Earth hour

Du glämmer väl inte att släcka lampor, dator, TV mm ikväll kl. 20.30-21.30


Orkide



Mina fina orkide blommar och blommar.

Lite av mycket

Härlig fredag ... jag ska ju egentligen plugga men känner ännu ingen stress över det så jag har lite svårt att motivera mig.

Jag pysslar med lite andra grejor istället.
Var o kopierade på bibblan, ska skicka in papper till försäkringsbolaget så jag kan få en ny cykel.
Handlade varmrökt lax och musslor i hoddorna.

Jag har läst litegrann men fastnade vid datorn igen.
Tänkte ta en tur på stan senare ... men jag har så gräsligt ont i vaden. Det märks tydligt att jag inte brukar gå så mycket som jag har gjort den senaste veckan.

I förmiddags var det suveränt fint väder, sol och 9 plus. Jag pratade med Stockholms Erika och de hade kallt och snö. När jag sedan var ute och handlade kom en riktigt kylig vind och hagelregn. Där fick jag för vårväder ... men nu är det faktiskt fint igen!

Önskar Er alla en härlig fredag!
Emma

Nummerplåtar igen ...

Nu när jag inte har någon cykel och promenerar endel hinner jag ju kolla på alla bilar jag går förbi.
Så idag hittade jag först 005 och det funkar ju inte eftersom 004 kommer före ... men så kom 4:an körande och efter den 005 igen. Vilken tur ... och på väg till träningen stod 006 parkerad. Så nu har jag ju kommit en bit på väg.

I Malmö finns många 009 men jag har nog inte sett någon 7:a eller 8:a ...!

Imorgon ska jag plugga och städa och ta en tur på stan. Jag vill jättegärna hitta något nytt att ha på mig på lördag kväll.

KRAM Emma

Nummerplåtar

Jag fastnade på en gång.

För en tid sen satt i i personalrummet och pratade om allt och ingeting. En kollega berättade då om den nummerplåtstävling och var med i. Jag hade inte hört talas om denna innan men den är tydligen ganska känd och många håller på med den.

Det handlar helt enkelt om att man först ska hitta 001, 002, 003 osv enda upp till 999. Min kollega är en bra bit över 400 men har också hållit på i, om jag inte minns fel, fyra år.

För någon vecka sedan såg jag 001 och 002 komma körande efter varandra och då var det kört. I fredags berättade jag för Anders om tävlingen och att jag inte hittar 003 ... men runt hörnet stod nummer 003 så nu letar jag vidare.

Kram o Godnatt
Emma

Våfflor

Vi hittade ett paket i skafferiet och kunde därför få varsin våffla med hjortronsylt och grädde. Smaskens!



Kom och tänka på kaisersmarren som vi åt i Österrike förra påsken. Ruskigt gott och onyttigt i skidbacken. Pannkaka med massor av florsocker och någon form av sylt. Jag tyckte bäst om äpplemos till!



Ikväll är det träning och sen arbetsdag innan det är helg ... igen!
På lördag är det fest i övrigt ska jag plugga.

Hej hej!
Emma


Bak och möte

Startade söndagen med att baka lite kärleksmums.
Sedan var det styrelsemöte och vi får mycket mer gjort när vi sitter nårga timmar en söndag till skillnad på en eftermiddag under veckan.

Igår var vi en sväng på Entré .. och jag var inte särskilt imponerad. Samma butiker som i alla större köpcentrum och inte alls så stort och luftigt som jag förväntat mig. Det enda plusset var att det fanns en VILA butik. Liten men ändå ...

Resten av dagen blir det till att slappa innan en ny arbetsvecka startar.
Nu är det bara två veckor kvar till påsklovet och då ska vi till Ishotellet. Det ska bli riktigt kul.

KRAM
Emma


Laleh

Har varit på konsert ikväll ... ett riktigt bra slut på denna vecka.
Laleh på KB.

Hon är en helt fantastisk live sångerska och KB var helt rätt scen för henne, lagom stor.
Underbart.

Ett lite smakprov.

Imorgon ska vi äta brunch på stan och sedan en runda till Entré, det bya köp- och upplevelsecentrumet i Malmö.

KRAM och GODNATT
Emma

Vilken j**vla vecka

Förutom att Anders äntligen har kommit hem har nog inget gått i min väg.

Ingen teknik på jobbet fungerar och datateknikern kan inte riktigt sitt jobb ... dessutom är han nu på semester. Så all tid jag har lagt ner på att få detta att fungera känns som helt bortblåst. Ett litet exempel; Jag har fått en ny datorn men ljudenheten och officepaketet tycks ine vara installerad korrekt

Träningen igår kändes siochså ... jag fick endel, som jag tyckte, felaktiva rättanden. Jag kan i efterhand se att det kan vara ett språkligt problem, att vår tränare inte behärskar svenska språket fullt ut och därför använder ett ord för flera betydelser.

