Året i text och bild

Tolvslaget tillbringades på Zackrys Guest House på Langkawi, Malaysia där det blev mer sol & bad innan flyget bar vidare till Singapore och sedan vidare till Malmö. Nytt jobb väntade dagen efter - spännande och utmanande. Lite nervöst i början men stämningen på skolan gjorde det mycket lätt för mig, nu vill jag inte lämna arbetsplatsen.


(Förra årets Nyårsoutfit)

Malmö var snöigt och härligt vintrig.

Våren gick mycket åt bröllopsplanering. Stämplar och bröllopsforum.
 Påsken firade vi i Strömstad och ute på Öddö. På påskdagen satt vi på en nyöppnad restaurang på Torskholmen och åt underbart goda skaldjur och utanför fönstret föll stora härliga snöflingor. Snö på påskdagen hur vanligt är det?

Volleybollen tog många helger i anspråk. A och jag kände att vi knappt sågs och bokade därför en weekend till Venedig. Det var helt underbart att komma iväg och bort från vardagen ett tag.

Våren gick fort och snart var det sommarlov, med mycket bad och sol ... trodde man ju iallafall. Det blev inte mycket solande, badande eller uteserveringar. Det förde dock med sig lite postitivt ... jag hann ju planera och göra mycket till bröllopet ... så att jag skulle slippa pyssla med det när jag började att jobba. ...och naturligtvis jag började att blogga, så jag hade ju massor att göra under sommaren:P
Den dagen då det regnade som mest var min födelsedag ... det är underbart att fylla år på sommaren :P
image9

Sommaren gick och jag hittade mitt lilla ställe i Malmö (när det var sol) Kallbadhuset ... mycket pga av att jag inte kunde få några bikiniränder med tanke på bröllopsklänningen. Inte alls fåfängt :)

Hösten kom och med det jobb och nu var det mycket bröllopsförberedelser.
Den 29 september var det dags .. och det blev den härligaste dagen av alla, precis som vi ville ha det.

En vecka i Spanien; Madrid och Barcelona kändes bra efter den stora dagen ...
  
Hösten försvann och nu är det nyårsafton igen ...

Hoppas på ett händelserikt och utvecklande år ... där man själv får styra naturligtvis!
/Emma


NYÅRSAFTON

Idag är det underbart väder .. klarblå himmel och lite lagom kallt.

A stack iväg till kallbadhuset, så jag passade på att gå lite på stan ... och kände ett stort behov av att inhandla ett smycke till ikväll : P Jag ska ha en svart klänning på mig och då kunde det ju vara lite trevligt att pigga upp det med ett vackert smycke ... (inte bara hemmatillverkade pärlsmycken.)

Så jag gick till baglady vid Davidshall ... jag har gått förbi där några gånger men aldrig gått in och kikat.

... och jag hittade ett som passade perfekt. Så det fick bli min nyårspresent till mig själv.

image146

Till alla er som jag inte träffar ikväll vill jag önska
ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

image147

kram Emma

Näst sista dagen på året

... och idag tog jag bort alla julsaker. Det är mysigast att ta fram julsakerna till 1:a advent och ha dem framme men efter jul vill man ha nytt!

Så idag packades alla julsaker ... tja alla jag hade tagit fram iallafall .,. ner i sina lådor och in i garderoben. Passade samtidigt på att rensa bort lite gammalt skräp och rensade i högar som har blivit liggande. Vi kör nog en sväng till tippen ... om det är öppet imorgon. Dammsög lite också såklart!

... och så fick jag ju ställa fram mina fina julklapp som jag fick av A ... så här fint blev det i fönstret nu :)
image144
(Det var lampan jag fick i julklapp.)

Det känns bra att börja (...och sluta) det gamla året rensat och städat :P

kram Emma

Tillbaka på hemmaplan

Igår kom vi ner till Malmö igen, det är alltid lika skönt att komma hem!

Idag tänkte jag ge mig ut på stan och kolla in Malmös mellandagsrea ... vi fick några presentkort i bröllopspresent som jag tänkte passa på att använda om det är något bra pris ... annars kan jag lika gärna vänta tills nya varor kommer in.

När vi kom ner igår kände jag för att ta bort alla julsaker redan nu ... men jag får nog vänta till efter nyår iallafall.

En positiv sak med att åka bort är att jag alltid är så sugen på att göra iordning och plocka undan saker ... och t.o.m. städa när jag kommer hem :P

Dessutom fick vi en dammsugare i julklapp ... precis vad vi behöver. Den gamla flyttar bara runt på dammet och är dessutom bökig att dra med sig. Den nya kan stå framme hela tiden och är sladdlös ... super!


