Solnedgång i Västra hamnen all

MMS

Solnedgång i Västra hamnen alla volontärer tar igen sig efter en heldag i solen!


Nestea Swedish Beach Tour

Läste just på hemsidan att Berg/Brinkborg var anmälda till Malmö turneringen. Det hade ju varit riktigt kul om de kommer!
Och eftersom det gick så bra för ett av Malmös dampar på SM, de tog silver, har de fått ett wild card till touren och kommer därför att delta i Malmö.

Igår gick vi på stranden och gjorde lite reklam för tävlingen. Delade ut badbollar och flayers.
Idag ska jag ner till Stortorget och hjälpa till med uppbyggandet av spelplatsen. Sanden kom igår så nu syns det att det är något pågång iallafall!


... och så här ska det se ut när allt är färdigbyggt!
Kom och titta ... torsdag, fredag och så semifinaler och finaler på lördag!

Dessutom ... salsa och samba party på kvällarna!

Bilder från helgen




(Klicka på bilden för att göra den större!)

Vilken helg!

Konstant sol och värme. Jag har lite bilder att lägga upp senare.
Det fanns inte särskilt mycket skugga att sätta sig i så mellan matcherna gick alla och doppade sig. Som tur var så var det lite kyligt i vattnet, man blev riktigt nedkyld.

Jag har försökt att mobilblogga. Min tanke var att med ny flashig(?) mobil ska väl det gå hur bra som helst. Men icke ... tjänsten var inte tillgänglig så jag ska gå till butiken och kolla vad som är knasigt. Det ska väl ändå gå att sända mms!?

Nu pågår uppbyggnad av beachvolleybollplaner på stortorget i Malmö. På torsdag drar spelet igång.

Nu ska jag äta lite och sedan ska jag träna!
Ha det bra!
KRAM Emma


Sol, sol, sol

Helt underbart!

Idag var jag på Kallis, smörjde in mig noga med solskydd ... det var ju ett tag sen man solande! ... så det syns inte det minsta att jag har varit ute :(
myspace layouts

Jag får väl trösta mig med att vi ska till Falkenberg imorgon och titta på Beachvolleyboll SM, vilket innebär strand i tre hela dagar. Så jag lär nog få den sol jag behöver!

Vi var även där på SM förra året, då var vädret det motsatta. Det var kallt och blåste storm. Vi såg åskvädren komma in över havet och stundtals var det bäckmörkt mitt på dagen. Men likväl var man ute ... på stranden ... i tre hela dagar!

Ha en underbar helg!
KRAM

Småpyssel

Har suttit och pysslat med nya mobilen. Jag har laddat ner några nya ringsignalen och lagt över, tog lite tid bara ... det var inte så logiskt dataprogram som man kanske hade väntat sig!

Nu finns de i mobilen och det är bara att välja vilken jag vill ha.
Nu ska jag äta lite mat innan det så småningom är dags att träna. Efter passet förra veckan, som var det första på ett bra tag, hade jag gräslig träningvärk i tre/fyra dagar. Hoppas att det känns bättre efter idag!

Just det ... vi var ju på Stand Up igår kväll. Det var super. Så himla kul och inte alls så trångt som jag trott. Tydligen finns det enstaka biljetter kvar till kommande föreställningar. Kanske något att kolla upp!
cool myspace layouts
Hej hej!



Tisdag = tvätt

myspace layoutsLite trist men enkelt när man är ledig. Tvättid samma dag samma tid. Nackdelen är att man får en känsla av att tider går väldrigt fort. Oj ska jag tvätta igen!

Ikväll ska vi till Kallbadhuset på StåUpp. Özz Nûjen och Yvonne Skattberg. Ska bli riktig kul!myspace layouts

Vi har inte varit där på någon ståupp kväll tidigare men har hört att det brukar vara rätt så fullt. Med tanke på hur trångt det kan bli har jag lite svårt att se hur det är upplagt. Det borde ju finnas en scen någonstans!