Lagom irriterad gick jag från träning ... för att upptäcka att cykeln är stulen.
Jag är riktigt irriterad på Fritidsförvaltningen ... man måste ju få ut frustationen någonstans!
Vi har nämligen satt in cyklarna i hallen under träningen eftersom det är mycket vanligt att cyklar blir stulna eller förstörda utanför. Vi har efter jul fått mail från fritidsförvaltningen om att vi inte får göra det pga utrymningsvägar ... och visst det kan jag väl förstå. MEN då hade det varit fint om det fanns ett sådant cykelställ som man kan låsa fast cykeln i ordentligt. Som det ser ut idag kan man bara låsa fast ekrarna med ett extralås eftersom cykelstället är trasigt och det hjälper ju inte så mycket.

Så nu har jag haft samtal med försäkringsbolag och polisen och hoppas innerligt på att detta ska lösas snabbt. Cykeln var i princip ny och om jag inte minns fel så ska monark stå för självriskeliminering det första året.
Försäkringsbolaget har nya självriskregler som innebär 50% av cykelns värde dock minst 2000kr. Hur sjukt är inte det?

Dessutom har eleverna varit oroliga under veckan och det har varit endel bråk, missförstånd och samtal att reda ut.

Har just varit på ett möte ... som var riktigt bra och jag kände mig inspirerad att fortsätta att engagera mig, vilket jag tidigare bestämt mig för att inte göra. Men här finns det folk som ger mig energi ... och jag hoppas att jag kan ge lite energi också!

Helgen kan ju bara bli bättre!
Emma

Kolmårdstroll

Om jag hade min dialekt kvar ... alltid ... skulle jag låta såhär.
Hittade den på mammas blogg.


*hihi*

Dan före dan

Det är lite som kvällen innan julafton. Man vill gå och lägga sig så att dagen kommer fortare men man vill inte lägga sig för tidigt så att man inte somnar på en gång. Ja så nu försöker jag sysselsätta mig med lite av varje.

Imorgon åker jag så fort jag kan från jobbet till Kastrup.
Det ska bli såå skönt att äntligen få hem honom!

KRAM
Emma

Snälla, snälla

Jag gillade snälla, snälla redan första gången ... och ja det är nog inte helt otroligt att den skulle kunna vinna.
Hur den sen skulle klara sig i den stora finalen har jag ingen aning om.



Uppdatering: kul att det är så jämt ... antar att det är tv-tittarna som avgör sedan. Frågan är bara HUR ska det gå?



Uppdatering ... igen: Det kanske är den vuxna generationen som lagt beslag på telefonerna under kvällen? Fördomar ... tja inte vet jag!


Tingeling

Min kollega gick och sjöng på Tingeling hela veckan ... och tja den är väl inte så dålig!
Lite kul mellannummer iallafall ;o)

Redigering

Redigering pågår .. fösöker hjälpa vårens intåg ...

Vår?

Jag då var våren tillbaka ... iallafall för en dag. För det känns som om det är så nu, ena dagen underbar vårvärme och sol, andra dagen bitande kyla och snöblandat regn.

Gick en sväng på stan, jag är ute efter passpartout (stavning?) till våra bröllopsfoton som ska in i ett gammal fönster. Med andra ord lite märkliga mått. På gallerix skulle det kost 114kr per st. Har ingen aning om det är ett bra pris men i övrigt är de ganska dyra tycker jag så jag ska kika vidare innan jag beställer.

men ... jag träffade en gammal volleybollkompis. Det var jättelängesen vi sågs och super trevligt att prata lite med henne.

Idag står TV på med världscupavslutningen ... det är väl också ett vårtecken.

Ha en underbar lördag!
kram


Fredagskväll

Sista helgen ensam .. på måndag kommer Anders. Detta är nog en av många få helger som gärna får gå fort.

Har tittat på Så ska det låta ... Claes Malmberg är rätt så roligt alltså. Svårt att stoppa!

Idag har jag varit handledare för en grupp lärare som ska börja ett arbete som vi på skolan har jobbat med under en period. Det var riktigt svårt, jag måste lärare mig att fråga mer och inte tolka ... men eftersom det ingår handledning i den utbildning jag går så kommer jag nog att lära mig och få fler möjligheter att vara handledare.

Trevlig kväll!
Emma



Väder

Det snöar ... ett riktigt bakslag efter en veckas tid med flera plusgrader och vårkänsla i luften.
Något konstigt händer med klimatet ... eller så glömmer man bara från år till år.

Emma


Pluggdag

Idag har jag stukturerat upp mitt studerande för våren. Kollat lite vad som förväntas i den individuella uppgiften, den ska inte vara inne förrän den 7 juni så det känns lite konstigt att börja redan nu ... men det är väl lika bra. Jag har läst en bok om Barnets hjärna, mycket intressant och lätt bok trots ett komplicerat ämne.