(Klicka på bilden för att förstora den.)

Ha en underbar fredag!
Många kramar Emma



GOD JUL

myspace layouts

 kram Emma


Julbilder

image137

image138

image139

image140

Först Augustbilder, sedan vinterbild från vägen upp och till sist årets gran!

Många Julkramar Emma!

Dan före dan

ja då har man kommit hem och iordning. Vi körde från Malmö kl. 6 igår morse ... det var skönt att slippa all trafik.

Igår gjorde vi lite julgodis och mysade med lille August.

... och imorse när vi vaknade snöade det ... härligt, precis som det ska vara!

Nu ska vi gå till farmor och hälsa på mellan middag och sömn :P
Laddar upp lite bebisbilder senare .... får nog ladda upp lite snöbilder så malmöiterna får se lite snö till jul iallafall :P

God Lillejulsafton!
kram Emma

Jullov!

Nu äntligen är det jullov!

När jag kom hem började jag med att städa och sedan tvätta, mellan maskinerna hann jag springa på stan och göra viss julklappskomplettering. Bl a i en butik som ligger i vårt hus.

Jag gick in och tog min nummerlapp, som man ska göra, och ställde mig för att vänta på min tur. Det var många som arbetade i butiken men inte så många som hjälpte någon kund. Dessutom var det en man som kom in efter mig (som också tog en nummerlapp) som fick hjälp.

Så jag gick fram till kassan där det stod tre personer som arbetade i butiken utan någon kund. Jag frågande om de använde nummersystemet, Ja jo det gör vi det är din tur nu, sa en av dem! Ja jo tack, tänkte jag. Eftersom jag inte kan något om det jag skulle köpa var jag ju tvungen att ställa en massa konstiga frågor och svara på frågor jag inte förstod. Bara det var pinsamt. Men värre blev det när jag kände att butiksbiträdet tittade på mig och blev nervös. Än värre blev det när jag gjorde likadant - alltså tittade och blev nervös.

Eftersom jag har lätt för att komma ihåg människor och placera dem i rätt miljö såg jag direkt vem det var. Men jag tror inte att han gjorde det direkt. Så jag fick ju fråga - Du är från *** (min hemstad), va? Ja jo jag tyckte att det var du!

Det var min obesvarade tonårskärlek!
Jag vet inte hur mycket jag ska berätta men för att förenkla kan jag väl säga att han ingick i det coola, hippa handbollsgänget. Vilket jag verkligen inte gjorde, jag spelade visserligen handboll men jag var inte cool och hipp :P Jag ansågs nog mer som den där tråkiga tjejen som inte brydde sig om kläder, smink och killar. (På det sätt som de coola och hippa hanbollstjejerna gjorde.)

Så kan det går!

Nu ska jag packa mina kläder för julvistelsen, julklappar är redan packade!
kram Emma

Sista dan imorgon...

härligt!

... och idag hade vi julklappsutdelning på jobbet. Vi valde ju, som jag tidigare skrivit om, att inte vara så seriösa i vårt julklappsletande. Jag trodde jag hade lyckats men min kompis slog mig med häsllängder!

Detta fick jag:

...en Candy string och en candy bra ...
ingen kommentar :P

och detta gav jag:

image135

En blåsapa som torkar ditt nahellack från coolstuff.se

Ikväll ska jag och A iväg på ölprovning hos en kompis, det ska bli spännande att prova öl!

Ha en bra torsdagskväll!
kram Emma

PS. I paketet var det en jättestor och härlig sackosäck.
image136


Tomten kom tidigt i år...

Titta vad jag fick redan idag ...!
Det størsta paketet jag någonsin fått ...tror jag iallafall.

image134

Kan Ni gissa vad det ær?
Tack A!

PS Skriver på A´s jobbdator, det ær dærfør bokstæverna ser lite danska ut :P

Bakning

Idag ska jag baka saffransskorpor ... det är ganska skönt att det är träningsfritt denna vecka, man hinner så fantastiskt mycket på eftermiddagarna och kvällen. Jag är ju klar med julklapparna så jag kan inte springa på stan så då får det bli bak istället.

kram kram
Emma



En vecka kvar

Nu är det bara fem arbetsdagar innan det är jullov, härligt!

Det var supertrevligt att träffa Helen och Lars igår, en bonus är att Helen är såå duktig på att laga mat. Vi fick "pajbuffe", alltid gott!

