de andra tjejerna på möhippan för att kolla vad de har tänkt att ha på sig!

Här är ett litet urval:
image186image187image188image189

Denna klänning tycker jag är helt fantastisk men det är en brudklänning så det går inte!
image190

Hitta alla butiker från denna sida!
Märks det att jag är själv hemma ikväll ;)

Nu ska jag fixa lite att äta så nu stänger jag ner datorn för ikväll ... tror jag!

Hej hej!

Bal

Lill Syrran är på bal ikväll. Jag är för långt bort för att kunna se den vackra båtfärden och kortegen genom stan. Men mamma har lagt ut lite bilder att titta på. Hon är SÅ fin!
myspace comments
... men om två veckor fåt jag åka hem och gå på student. Det ska bli riktigt trevligt!
*kram*



Bröllop

Tittar på dankse Prins Joachims bröllop.
Det är spännande att titta på alla fantasiska klänningar.

TV-kväll

Ikväll blir det Eurovision Song Contest.
Mitt prov blir att hålla mig vaken. Jag har en förmåga att alltid somna när röstningen är och så vaknar jag när vinnarbidraget sjunger.

*Håller tummarna*
Men tror nog inte att chansen för Sverige är så stor!

Fasadrenovering?!

Nu har jag handlat en massa presenter till allt möjligt ... det är endel som händer framöver så det var lika bra att passa på.

Har annars inte gjort så mycket idag ... jag satt på balkongen och läste innan solen försvann bakom huset.
På tal om balkongen ... det sitter en lapp på utsidan av porten där det står att fasaden på innergården ska renoveras med start på måndag. De ska arbeta måndag till fredag kl. 7-17 och vara klara den 30 november.
Vi ombeds att rensa undan på balkongerna och låsa dörrar och stänga förnster ordentligt med tanke på inbrottsrisken. Om vi har frågor ska vi ringa ett nummer som står på lappen. Inget företag eller något.
Jag tycker att detta känns lite skumt. Jag har inte fått någon information om detta förrän nu, helgen innan de ska börja. De ska arbeta under hela semester och den tiden gården används. Det känns lite oseriöst med tanke på att det inte verkar vara något företag som ligger bakom och att vi måste tänka på inbrottsrisken. Har det hänt att arbetarna gjort inbrott för eller?

Eftersom jag inte fick reda på det förrän fredag eftermiddag kan jag inte heller kontakta hyresvärden eller servicekontoret. Får ta det på måndag men då ska de ju börja!

... dessutom har jag ju bekostat blommor och krukor till balkongen som jag nu måste plocka bort och det finns ingenstans att göra av dom så smultronen och tomaterna får väl åka i papperskorgen :(
Hoppas att allt är ett skämt!

Utflykt

Jag ska idag ut på en lite utflykt men jag kan tyvärr inte säga var eftersom det innehåller presentinköp ;)
Vet ju inte vem som hittar in hit utan att lämna några spår.

Ha en underbar lördag!
*kram*

Lilla torg

Ikväll ska Sofie och jag till Lilla torg och dricka den fantastiska drinken, strawberry daquiri!

*kram*

Eurovision

Jag tittar på Eurovision song contest ... introt till nr tre Litauen lät som Trollmor har lag de elva små trollen ...
Hoppas bara att Sverige går viadre till final, så man kan titta "på riktigt"

Annars kan man väl säga ... Blandad kvalitet!


UPPDATERING: Hade varit intressant att veta hur de låtar som blev utslagna i respektive land låter. Om bidrag som Tjeckiens kan vinna ... hur låter då de som den slog???

Lettland - tja ... trallvänligt iallafall!
Sommarplåga?

Vad är detta egentligen ... jag är inte alls någon inbiten Eurovision brud ... men det är ju alltid trevligt att titta ... och med bloggen kunna var sin egen kommentator :)

Träning

Vi hade styrketräning i Pildammsparken idag ... och idag var det verkligen styrketräning. Jag är lite knasig och är noga med att vara inställd på det som ska göras. Blev därför lite irriterad sist när det sas styrka men blev konditionsträning!
cool myspace layouts
IMORGON ÄR DET FREDAG!