Hugo Lagercrantz
I barnets hjärna


Var på jobbet på ett möte också ... det ska nog bli bra!

Imorse bakade jag ju scones ... tyckte att jag var värd lite extra gott om jag skulle plugga hela dagen. Riktigt gott blev det. Ett recept från Leila med kardemumma i.

Kvällen har tillbringats i soffan.
Jag har läst ut min bok så jag har ingen kvällslektyr ikväll.
Ska nog ta en titt i bokhyllan och se om det finns något där!

Kram

Less på volleyboll

Det är på tok för mycket runt omkring och personer som ska ta ansvar skiter i det. Dessutom kommer det mail om hur jobbigt man har det, plugg och jobb och styrelse som man inte kan hoppa av. Nej visst jag jobbar och plockar och sitter i styrelsen dessutom gör jag mycket mer än jag borde eftersom andra i styrelsen inte gör något.

Har även kommit mail om att man inte tänker betala eftersom man inte får vara kvar. Bakgrunden var tydligen att ett jobb gjorde att personen inte kunde träna under sex veckor lika lång tid som vissa, alltså jag, var ute och reste och därför inte var välkommen tillbaka. Jag har en aning svårt att tror att det är hela sanningen. ... men men ... Det är trots allt ett stort problem som uppkommit efter det att vår tränare startade med uttagning och struntade i om klubben kunde behålla de som inte blev uttagna. Vi har i alla år arbetat för att alla ska vara välkomna.

Funderar allvarligt på en paus .. problemet är bara att om jag tar en paus tror jag inte att jag är välkommen tillbaka ... ytterligare ett problem pga vår tränare. Det jobbigaste av allt är att detta är en del av mitt problem då styrelsen borde ta tag i och diskutera detta.

Min plan är att köra denna vecka och se hur det känns så tar jag ett beslut sedan. Det kan ju bara vara en lite dipp just nu ...

Känns redan bättre ... efter att ha skrivit allt här. Dock lite riskabelt eftersom jag inte har full koll på vilke som läser!

Hej hej!
Emma


Lite mat

Fick inspiration från Erika som jag var hos på lovet. Vi åt en riktigt god grönsaksgratäng.
Så jag köpte hem lite grönsaker blanda ihop dom och in i ugnen ... fantastiskt gott blev det.

Hade i broccoli, morötter, spetskål (tror jag det heter) , champinjoner, paprika och fetaost. Hällde över lite grädde som jag blandat med sambal oelec och in i ugnen. Till detta åt jag grillad kyckling.
smarrigt

Ha de gott!
Kram Emma


Volleyboll

Följer herrarna som är i Degerfors och spelar final Final Four (från volleyboll.se)
Inte sådär super kanske ... inga bilder men ändå siffror och anledning till poäng.

*håller tummarna*

Tebaks i Malmö

Skrutt väder - perfekt att vistas på tåg.
Synd bara att jag måste ge mig ut nu och handla.

Lugn helg i Göteborg. Några små inköp på scrapbookingmässa. En tröja på Rut m.fl som tydligen var Vero Moda tidigare. Snack med syrran och lek med August.

Nu är det nästan bara en vecka kvar ...

Lyxfällan

Jag borde egentligen inte titta på Lyxfällan för jag blir bara så irriterad.
Alla dessa bortskämda snorungar. De flesta har mer eller till och med mycket med ut varje månad än mig och klarar inte sitt liv.
Detta är helt sjukt!

Göteborg

Imorgon åker jag till syrran med familj i Göteborg. Och tänk vilken bra taiming det blev ... scrapbookingmässa.
Så lördagen är färdigplanerad.

Ingen volleybollträning idag. Jag o en kompis hade bokat pass på SATS för mig var det första gången på en alldeles för lång till. Men det blev att avboka. Jag har under eftermiddagen varit lite märkligt yr, så när jag kom hem åt jag och började byta om inför träningen men kände att det inte skulle fungera. Klarade inte av att resa mig särsklit snabbt.

Så nu sitter jag i soffan och tanken är att dricka en massa vatten, kanske äta lite mer senare.
Dessutom ska Anders ringa under kvällen ...

Nu är det snart helg!
Kram Emma


Recept

Jag följde detta recept men tyckte att det blev lite för stark chokladsmak. Tycker bätter om de chokladmuffins där man använder smält choklad (hittar inte det receptet just nu tyvärr). Glasyren använda jag samma ingredienser men inte samma propotioner men jag tror att denna blir god också.