Idag har jag inte gjort något alls, tittat på film och slagit in julklappar. Först tittade vi på Peter Pan. Jag kan inte minnas att jag har sett den varianten tidigare. Nu har vi sett Shrek precis, för att koppla ihop gårdagskvällens födelsedagsbarn :P



Ha de bra!
Emma

Förfest

Förberedelser inför ikväll och en lite drink på gin och fläder, en riktig höjdare. Känns lite sommar så det funkar bra nu :P

Emma


Lördag

Vaknade imorse och cyklade iväg med 12 volleybollar på ryggar. Har sen suttit i Heleneholmhallen som funktionär.myspace backgrounds

Jag gjorde något med ryggen på träningen igår så nu känner jag mig som en gammal tant. Jag sov jätteilla inatt och rör mig längsamt. Hoppas att det går över fort bara ... jag smörjar med Heat och lindar en halsduk runt magen för att hålla värmen.

Jag har placerat mig i soffan nu. A är på väg hem från match och ikväll är det fest!

Jag har faktiskt köpt mig en ny tröja som jag tänkte ha på mig!


Kram

Julklappsshopping och träning

Så har min eftermiddag sett ut ... jag handlade lite julklappar från listan så nu är jag nästan klar.

Efter jobb var jag och hälsade på mitt gamla jobb ... det är så mysigt att komma dit ... jag saknar den familjära känslan som finns där. Saknar er alla!

Idag hade vi sen träning och imrogon ska jag vara i hallen halv åtta igen så det är bara äta och sova och cykla dit igen!

Imorgon kväll ska vi på inflyttningsfest ... det ska bli riktigt roligt. Det var längesen vi sågs och några har jag nog aldrig träffat. Problemet är bara att hitta något trevligt att ta på sig!

Fortsatt trevlig fredagskväll!
Emma
 

LUCIA

Idag har det varit mycket Lucia ... först imorse gick jag upp och åt frukost framör TV-Lucia. Sen var det i skolan ... och ja de var jätteduktiga trots lite överrepresentation i tåget ... inte så många som tittade.

Jag valde rätt arbetslag idag :-) och slutade lite tidigare så jag kunde hämta bröllopsbilderna.

När jag kom hem gjorde jag mitt favoritjulgodis ... vi pratade julgodis på jobbet och jag berättade om detta ... som ingen verkar ha ätit, så därför tänkte jag ta med mig till jobbet imorgon!

A kom hem och vi gick ut på stan och tittade på Lucia ... vi frös båda så vi gick efter en stund. Hemma gjorde vi glögg och det var riktigt gott när man var så frusen i kroppen.

Ha de härligt!
/Emma

Nedräkning

...till jullovet!

Tisdag

Den här veckan har redan från början känts tung, varför vet jag inte riktigt. Men nu är snart tisdagen slut. Eleverna är ovanligt negativt påverkade av att det snart är lov. Detta i kombination med att man själv börjar trappa ner är inte bra ... tålamodet är inte lika stort som vanligt.

Jag är eller har inte varit en sån som blir helt till mig när jag ser små bebisar ... så ååå sååå söt, han är mamma upp i dagen, han har pappas näsa och så vidare ...MEN när jag tittar på bilderna av August tycker jag han är extra söt ... så det kanske känns lite mer när det är systersonen! Däremot kan jag inte se vem han är lik, det jag ser är att han är lik oss systrar som små ... men då är det ju foto jag jämför med!

Ikväll är det styrelsemöte ... hoppas att det inte drar ut på tiden alltför mycket bara!

Jag ligger på golvet och skriver så det blir helt fel hela tiden ... jaha undrar du VARFÖR ligga på golvet och skriva ... jo vi har så finurligt en trådlös skrivare som inte fungerar trådlöst .. så man måste ställa datorn på golvet för att kunna koppla in skrivaren och skriva ut. (Förbereder lite inför mötet.)

Nu ska jag göra mig lite mellanmål!
Ha de!
kram Emma

Bebisbilder

Nu kan jag lägga ut några bilder ...
image132image133

Som vi trodde ... en massa hår!!

Han är så söt ... jag hoppas verkligen att vi ses i jul!

Många kramar till Zara och Joey!
kram Emma

Moster

Jag har blivit moster ... till en liten August.

Ett STORT GRATTIS till Zara, Joey och lille bebisen!

Kram Emma o A

(Jag har försökt att lägga in en bild, genom mobilblogg, men det funkar inte ... och jag förstår inte varför)

Vinst med 3-0

Det är faktiskt lika härligt att vinna på avbytarbänken som på planen ... iallafall nu när det känns som vi är ett lag ... ingen mer än den andre. Alla viktiga på sitt sätt!

Nu är jag hemma på en snabbdusch ... ska iväg till hallen igen och titta på A ... ska nog köpa med mig en ChaiLatte. Det serveras lussekatter och pepparkakor i hallen ... så det kan vara gott till!