Veckan har gått fort men jag har ändå längtat till helgen ... inte för att jag har något särskilt inplanerat och A ska till Sthlm på svensexa så jag är ensam hela helgen ... men det är ändå skönt med helg. Jag har nog siktet inställt på sommarlov. Vi räkande ut hur många dagar det är kvar idag .. det är 13 skoldagar plus 2 studiedagar!!! Det kommer att gå hur fort som helst!

UNDERBART!

myspace layouts

Go kväll!

*kram*

 

PS Mötte mina gamlinga i parken, det är så härligt att träffa Er. Jag sakner Er ... men inte arbetsplatsen!

 

 



Strawberry Daquiri

image184Jag tror att jag har lärt mig att stava det nu!

Igår var jag i Sofies mammas butik och handlade drinkpåsar till möhippan. Jag har, tillsammans med en annan tjej, som jag inte vet vem det är, fått ansvar för att göra en budget för drycken under dagen och kvällen. Det ska vara mycket mousserande under dagen eftersom Ellan, som gifter sig, älskar mousserande. Jag tänkte att jag ska försöka ta reda på om hon har någon favorit. Som inte är alldeles för dyr!


image185

Nu är det snart dags för träning!
Hej hej!


Kärleksmums

Fick lite extra energi efter det att jag slocknat i soffan när jag kom hem.
Det har regnat endel under dagen, det är väl kanske inte så trevligt om man måste vara ute. Men jag tyckte att det var ett uppiggande regn idag. Hoppas på uppehåll imorgon eftersom vi ska vara ute med eleverna hela förmiddagen.

image183

kram

Jag har blivit utmanad

För 5 år sedan
Då slutade jag lärarutbildningen och började jobba ... det var där jag stötte på Sofie!

För 3 år sedan

Det var året jag och A var i Thailand ... men jag minns inte mer ...!

För 1 år sedan
Då planerades det för bröllop. Jag var vikarie på nytt jobb. Där jag nu blir fast anställd till hösten!

För 3 månader sedan
Februari ... tja ... kallt, mörkt och trött. Mycket volleyboll.
...och vi var ju i London också, det borde ha varit i februari!

Igår
Var jag på Liseberg med elever och jag fick ett gratis åkband. *hihi*

Idag
Varit på fotbollsturnering i Göteborg. Eleverns spelade så himla bra och var värda att gå vidare från gruppen ... men men ... vi blev 3:e bästa 2 och det var bara de 2 bästa 2:orna som gick vidare :(
Sov sedan hela vägen till Malmö.

Imorgon
Då är det tävling, landskamp kan man nog kalla det. Det är en tävling mellan Malmö och Köpenhamn i flera olika sporter. I år är jag med i volleybollaget. Vi startar med sightseeing i Köpenhamn, lunch och sedan tävling. På kvällen är det middag och dans. Fri dryck hela dagen :) öl ... såklart. Vi ör ju i Danmark!

Om 1 år
Då är det snart sommarlov och ett helt år har gått igen. Jag har besökt Argentina och Uruguay på en välbehövlig semester efter att ha jobbat heltid och läst till specialpedagog på halvfart ... men till hösten får jag lärarlyftet och jobbar därför bara halvtid men får nästan full lön!

... man måste ju ha tydliga mål och positiv tanke :)

Då utmanar jag Syrran, syrran, mamma och Olivia!

/Emma

Namngivning

Mamma har lagt ut några bilder från namngivningen!

Kollade resultaten från Kal å Ada. Det lag som vi åkte ut mot i kvartsfinalen vann finalen ... så det är väl ok då!
Nu ska jag packa för Göteborg igen ... imorgon väntar Liseberg och på torsdags fotboll!

*kram*

Kal å Ada

Jag slocknade i soffan på en gång ... hade endel sömn att ta igen!

Helgen har varit helt suverän ... vi kom till Göteborg i fredagskväll. Jag minns inte riktigt men jag tror vi installerade oss och gick och la oss.

I lördags började vi att spela kl.10. De två första matcherna mötte vi div. 3 lag. Spelet var inget att skyta med, vi kunde inte spela vårt eget spel utan föll in i motståndarnas spel. Vi förlorade båda!
Den tredje matchen mötte vi ett div. 1 lag och vi hade chansen att avsluta dagen med rent och bra spel. Vilket vi gjorde och vann matchen!

Därefter var det en snabb dusch och sedan spårvagnen till syrrans namngivningsfest för August ... det var fantastiskt väder och underbart god mat. Vi satt ute och åt massor, pratade och myste med August. Det var härligt att träffa familjen, det är inte så ofta vi är samlade allihop längre.