Daim cupcakes med kaffe-glasyr
150 g smör
3 st ägg
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
1 1/2 dl daimkulor
2-3 dl socker
1 msk kaffe

Glasyren:

50 g rumstempererat smör
1 msk kakao
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3-5 dl florsocker
ca 50-60 g philadelfiaost


Sätt på ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda äggsmeten med smöret och kaffet.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål, rör sedan ner de i den andra bunken, rör om ordentilgt.
Till sist rör du ner daimkulorna försiktigt.
Klicka sedan ut smeten i medelstora formar (ca en halv form)
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Ta ut dom och låt dem svalna.

Glasyren:
Blanda alla ingredienseer i en skål och rör om. Rör i mer florsocker eftersom.
Ställ gärna in i kylskåpet ett tag så den hinner stelna lite.
Klicka på muffinsarna med sked eller använd sprtiser och spritsa på.

Garnera gärna med lite strössel!

Vinst

Var i Svedala och spelade mot deras elitlag ... denna gång tog vi TVÅ set.
De kan inte vara nöjda. och det roliga är att vi var långt från fullt lag. Jag gick exempelvis höger, vilket jag aldrig har gjort!

Var verkligen inte sugen på att spela innan men efter ett första ganska trevande set blev det riktigt kul och vi spelade verkligen som ett lag.

Har TV på det är någon serie antar jag, ganska galen och lite rolig faktiskt!
På ettan ...?!

Nu ska jag lägga mig och läsa!
Godnatt
Emma


Daimmuffin

Såhär blev det ... gjorde först en vit men sen blev det en glasyr med choklad och kaffe i.
Det stämmer Sofie det var himla gott.

Såhär blev dom ... kameramobilen är inget bra på närbilder.



Får se om jag strör på lite strössel imorgon innan de packas med ... hur nu det ska gå. Jag får cykla riktigt försiktigt om det inte ska vara mos när jag komer fram!

Hej hej!

Bakar

Jag bakar.
Mina favvomiffins.
Choklad med daim i.
Idag testar jag att göra en glasyr också.
Vet inte riktigt hur jag ska göra.
Vit eller choklad.
Tänkte ta med mig till jobb imorgon.
Vi har möte hela eftermiddagen.

Klippte mig kort ... igen. Och är SÅ nöjd.
Det är bara att inse hur många gånger jag än tänker att jag ska spara till långt trivs jag bäst i kort.

Ikväll är det TV kväll.

KRAM

PS Får se om jag vågar lägga in en bild .. på muffinsen alltså!

Amazonas

Pratar med Anders han kom hem från en tur i regnskogen igår och har varit på dykutbildning idag.

Läser på aftonbladet om en rosa delfin ... som sägs vara den enda i världen. Saken är bara den att det i Amazonas finns en helt art som är rosa, frech water dolhpin.

Imorgon ska jag klippa mig ... äntligen!

KRAM
Emma


Parlamentet

Äntligen tillbaka!





Ny för säsongen David Batra!

En riktig söndag ...

Idag har jag haft TV på i stort sett hela dagen.

Vasaloppet .. såklart!

Femmilen ... en kort sväng  på stan och inhandla frimärken. Jag har, eller ja det var egentligen Anders uppgift men eftersom han inte har gjort den på över ett år så. skickade jag iväg de sista tackkorten från bröllopet. Det handlade om de från Anders sida som vi fått telegram från.

Tittade på The Libarian en film som jag såhär i efterhand kan lägga in i facket där jag somnade första gången jag såg den och fick ihop de olika delarna andra gången jag såg den.

Igår hade jag en mycket trevlig kväll. Vi satt först hemma hon mig åt pizza, tittade på melodifestival och drack skumpa. Vi vann ju sista matchen och gjorde en bra insats ... så det var vi värda. Sedan begav vi oss till herrarna som kommit hem med en vinst från Göteborg. (Vilket innebar en plats i Final-four nästa heleg i Degerfors, riktigt kul!) Dit kom också några tjejer från B-laget. Som vanligt hamnar vi ofta i köket och diskuterar ... kan du tänka dig ... volleyboll!!

Vi fösökte samordna oss och lyckades riktigt bra, fler än hälften följde med ut och kom till samma ställe. Harrys, jag var mycket tveksam eftersom sist jag var där bestod gästerna av unga asiatiskor och äldre svenska män. Men det hade tagit sig och var helt ok. Jag kände mig dock inte helt bekväm ... men tacksam. Min elevassisten arbetade som vakt, vilket gjorde att jag kom in gratis och en av tjejerna som inte hade åldern inne kom in men det är svårt att slappna av helt.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka som innebär två veckor kvar tills Anders kommer hem!
Jag ska också klippa mig ... äntligen! Anmälde mig också till en öppen föreläsning om elever som är mottagna inom Särskolan. På fredag åker jag till Göteborg och träffar syrran och hennes lilla familj ... ska bli riktigt trevligt.
Ska läsa endel också ...

Ha en bra vecka!
Kram Emma

RSS 2.0