På min tidigare arbetsplats var vi på Kallis på sommaravslutningen, personalfesten ... och då var det knökafullt!

Hej hej!




Bilder från dagen

Med nya kameran är det mycket roligare att ta kort så nu behöver jag inte skriva så mycket.
Dagens utflykt bar iväg till Ven.


Kom till hamnen just som en färja avgick så vi fick börja med en tur i Landskrona.
Citadellet. ... men det var det nästan allt. Sen tog vi båten över till Ven!








Nu har jag landat i soffan och blir nog kvar här ett tag till!
Kram Emma

Torso Twisted

Först och främst tack för alla kommentarer. Jo jag trivs i håret men får tänka lite på vad jag har för kläder till ... det får inte blir för mycket 80!

I lördagskväll var Anders och jag och åt på Torso Twisted. Det var en helt fantastisk kväll. Riktigt god mat och gott vin. Jag fick ett presentkort av mina kollegor i bröllopspresent så det blev inte så dyrt heller!
Tack kollegor!

Igår blev det en kort sväng till IKEA. Jag har under många år sagt att jag måste köpa en ny bäddmadrass till min säng eftersom jag får så hemskt ont i ryggen. Av någon okänd anledning har köpet aldrig blivit av. Men igår efter att ha haft ont i ryggen i över en veckas tid köpte jag en ny madrass ... och vilken skillnad. Jag vaknade inte när jag skulle vända mig och hade bara lite ont när jag vaknade. Så skönt.

Idag är Anders ledig så vi ska ta en tur någonstans. Vi vet inte riktigt vart.
Vi har köpt ny kamera så nu är den med överrallt. Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder sedan!

Ha en bra måndag!
kram Emma


Min nya frilla


Jag blev nöjd och det är såå skönt att ha det kort i nacken. Det blir lite prickigt eftersom jag hade slingor i sedan tidigare men det blir ju lite liv i det då iallafall ;)

Ha en bra lördagskväll!
kram

Ny kamera

Vi ska köpa en ny kamera innan vi åker till Sydamerika i november. Anders har kollat runt lite redan nu och igår gick vi in och kollade runt i butik ... och vi har bestämt oss. En Panasonic LUMIX DMC - TZ5 ... vilka bilder den tog och massa roliga funktioner. Försäljaren och kommentarerna från användarna säger att den är så lik en systemkamera man kan komma. Nackdelen är att den är något större än t ex IXUS kamerorna men jag tror inte att det spelar så stor roll.



När vi letade runt på nätet hittade vi en massa roliga tillbehör, bl a detta


En USB-enhet och ett minneskort i Ducatideisgn ... en lite tanke till Ola!

Nu har nog bulldegen jäst klart ... dags att baka ut!

Ha en bra fredag!
kram Emma


Skanör

Igår slutade Anders tidigt (... eller han gick hem tidigare eftersom han ska jobba till 6 idag och imorgon eftermiddag!) så vi strunde i att vädret inte kan bestämma sig (... eller som en lagkompis uttryckte det vvv - våga vägra väder) och körde ner till Skanör där vi åt stekt sill med potatismos.

Det var bara två år sedan det gick upp för mig att stekt sill är samma sak som stekt strömming oh inte stekt inlagd sill!!

Idag är det bullbak på gång.

Hej hej!

Jag har bokat

Klipptid på lördag kl. 13.00!

Ny frisyr?

Jag har blivit riktig sugen på att klippa mig kort igen. Jag är så trött på mitt hår och sist jag var hos frisören ville jag ju ha kort men kom ändå hem med någon hockeyliknande frisyr!