A och jag åkte sedan tillbaka till scoutstugan där vi bodde med klubben ... där var grillningen i full gång. Det blev en tevlig kväll men inte riktigt lika trevlig natt. Jag sov knappt något och funderade på hur jag skulle klara av att spela på söndagen ... men ...

... jag har aldrig spelat så bra och dessutom fyra matcher!!

Det var underbart kul att spela. Hela laget var på topp och alla presterade sitt absolut bästa. Vi var bra på att hålla posiviteten uppe, vi snackade mycket och det var tydligt hur det påverkade motståndarna. Det jag är mest nöjd med med mitt eget spel är blockspelet. Jag har tidigare tyckt att det är lite jobbigt och svårt att hinna ut till kanterna. Men i går var det inte jobbigt alls. Det känns som om jag hoppade hela tiden men blev aldrig trött. Men jag är också nöjd med att jag läste spelet, jag hann titta på andra sidan innan jag slog bollen och kunde därför sätta några enkla poäng.

... och detta efter att ha sovit alldeles för få timmar och dessutom druckit öl på kvällen!
Jag får nog sluta med mina regler om att äta nyttigt, ingen alkohol och mycket sömn innan match ;)

... och framförallt ... nu är jag riktigt sugen på att spela matcher till hösten igen efter att ha haft en lite svacka då jag funderat på att lägga av. Kal å Ada har alla år haft den effekten ... det är härligt!



Så här ser det ut hemma nu ... och detta är bara en bråkdel av alla svettiga plagg som inte ska tvättas förrän på lördag!!!
(För dig som inte är inbiten volleybollspelare ... det är två par knäskydd som hänger på tork!)

På onsdag ska jag till Göteborg igen men då är det eleverna som ska delta i en fotbollsturnering ...

*kram*

Vilken helg!

Är helt slut ... hade inte klarat att jobba en minut mer idag.
Nu ska jag sova lite ...
.myspace comments
återkommer
...

hej hej


Snabbis

Ska snart åka till Göteborg. Vi har den äran att denna sommarhelg vistas inne i en trång och svettig idrottshall!
Fördelen är att man kan gå ut mellan matcherna och en tevlig grillstund väntar på lördag kväll.

Dessutom ska jag på August namngivning mitt i allt. Det ska bli jättekul att träffa familjen och syrrans vänner!

Nej, nu ska jag fortsätta fixa innan det är dags för avfärd!
Njut av solen i helgen ... man vet aldrig hur sommaren blir :)
*kram*

Mer vårrus

Två kollegor som skriver om Vårruset, dessutom en lite bild!
Olivia
Ulrika

*hihi*


Pysseldag

Först på balkongen och planterade lite smultron och tomatplantor.
Sedan vid köksbordet med alla scrapbooking- och stämpelprylar utspridda omkring mig. Jag har gjort ett kort till namngivningen på lördag ... kan tyvärr inte visa kortet nu, då blir det ju ingen överraskningen eftersom syrran läser bloggen!

Hej hej!

Under 29!!!

Jag sprang på under 29 minuter. Mitt mål var att springa under 30. När jag sprang för 7 år sedan sprang jag på 35 minuter och då hade jag inte sprungit så mycket innan som jag har gjort i år.

Jag vet intre riktigt vad som är en bra tid på 5 km men jag är nöjd. Med tanke på hur många som går i bredd och pratar för att inte tala om barnvagnar, stavgångare och hundar. Det är synd att fler inte respekterar reglerna om att gångare ska starta i de barkre startfälten.

Det har varit Vårruset i Malmö idag!

Imorgon är det vanlig arbetsdag igen!

kram och godnatt ... ja snart iallafall!

Härligt!

Det är ofattbart att det kan vara så härligt väder.

Startade dagen med bechvolleyboll. Åkte sedan till Plantagen och köpte lite smultron och jordgubbar innan vi åkte söderut till Lina. De kommer framåt med sin renovering men det är mycket kvar. Vi satt ute och gjorde våfflor. Det var jättetevligt!

Tog en runda i Västra Hamnen innan vi åkte hem och landade i soffan!
Imorgon är det Vårruset ... så en lång dag väntar!

Trevlig söndagskväll!
kram

Det blev brunch...

