Långa bortamatcher - kanske

Till våren kan det bli bortamatch i
Norsjö - 141 mil
Skellefteå - 138 mil
Uppsala - 68 mil
Jomala, Åland - 62 mil + färja
Solna - 62 mil
Linköping - 42 mil
Falköping - 36 mil
Ängelholm - 8,5 mil
Vindrarp - 11 mil

Känns som om det är dags att bestämma vad som gäller på dessa långa bortamatcher, ska hela laget åka med, vad kostar det, vilket mål har vi ... efter det kan beslut tas.

myspace layouts


Svåra bilder

Lite svårt att ta bilder med trasig kamera. Jag ser inte vad jag tar på.
 
Några hyasinter och årets version av adventsljustake.

Gjorde lite rödlöksmarmelad också. Luktade ruskigt illa när jag gjorde den men som tur var så smakade den helt ok.


Advent

1:a Advent och jag tror det är första gången jag är ledig sedan jag började spela volleyboll. Jag har alla tidigare år haft match just denna söndag.

Vi har idag flyttat runt lite möbler i huset, får se om det fungerar bättre. Gick lite på stan men det var överskattat ... alldeles för mycket folk. Så vi åkte hem och gjorde iordning glögg, värmde lussekatter och mumsar på Rocky road.

Det känns lite tungt att tänka på att för exakt ett års sedan var vi på väg till Sydamerika. Vi har tittat på lite foton idag och jag längtar efter att resa och uppleva nya platser. Samtidigt håller jag fast vid att det är lagom att fira jul vartannat år och jag tycker att det är mysigt också.

Det är faktiskt bara tre arbetsveckor kvar till jullovet, vilket för mig innebär nio arbetsdagar och sex pluggdagar, och då är det plugg som gäller. Transkribering först och främst innan analysen kan starta. Jag har dock stor hjälp av den analysen jag gjorde i första uppgiften så det känns mest som en ganska trevlig uppgift att äntligen kunna börja skriva.

Nu ska jag fortsätta njuta av den ledighet som är kvar av söndagen!
Kramar Emma


Less men inte trött

Less på träning ... det finns så mycket annat trevligt att göra.
Fredagsträningen denna vecka hade varit helt ok att skippa så man hinner med hemmet litegrann också. Inte bara hemmet kanske, det känns som det var ett tag sedan Anders och jag gjorde något tillsammans.

Positivt är dock att jag inte alls är trött, många pratar om hur trötta de är och hur svårt det är att gå upp ur sängen på morgonen. Den senaste veckan har jag vaknat innan klockan ringt. Jag tror vet att det beror på att jag dricker Mivitotal ... så vill du hålla dig pigg även i mörkret köp den nu.



Idag har vi spelat in åtta handledningssamtal. Det gick mycket fortare än jag trott, vi var riktigt effektiva. Men det är ganska psykiskt tröttsamt eftersom vi hela tiden tar upp aktuella, relevanta ämnen. De är oftast inte så trevliga att sätta sig in i. Men nu har jag iallafall mítt samtal och kan börja skriva mitt arbete, det ska vara klart den 19 januari men min plan är att vara klar innan jul och det tror jag inte ska vara några problem.

Snart ska jag hoppa i träningskläderna och cykla till träningen.

Hej hej
Emma


Måndag

Sitter på jobb och bloggar vilket mycket sällan brukar hända.

Men jag har inte så mycket att göra, skulle egentligen åkt hem för att ta ut lite tid från förra veckan då det blev på tok för många timmar. Men jag har blivit inbokad på ett möte kl. 15. Ingen stor ide att åka hem då, hade vädret varit mer lockande hade jag kanske kunnat ta en promenad med idag är det bara så ståkigt väder.

Igår var det en riktigt mysig dag. I bakgrunden spelades julmusik och vi bakade allt möjligt julgott. Lussebullar, smörkola, lakritskola, rocky road, mormorskakaor, cheescake, tryffel ... och då har jag säkert glömt något. Vi hann med att dricka en massa glögg och must också såklart. Hur mysigt som helst!

Min plan är att det ska bli julfint hemma på fredag. Storstädning och framställning av adventsljustakar. Det hade varit trevligt att baka lite då också så det även luktar jul. Nåra foton kanske det kan bli då också.

Ha en bra måndag!
Kram Emma

Pysseldag imorgon

Sitter och letar julgodisrecept. Imorgon ska vi ha pysseldag, så jag tänkte testa något nytt. Ska ta med mig lite papperspyssel också, får se om det blir några julkort gjorda.
Jag har hittat ett trevligt recept på smörkola, chokladminttryffel, chokladfudge och ett godis utan namn med mandel, russin och lite choklad. 

Innan det är dags för pyssel bjuder min coach med man på brunch eftersom de gifte sig i USA i somras.

Hej hej


Sydsvenskan

Efter många mail om att det är dags att skriva om volleyboll i sydsvenskan kom de till träningen i onsdags. Här är resultatet.

Artikel i sydsvenskan.

Ett litet fel bara vi spelar kl. 12 på lördag i Latinskolan.
Någan har räknat ut att vi är Malmös näst bästa damlag efter Ldb, om det stämmer vet jag inte ... men lite kul om det gör.

Idag är det en underbar fredag med SOLSKEN.

Kram Emma


Storm

Herregud vad det blåser.
Måste iväg till träningen senare men jag vet inte riktigt hur. Cykel känns lite tungt i detta väder.
Dessutom kommer inte Anders hem från jobbet eftersom bron är stängd, så bilen är inget att tänka på.

cool myspace layouts


Onsdag

Har lite dåligt samvete för att jag inte pluggar, men saken är den att jag inta kan göra så mycket just nu. Vi har gjort en inspelning av ett grupphandledningssamtal som ska spelas upp vecka 48. Därefter ska ett nytt samtal spelas in i en större grupp. Examinationsuppgiften bygger sedan på det andra gruppsamtalet och en analys av detta. Vilket gör att det inte finns så mycket att göra just nu.