Jag tycker att den frisyr jag har nu är så intetsägande men känner mig inte helt säker på om jag vill ha kort eller vilken typ av frisyr jag vill ha. Fösta gångerna när jag klippte kort var jag riktigt nöjd, men de senaste gångerna blev jag inte helt nöjd. Det tog några dagar innan jag vande mig ... och den känslan vill jag inte ha.
Jag vill titta mig i spegeln hos frisören och känna ... wow det var precis så här jag ville ha!
myspace layout
Så ... Jag får se om jag vågar ringa och boka tid. Isåfall vill jag ha en tid så fort som möjligt, helst idag ... så jag inte ångrar mig!

Lite knasigt väder är det ... det är varmt men inte klockrent sol och badväder. Samtidigt är det inte så dåligt att det känns ok att sitta inne och pyssla ... eller slappa ... en hel dag. Tänk att bara kunna kliva ut på gården med en bok och sitta och läsa. Men det ser ut som skit på gården, det finns inte en rent punkt att sitta på. Byggarbetarna har verkligen lagt beslag på HELA gården inte bara fasaden!
myspace layout images
I tisdags hade jag en knasdag, jag var helt seg och fick inte något alls gjort. Så igår tog jag tag i mig själv. Jag startade med en gång- och löparrunda på 45minuter. Åt en potion gröt till frukost. Tog mig till en park och låg och läste lite innan det blev för kallt. Cyklade sedan hem och lagade mat. Sen gick jag till SATS och körde ett BodyPump pass. (Det var på tok för längesedan jag var där.) Åt lite och tittade på Morgan Pålsson - Världsreporter. Okej film men känslan i magen var hyfsat jobbig genom hela filmen ... Morgan är ju helvirrig och pinsam.


 

Ha en bra dag!

Får se vad jag tar mig för idag.


Muffin med vit choklad och lemon curd

Ännu mer recept. På de muffins som jag hade på bild i ett tidigare inlägg.
Receptet kommer från ica.se

6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl flytande margarin (jag tror att man kan minska lite på det)
3 dl socker
4 ägg
1 dl lemon curd
200 g grovhackad vit choklad
1 l halverade jordgubbar

Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt margarin, socker, ägg och lemon curd. Blanda väl. Vänd ner grovhackad vit choklad och halverade jordgubbar. Fördela smeten i stora muffinformar.
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Degen jäser inte så mycket så du kan fylla formana 3/4.
Lycka till!

Laxpaj

Bjöd på denna paj när mamma och Kerstin var på Malmövisit. Jag brukar göra några pajer att ha i frysen, är perfekt när det vankas picknick!

Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten

Blanda samman i matberedare.
Fördela i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 225 graden, 10 minuter

Fyllning:
250 g lax (i småbitar)
10 cm purjolök
2 st avokado
(Om man tycker om dill kan man hacka ½ dl och lägg i pajen)

3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 ½ dl riven stark ost
salt och peppar

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Smaksätt med salt och peppar.
Hacka löken och skär laxen i små fyrkanter. Fördela laxen i pajskalet, strö över purjolöken och häll på smeten. Skiva avocadon och lägg ovanpå pajen.
Grädda mitt i ugnen 225 grader i 30 minuter eller tills smeten är still.

Lycka till!

Kräftor

Vi åt kräftor igår. Det är helt fantastiskt gott. Det är synd att man äter det under så kort tid på året.



Jag gjorde en ostpaj med trattkantareller.
Den kan jag rekomendera.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
Blandas med fördel i matberedare.
Fördela degen i en form.
(Jag har börjat att kavla degen, tycket att det är lättare att få det snyggt i formen.)
Förgrädda i mitten av ugnen 225 grader i 10 minuter.

Fyllning:
225g riven ost (västerbotten eller annan stark ost)
1 dl grädde eller mjölk
3 st ägg
salt och peppar
smörstekta kantareller

Vispa samman ägg och grädde eller mjölk. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela osten i pajskalet. Om du vill, lägg i kantarellerna och häll på smeten.
Grädda i mitten av ugnen 225 grader 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Lycka till!

