Snö

Mer SNÖ.

Jag undrar var det ska sluta.
... och imorgon ska vi till Jönköping, hoppas att de hinner fixa vägarna tills dess.


Vad är det egentligen som händer med vädret?

I skåne är det enligt SMHI den kallaste vintern på 23 år. Enligt väderprognosen är det ett kraftigt snöfall på ingång under morgondagen. Jag gillar snö och tycker att det ska vara kallt på vintern. Men lite märkligt är det. Mer världsliga problem är att min cykelväxel fryst fast på högsta växeln men ingen medtrafikant fattar det ;)

Jag har äntligen bokat klipptid, ringde idag och fick n tid på torsdag. Jag vet inte alls vad jag vill göra förutom att behålla viss längd. Sen få frisören göra lite som han vill. Jag har haft samma frisör i flera år och är riktigt nöjd.

Ikväll är det hemmakväll som tillbringas i soffan. Imorgon jobbar jag halvdag och pluggar halvdag. Måste läsa lite litteratur för att komma igång med kursens arbete.

Ha en skön tisdagskväll!
KRAM EMMA


Glee

Någon som sett Glee.
Intressant ur inkluderingsperspektiv och en skola för alla.


Trött

Är på högskolan nu, fjärde terminen innebär skolutveckling - ett specialpedagogsikt förändringsarbete. Verkar intressant frågan är bara hur stort utrymme jag kommer att få på min arbetsplats. Vi är dessutom mitt i ett stort förändringsprojekt redan. Nu verkar det helt klart att jag kommer att få undervisa på swedbank stadion.

Känner mig lite less på att behöva ordna med allt hemma. Jag tycker att jag har fullt upp med plugg, jobb och volleyboll också men eftersom jag vistas i huset mer anses det väl att jag ska göra mer hemma också. Försöker att inte se förrän jag är ledig och kan göra något!

Kram Emma


Hej,

Efter en massa grubblerier lite diskussioner och ännu mer tankar. Har jag bestämt mig (igen) för att tots allt fortsätta. Det är ju roligt på träningen och säsongen är snart slut.

Började jobba heltid igen i måndags efter ett och ett halvt år på halvtid. Jag fortsätter dock plugga på halvtid tre terminer till. Kräver lite extra planering men det ska nog gå bra. Eftersom jag har lärarlyftet två veckor till och därför inte får jobba heltid har jag isället förhandlat till mig ledighet vecka 17. Då bär det av till Barcelona för beachvolleyboll, bad, sol, god mat och trevligt sällskap. Vi har bokat en lägenhet för 8 personer och fler kommer det att bli. Längtar redan.

I helgen är det bortamatch i Linköping och Falköping. Väntar på besked om hela laget ska åka eller om bara åtta åker denna helg också.

Väljer att uppdatera bloggen istället för att skriva om gruppdymaniken i att handledningssamtal, måste skriva en sida till men har inget flyt. Måste återgår ...

Kram Emma


Grubblerier

Funderar allvarligt på om jag ska lägga av med volleybollen nu. Jag kämpade mig genom hösten i tron att jag efter uppehållet skulle känna mig motiverad men jag kan inte hitta motivation nu heller. Jag kommer inte vara med på bortamatcherna under våren eftersom vi bara åker 8 och det kan förståss kännas ganska lyxigt. Men det är trots detta nio timmar på tre dagar varje vecka som det ska tränas. Till detta kommer hemmamatcher som nu är två per varannan helg. För att orka träna måste jag äta rätt de dagar det gäller, rätt mat och rätt tider. Vilket jag tycker är ganska jobbigt, som det sett ut under hösten gör jag inget mellan jobb och träning för att kunna vara pigg hela träningen.

En förändring till våren är att jag börjar jobba heltid men fortsätter att plugga halvtid. Detta innebär att tiden måste planeras ännu mer. Eftersom vi har så sena träningar har jag under hösten haft möjligheten att sova en extra timme de dagar jag varit hemma och pluggat, denna möjlighet finns inte längre kvar.

Jag har också börjat tänka på om jag hade gymmat två timmar per veckan under en hel termin hade det kännts bra psykologiskt men också blivit synliga resultat rent kroppsligt. Och det är lite viktigt också.

Om jag besluar mig för att lägga ner volleybollen är min plan att fortsätta träna tre pass per vecka, dock inte så långa pass och börja spela beachvolleyboll. Detta gör att jag kommer få mer tid hemma och inte samma press att prestera samtidigt som jag inte släpper volleybollen helt och hållet. Känslan av att vara ett skolbarn inför sin lärare försvinner också och fundera på vad hon ska säga om jag gör si eller så. På ett gym har du inte den kontakten eller rollen gentemot instruktörerna. Det ska vara roligt att träna och uppiggande att komma hem från ett träningspass.

När jag nu skriver och läser det jag har skrivit är det ganska tydligt hur många argument det finns för att lägga ner. Men det finns ju hela tiden ett om, vilket är en av anledningen till att jag inte lagt ner tidigare och det är att det är kanske bara nu jag känner så här och tänk om det blir bättre och hur ska jag lägga fram det ...

Jag tror att några som läser detta undrar varför jag inte lagt av tidigare men men så är det. Nu ska jag iallafall cykla till träningen och ikväll får det blir en diskussion med Anders och sen ett beslut.

Hoppas att jag tröttat ut er med mina grubblerier för det var min tanke, jag orkar inte grubbla dom för mig själv mer.
Tack och hej
Emma

PS Lite kompensation för att jag inte skrivit på ett tag KRAM


Divans år 2010

För er som inte visste det så är det Divans år 2010.



Diva i positiv mening.
Göra saker för sin egen skull.
Göra det man själv vill.
Sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och tänker.

Gott nytt år!
KRAM Emma


RSS 2.0