Jag hade gärna hunnit med en tur till St Gertruds julmarknad också ... jag får se om jag kan lura med mig A det efter matchen!

Önskar er alla en underbar lördag!
Emma

Köpenhamn

Så var jag hemma igen ... det blev inte så mycket julshopping ... bara en jacka till mig :P (Får väl se det som en julklapp till mig själv!)

Nu ska jag äta lite trevlig fredagsmat mat ...pyttipanna ... inte fredagsmat för mig men ingen av oss orkar handla så det får bli det.

Imorgon är det match hemma mot Svedala ... och JULFEST på kvällen!

Kram Emma

FREDAG

och dessutom en tidig fredag ... jag trotsar vädret och åker till Köpenhamn och julshoppar!

köpenhamnjulmarknad

A kommer in till stan när han har slutat så då tänkte vi äta lite gott!

Igår kom tomten till jobbet :? Alla anställda fick ett presentkort på 100kr och en "kompis" att köpa present till ... och jag har redan kommit på vad jag ska köpa .... hoppas bara inte alla tror att det kommer att bli en seriös present ... för det kommer jag INTE att köpa *fniss fniss*

Om ni är nyfikna på vad jag tänker köpa får ni hålla er till på torsdag ... jag kan ju inte riskera att min "kompis" läser bloggen och i förväg får veta vad hon får :P

(Förtydligande: Vi har presentutdelning på torsdag!)

Ha en bra fredag!
KRAM Emma

Lyxfällan

Har strö tittat lite på Lyxfällan ... hur kan man vara så otroligt nochalant att man skiter i att betala räkningar för att man inte tycker att man har råd .. dessutom öppnar man inte breven för man inte vågar !!! Hur är ansvarskänslan och vetskapen om vuxenlivet då egentligen!


Start

Hej hej!

Onsdag

och imorgon är det torsdag ... veckorna går rätt så fort!

Idag hade vi betygskonferens ... ett mycket intressant fenomen ... det var första gången skolan hade det förutom en de har på våren för alla fyror. Ja vad ska man säga betyget säger ingenting och eleverna har inte nytta av det efter skolan ... så Varför?!

Ikväll är det volleyboll ...

Ha en bra onsdagskväll!
kram Emma

Kan rekomenderas

drick Mivitotal Flex eller Plus ... jag har druckit det i en vecka nu är det märks skillnad. Jag är mer pigg nu, inte så obehagligt trött från morgon till kväll längre. Morgonduschen behövs inte för att vakna ... nu är jag vaken när klockan ringer.


Kom just på att jag faktiskt är helt ledig imorgon eftermiddag och kväll ... riktigt skönt ... det var längesen. Känns det som iallafall. Jag kan ju ha lite första adventsfika eftersom jag inte hann med det i söndags :P

Nu ska jag äta och kolla på Prison Break så småningom!
kram Emma

Söndag

myspace glitterEfter en lång söndag är jag helt slut ... tänkte lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Därför kommer ett kort inlägg!

Började dagen med Julmarknad ... helt sjukt billigt. Sedan satte vi oss i bilen för att åka till Hylte, bortamatch ... superbra spel i två set, sen tappade vi lite samtidigt som Hylte spelade bättre. Slutresultatet blev förlust med 3-2. In i bilen och hem ... då  sitter A och en kompis till honom och diskuterar Sydamerika ... satte mig där också! Nu åkte de iväg ... vart vet jag inte ... och jag ska sova!

Godnattkramar
Emma


Lussebullar med mandelmassa

image131

PS Dom blev goda!

Kram

Lördagmorgon

Tänkte jag skriva ...(och det gjorde jag ju också :?)  men det är det väl inte riktigt nu! Jag gick upp med A som är på väg till Kalmar, bortamatch. Tittade på adventskalender ... jag tycker det är lite kul att se vad det är för något. Första avsnittet gav inte så mycket ... behöver nog lite mer tid för att "bli något".

Sen satte jag en lussedeg på jäsning, åt frukost, bakade ut degen och nu jäser det igen. Jag brukar göra vanliga bullar på lussekattsdeg ... idag rev jag i lite mandelmassa också ... hoppas att det smakar som jag tänker mig att det ska göra!?

Vädret är ju inte det bästa ... men det blir desto mysigare att sitta inne med levande ljus och adventsljusstakar i fönstret. Funderar på o m jag ska ta bilen och åka någonstans och titta på julsaker .. dessvärre lär väl alla göra det idag! Jag får se hur det blir ...

Nu ska bullarna gräddas ...

Ha en härlig lördag!
kram Emma

PS. Åsa - jag har köpt Blossas starkvinsglögg och Blossas lättvinsglögg och jag tycker båda smakar bra.

RSS 2.0