Tog cykeln ...

Tog cykeln (!) till IKEA.
Köpte två fina brickor, två glasburkar och servetter. Vi har fått ta fram hushållsrullen de senaste besöken eftersom servetterna var helt slut. Nu känns det bra att kunna ta fram lite fina servetter.

Bulltofta Bygg ligger granne med IKEA så jag passade på att gå in där också.
För några veckor sedan skulle jag vara duktig och rensa köksfläktfiltret det var helt igengrott. Jag la det i varmt vatten och det löstes upp!
Det var inte en tanke på att sätta dit det igen. Eftersom vi bor mitt i stan och inte besöker några byggmarknader särskilt ofta har vi varit utan ett tag nu. Det känns inte helt ok mot grannen.
Så nu kunde jag köpa ett filter och sätta in det i fläkten!

För att få använda brickan har jag tagit fram lite fika!


Blodgrapjuice och muffin med lemoncurd, vit choklad och jordbubbar.

Ha en bra dag!
Kram

Beachvolley

Jo det blev lite spel idag. Jag har faktiskt knappt spelat något i år. Det var ok väder ... eller nja det blåste alldeles för mycket men temperaturen var bra och så endel moln som skyddar mot solen.

Vill du se Sverigeeliten spela beachvolleyboll ska du komma till Malmö och Stortorget den 1-3 augusti. Det ryktas om att ett Brasilianskt damlag ska delta!



Trevlig kväll!

Nu funkar det?

Men det ser inte så somrigt ut som jag hade tänkt mig!
Det ser mer ut som snö än som skum!

men men får se om jag gör något åt det!
Nu ska jag äta lunch med Anders, han jobbar hemifrån idag. Trevlig att ses ibland ;)

Kram Emma

Hur lång tid ska det ta?

Jag har suttit och ändrat lite i designen men det verkar inte som om det publiceras. När jag förhandsgranskar ser det ut så här:


men bloggen ser fortfarande ut såhär:


????????

Kallis igår - idag regn

Igår gick vi till Kallis för att sola och kanske bada. Det var härligt väder när vi promenderade dit men ganska snart efter att ha lagt sig till rätta kom det stora mörka moln på himlen. Vi håller ut de försvinner ... men det gjorde de inte. Vi går in och fikar så försvinner dom. Det gjode dom ... så småningom. Det kom en lite regnskur och då passade jag på att ta lite bilder. Det känns normalt inte helt ok att plocka fram kameran bland allt naket!





Först var det jättekallt och man fick sitta inne i handduken den blev det, som tur var, varmt och skön. Handduken kunde åka av!

Ha en bra dag!
Kram Emma



Mamma Mia

Se den!


Alla kommer ut med ett leende på läpparna.
Underbar film, släpp tankarna och njut av musiken och skådespelarna!

Godnatt!


Vilken tur!

Jag har sökt till Specialpedagogisk påbyggnadsprogram och kom in förra hösten, fick då framskjuten studiestart men skulle ändå söka utbildningen på nytt i år. Detta har gjort mig lite nervös, jag har ju en plats men man vet aldrig. I fredags kom det aldrig något svarsbesked och jag tänkte att ja ja det kommer väl på måndag.

Av någon anledning kom jag på att jag hade fått mail från studera.nu till min jobbmail. Jag loggade därför in där, vilket jag aldrig brukar göra på semestern. Jag hade fått en nytt meddelande. Jag skulle logga in på studera.nu för att få besked, inget antagningsbesked skickas per post eftersom jag gjorde en webbanmälan. Snacka om tur tänk om jag inte hade kollat jobbmailen!

*skit* ... då måste man ju komma ihåg sina inloggningsuppgifter ... och hur ofta loggar man in på studera.nu. Gick in på sidan och testade några olika kombinationer ... till slut hittade jag rätt och kunde logga in.

Som jag egentligen redan visste ... är jag antagen till utbildningen.