Jag startade dagen med brunch ... eller ... inte riktigt ... jag hann med att plocka in klädhögen som har legat alldeles för länge. Sen fick jag mitt dåliga samvete avklarat. Jag rensade upp på balkongen ... jag hade inte tagit hand om blommorna som dog i höstas ... så nu var det verkligen dags. (Vi har balkonger i trapphuset, jag har tagit en i besiktning)

Imorgon tänkte jag att jag kör förbi Plantagen innan jag kör till Lina. Det behövs lite nytt till balkongen nu!

Sen åt jag brunch i Västra Hamnen, jag tror att det heter Strand. Jag och A var där för några veckor sedan, det var riktigt trevligt men nu hade de ändrat på menyn ... det var väl ok nu men inget ställe jag kommer att besöka så många gånger till. Det blir för dyrt!

Gick sedan förbi beachplanerna ... blev kvar där ett tag. Imorgon blir det spel!
layouts myspace
Nu kom jag just hem från stan, var och tog en öl med några kompisar. Det är riktigt trevligt att bara sätta sig ner och ta en öl ... det skulle man aldrig ha gjort under vinterhalvåret!

Nu väntar en stor ensam säng :(    ... och en bok att läsa!
Godnatt!



Jordgubbar

image181
Jorgubbar med mjölk, grädde och lite socker!
Kan det bli bättre?

kram Emma

Ny frisyr!

Jo, ny blev den men jag vet inte om jag gillar den.
Det blev inte så mycket klippt vilket jag ju visserligen ville om jag ville ha mer längd!!
Men det är slingat iallafall ... jag får nog ta några dagar för att vänja mig och pilla i det själv.

Idag är det underbart väder ute ... jag har lite dåligt samvete eftersom jag inte varit ute och sprungit men men dan är ju inte slut än!
myspace layouts
På måndag ska vi springa vårruset med jobbet och fylla på picknicken efteråt så jag tänkte göra en laxpaj och ta med mig.

Det är dagar som denna som man verkligen saknar en balkong eller uteplats ... får nog ta och packa ihop mig och cykla ner till Västra Hamnen. Det börjar kännas lite ensamt, men det är väl bara att ta en bok med sig!
Kan också tänka mig att det är lite folk vid beachplanerna ...
myspace layouts

Ha en bra lördag!
kram Emma

Ny frisyr?

Sökte på lite olika frisyrer hittade några bilder på mycutwalk.blogg.se



Tror att jag vill ha lite längd men ändå en kort helhetskänsla ... lite färg som piggar upp också!
Jag fixar inte att ha lugg i ögonen men den kan ju klippas lite kortare eller så kan man lägga den åt sidan!
Ja ... vi får se hur det blir!

Go´ kväll!

Nätuppsättning

Ja då var det gjort ... och jo visst var det lite upphåll och så ljust ut i horisonten när vi satte upp nät så pass att vi startade grillarna. Men då började det regna igen så vi stod och åt korv i regn innan vi åkte hem. Stannade till på Ica Maxi och köpte lite smågodis. Så nu ska jag titta på film och äta godis!

myspace layout codes

kram kram



Ms Brown

Igår gick vi till Ms Brown och åt god mat och drack god cava.
När vi kom hem spelade vi Guitar Hero ... vi är båda tävlingsmänniskor och jag har spelat mer än A så han blev lite sur att jag var bättre än han.

Idag åkte A till Linköping för att träffa sin bror innan han åker till Sri Lanka för att jobba. Jag drog ut allt ur förrådet och har nu städat undan vinterjackor och ställt undan lite skor. Hoppas att det är öppet på tippen någon dag under helgen ... jag skulle behöva åka en vända dit. Vi har under lite för lång tid bara ställt undan skräp så nu har det samlats en bra hög!

Idag regnar det men det känns ganska så mysigt efter så många dagar med sol. Jag hoppas på lite uppehåll då vi sätter upp beachvolleystolpar och nät senare idag. Sanden blir så klibbig när det regnar!

Imorgon ska jag äntligen klippa mig ... tänkte låta min frisör få fria händer så vi får se hur det blir!
Nu ska jag sätta mig och äta lite frukost ... dessvärre kom det ingen tidning idag!

... nu är det maj ... härligt!
Ha en skön ledig dag!

myspace layouts

RSS 2.0