Antar att jag får njuta av att vara ledig eftersom det kommer bli mindre av det efter vecka 48. Men det är svårt och jag känner mig lätt rastlös.

Jag ska iallafall baka en blåbärspaj idag.
myspace backgrounds images
KRAM Emma

 


Håller i söndagen

Njuter av söndagskvällen.

Lite konstig start på dagen eftersom matchstart var 14.00. Ska man äta frukost och lunch eller bara frukost. Kanske ska tänka på det där med brunch nästa gång.

Vi hade våra nya supersnygga matchkläder på oss för första gången idag. Och eftersom coachen pratat med mig i början av veckan att jag skulle få starta matchen var jag riktigt taggad. Men som det brukar vara så nej, bänkad igen. Trist eftersom vi mötte det sämsta laget i serien. Inget att förlora rikigt. Men men ... jag fick starta andra set och spela hela setet, helt okej siffror 25-11 ...men bänkad i tredje. Vi tänker inte riktigt likadant coachen och jag (och några fler). Efter förra hemmamatchen var jag fruktansvärt frustrerad men beslutade mig trots allt för att fortsätta spela med laget eftersom det ger mig så mycket volleybolltekniskt på träningarna. Så idag var det Anders som var mer irriterad än jag.

Fick lite extra energi och åkte iväg till Ica Maxi, med tanken att göra lite varma mackor till kvällsmat. Men ingen av oss hade ju ätit någon mat. Så det slutade med att jag gjorde lammfärsbiffar och potatissallad. Till detta lite grön sparris och baconinlindade ostfylldachampinjoner.
Ruskigt gott!

Jag är verkligen inte sugen på måndag imorgon ... men det ska bli riktigt trevligt på kvällen. Då ska jag till Åsa.

Kram Emma


Städar

i trädgården. Krattar löv och har klippt en äckligt taggig buske jag hittade längst ner i trädgården. Pratade lite med grannen också om väder och växter. Hälsade även på förbipasserande hundrastande grannar. Känns bra att vara sådär lagom svenskt social :)

myspace layouts codes

Anders spelar match i Lund idag och jag spelar i Lund imorgon. Jag hade uppskattat om det någon helg kunde vara på samma dag och samma plats, eftersom vi knappt ses i veckan.

Nästa helg kommer svärmor på besök. Jag tror hon är nyfiken på huset och trädgården.

Ha en trevlig lördag i solen!
Kram Emma


Ett till ...

Gnällde lite om träningen i förra inlägget. Det var kanske bra för det blev en riktigt bra träning. Jag börjar hitta det där som kallas "taijming" (gillar att stava det så).

Dessutom fick vi våra nya matchställ  ... så himla snygga vi kommer att vara på söndag. Ny tröja, nya cykelbyxor, nya knäskydd och ny överdragströja. Dessutom har vi redan strumpor, vattenflaska och väska. Ny ser vi verkligen ut som ett lag.

Anders ringde för en timme sedan och sa att jag inte behöver hämta dom. Jag hade verkligen ställt in mig på att vara vaken så det känns som om det kan bli lite svårt att ställa om nu. Men jag brukar aldrig ha några problem med att somna. Dessutom kan jag ju alltid lägga mig och läsa Dan Brown.

Planen för morgondagen är att räffsa löv.
Kram Emma


Fredag

Solen tittade fram lite grann men försvann lika fort och nu är det grått, trist och regningt igen. Det hade suttit fint med lite sol för att få den där extra enegin som kan behövas.

Anders ska på pokerkväll utanför stan ikväll och jag har lovat att hämta honom. Det ska bli mycket intressant att se om jag hittar på landet i mörkret. GPS´en är trasig så jag måste klara mig med karta.

Träning kl. 17. Inte alls sugen. Fredagar är nog den sämsta dagen att träna, 17-19 varje fredag. Det tycker jag förstör fredagsmyset. Men men nu är det så och kommer att vara det hela säsongen så det är bara att köra på.

Kram Emma

myspace layout codes


Vi tjuvstartade...

365ddfbc9e2bf19580feb472cfe98880.png

Vi tjuvstartade med lite glögg idag.


Lång helg

En riktigt trevlig helg utan dator.

Först GeKås ... en timmes kö för att komma in. När vi väl kommer in träffar jag en gammal kollega, hur är det möjligt bland alla dessa tusen människor. Jag skickade ner Anders med en korg och sen gick jag och kollade julgrejerna.

Vi köpte inte så mycket, titta bara på det vi skulle ha. En timme i butiken sedan var vi klara.

Då var det dags att köra till Tylösand SPA. Hur skönt och trevligt som helst. Det kan jag verkligen rekomendera, två våningar med alla möjliga pooler, bastu, och relaxstolar.

Lördag körde vi till Göteborg. Varför i helafriden ska det vara så svårt att köra i Göteborg. Vi hittade tyill slut ett P-hus vi kunde stå i och checkade in på hotellet. På kvällen gick vi ut och åt tillsammans med några andra beachspelande Malmöiter.
Söndag spel i beach hallen. Vi har blivit lite bättre och vann en match, vilket resulterade i att vi var tvugna att stanna kvar för att dömma en åttondel. Till nästa turnering får vi se till att antingen förlora alla matcher eller vinna två.

Nu är allt som vanligt igen ... jobb, träning, plugg.

Hej hej.


RSS 2.0