... och vad som är ännu bättre är att jag, men jag vågar inte tro det förrän jag börjar jobba v. 33 och kan diskutera med chefen, har fått lärarlyftet! Detta innebär att man inte får jobba mer än 50% för att hinna studera de andra 50 men man får 80% av lönen för de 50% man studerar. Så det blir inte så stort hål i plånboken!

*längtar*

eller kanske inte så mycket vill ha mer sol och bad först!
Hej hej!

Sydkusttripp








Till Ale stenar och en härlig strand utanför Svarte. Det var svinkallt i vattnet men jag badade ändå.
Bilen var så varm!

*kram*

Samsung Soul

Nu har jag köpt mobilen!

Den är jättesnygg och framförallt är det roligt att ha en ny telefon att leka lite med. Jag sände en bild via mobilblogg ... men som vanligt verkar det inte riktigt fungera som det ska!

*kram*


Fredag = shopping

Nu har jag bestämt mig ... det blir ny mobil.
morgon ska den inhandlas!

Nu ska jag snart gå och sova. Har en molande huvudvärk som inte vill släppa taget. Hoppas att jag ska kunna sova bort den!

Godnatt!

Födelsedag

Jo jag fyllde ju år också!

... och eftersom vi var runt på olika håll blev det lite firande här och där.
Från mamma och pappa fick jag en råsaftscentrifug, precis som jag ville ha. Så nu blir det färska härliga juicer här hemma!

Mormor och morfar gav mig lite penga så när jag var i Stockholm köpte jag ett tårtfat från Bruka.



Anders gav mig en biljett till stand up på Ribban och hörlurar till mp3. Jag har lånat hans lite för länge :)

Nu ska jag förbereda för maten. Mamma och moster Kerstin är på Malmövisit!

Hej hej!

Ny mobil?

Jag vill gärna ha en ny mobiltelefon. Jag har haft min i lite mer än fyra år och tycker att det är dags att byta!
Dessutom börjar knapparna bli konstiga.

Jag har tittat på Samsung soul och tror att jag vill ha den!
Var runt och tittade i lite olika butiker idag och den var inte alls så dyr som jag hade trott från bröjan.

Får se om jag slår till!

Bilder från Bröllopet


Har satt ihop lite bilder från Stefan och Ellas bröllop som vi var på i lördags.
Vi var på Rånäs slott, otroligt vackert och lite lyxigt att själv också få bo på slott.
Nu fick ju vi bo i annexet eftersom vi bokade lite sent. Detta visade sig vara ett mcyket bättre alternativ då vi hade massagbadkar på rummet!

Det var roligt att äntligen få gå på ett bröllop där man inte själv gifter sig. Vi har diskuterat endel om vad som är bäst; att själv gifta sig först eller att gå på bröllop innan man gifter sig.
Vi kommer oftast fram till samma slutsats; att man själv ska gifta sig först.
Du kan då planera helt fritt utan påverkan från tidigare intryck och får Ditt egna bröllop.
Anders och jag är otroligt nöjda med vår eget bröllop, det blev bättre än vad vi kunde föreställa oss.

(Efter att Anders har besökt bloggen och upptäckt att han är A, kommenterade han detta och ja numer heter han Anders)

Nu hade vi chansen att bara sitta och njuta ... och det gjorde vi . Kyrkan är vad den är, samma procedur.
På Rånäs blev vi först bjudna på champagne och snittar. Mycket trevligt.
Maten var otroligt god och vinet likaså. Gästerna öppna och glada och det var inget problem att hitta samtalsämnen vid matbordet. Under hela dagen och natten fanns ett trubadurpar med, de förhöjde verlkigen stämningen. Avslutningen var helt fantastisk, sångarens far är en känd operasångare (minns inte namnet) och sångaren var inte helt okunnig han heller. I ett av slottsrummen stannade dansen helt upp alla gäster ställde sig runt väggarna, serveringspersonalen, barpersonalen kom smygande och ställde sig längs bak för att titta. Och lyssna ... är det verkligen han som sjunger. Han sjöng Nessum Dorma. Jag fick gåshud på hela kroppen. Det var SÅ fantastiskt!
Om du vill lyssna kan du gå in på hans hemsida.

Hela kalaset avslutades med en underbar frukostbuffé på söndagsmorgonen.

Men ... jag måste säga; efter att ha fått uppleva ett bröllop är vi ännu mer nöjda med vårt eget!

*kram*

Hemmaplan

Nu är jag tillbaka i Malmö.
... men har inte riktigt tid att summera bröllop, födelsedag, släkt, shopping mm just nu.

Vi ska ha lite middag för några vänner ikväll så just nu är det städning och inhandling av mat som pågår. Behövde dock en liten paus ... och då hamnade jag här!

Återkommer med bilder och lite tankar!
Ha de så gott!
Kram Emma

Räddad!

Klänningen har ordnad -... med lite stygn i sidan och den sitter uppe!

Idag har vi varit i Motala och firat morfars fördelsedag. Han fick i present att äta på en restaurang och sedan gå på Kanalmuseet. En mycket trevlig dag med stora delar av släkten!

Ikväll åker jag in till Motala igen men då för att träffa Carolina. Det var längesen vi sågs så det sa bli riktigt kul ... och få se deras nya fina hus också!

Imorgon är det slappadag och lite fördelsedagsfirande innan jag åker vidare till Stockholm på kvällen!

Hej hej! 

Kallis

Fördelar med Kallis:
ingen sand
inga skrikiga barn
inga högljudda diskussioner
toalett
dusch
havet
restaurang
inga fula linjer av bikinin
vattenpåfyllning
rökfritt

Nackdelar
fallfärdigt
inte gratis
svårt att veta var man får ha blicken
lite mycket naket
myspace layouts

Hej hej!



Hjälp!!!

Jag testade klänningen med skor och smycke precis ... och det var inte alls så bra som jag hade tänkt mig.
Det beror främst på att jag förmodligen måste ha axelbande eftersom jag tappar klänningen annars. Inte så bra. :o(
Jag har lagt ner några säkerhetsnålar i hopp om att det ska gå att sätta en nål i sidan för att minska omfånget i klänningen en aning. Klänningen är verkligen så mycket snyggare utan axelband

Som jag skrev tidigare var jag och solade ... eftersom jag ska ha en axelbandslös kläning på lördag tog jag min bikini utan axelband .... men ... jag har jättemärken av linnet (med boxarrygg) som jag i princip enbart har cyklat med. Inte alls bra!
Nu måste det bli soligt så jag kan sola bort linjerna!

Ingen återvände så det är bara att köra och hoppas på det bästa!
Go kväll!

Tjoho!

Första dagen i solen den här sommarledigheten.

Jag vågar knappt sitta i soffan. Där jag brukar vara när datorn är på.
När jag tvättade i morse slängde jag in kädseln till soffan. Jag har en tid velat köpa en ny soffa, den vi har börjar kännas lite gammal och sliten ... men nu en helt ny! Efter tvätt och noga dammsugen känns den helt ok igen!

Tittar lite på Allsången samtidigt ... killen som har fått Tarzanrollen i Tyskland sjunger just nu.
När jag vi i Österrike och åkte skidor tidigare i år såg vi några av uttagningsprogrammen. Det var ingen lek. Inte bara att se vacker ut och sjunga bra. Det var många styrkeövningar och akrobatiska övningar.

Imorgon ska jag fixa mina naglar inför bröllopet. Man får ju passa på att göra sig fin när man kan.
Hoppas på fint väder imorgon också så man kan få ligga lite i solen så ...
Nu ska jag återgå till packning!

Ha de gott!
Kram Emma

RSS 2.0