Pyssel och bak

Mitt mål var att köpa lampolja och saffran. Inget fanns, jag var på flera olika ställen men ingenstans fanns det jag ville ha. Men det fanns danskar överallt. Jag tror inte att jag hörde ett enda par prata svenska och det var fullt med folk på stan men alla talade danska. Har de mer pengar än vad vi har så här med finanskriser. Jag vet att det är billigare för dom att handla i Malmö men man ska ju ändå ha pengar att spendera.

Nu har jag iallafall hunnit med några fler grejer på listan:
Jag har städat, jag pratade med Anders jättelänge igår. Imorse begav han sig på en fyra dagars vandring upp till Macho Picho. Jag är lite avundssjuk så här i efterhand men eftersom jag hade möjligheten att välja då vi var i Salta kan jag inte riktigt ångra mig. Jag är jättenöjd med den del av resan som vi gjorde istället.
Just nu håller jag på att baka till styrelsemötet imorgon och volleybollpapprena är ifyllda, iallafall så mycket som jag kunde fixa.

Jag tror t.o.m. att jag hinner slappa lite innan det är dags att göra sig iordning för middag och utgång. Vi ska ta en fördrink hemma hos mig så jag har ordnat lite tilltugg. En av mina absoluta favoriter, philadelphiaost, rödlök och vit ishavsrom detta äts på tuc paprikakex. Det är så himla gott och enkelt!

Trevlig lördag!
kram Emma


Plugg

Härligt ... jag har en hel helg framför mig med en massa småpyssel ... både roligt och kanske lite tråkiga saker att göra!
Just nu sitter jag och pluggar ... (har visserligen en lite bloggpaus) Läser denna spännande bok:

Har just börjat så nu är det en tillbakablick över 1800-1900 talets stora namn inom utvecklingspsykologi.
Samt nya influenser såsåm anknytningsteori mm

Väntar in ett paket med 6 nya böcker, så det är en hel del att läsa. Det intressanta är dock att allt verkar bra. Här är några av dom ...


Planer för helgen är att:
plugga
städa
tvätta
luncha med Erika
boka tåg till Göteborg
plugga
tjejkväll
styrelsemöte
fylla i volleybollpapper
laga mat till matlådor
plugga
fixa fika
prata med Anders
... och säkert en del till ...

Trevlig
F R E D A G


KRAM EMMA

Egokväll

... tja det är väl inte så svårt att vara ego när man bor själv för tillfället men men ...
Träningen är inställd vilket är riktigt skönt, det har nu varit volleyboll 7 dagar i sträck !!

Efter jobb var min plan att inte åka hem. Jag har så lätt att fastna vid datorn och sen har jag ingen energi till att göra något annat. Så först gick jag till posten för att hämta ett paket som kommit, gick in i musikaffären på väg hem. Där köpte jag Lalehs nya skiva me and simon. Hem för att lämna väskan och ut igen ... inget särskilt mål utan bara att promenera och kika på det som föll mig in. Ganska skönt att bara strosa runt.

När jag kom hem bakade jag en chokladkaka, gjorde en cafélatte och en toast. I bakgrunden Lalehs härliga musik.
Så nu avnjuter jag en god kopp kaffe och en smaskig chokladbit.

Planen för kvällen är att titta på dokumentären Nunnan. Jag missade den när den gick under förra året.
Anders och jag har fått en liten galen idé som vi kan se om vi kan genmomföra. Så jag ska kika lite på kostnade och möjligheter för det.
... eller vad sägs om en helg på Ishotellet i Jukkasjärvi.

Trevlig onsdagskväll!
Kram
Emma




Lillsyrran

... har vunnit förstapris i en designtävling för Markslöjd!!
De ska producera hennes lampa. Hur coolt är inte det?

Ett
J Ä T T E G R A T T I S
till
Z A R A!


Kram Emma

Lite om helgen

Lördagen startade sådär ... min tanke var att vara i god tid eftersom det tar ett tag att köra ner bilen från p-huset.
Min klocka ringde aldrig så när jag, tack vare Annas sms, vaknade var det full fart.
Sista packningen, frukost, matsäck och så få in allt i bilen ... och ut bilen från p-huset.
pimp myspace profile

Jag hann ... Vi packade in oss i bilen, fyra personer och två personers packningen ... bilen är pytteliten. Vi kör iväg, kommer ut ur Malmö. Det luktar lite bränt gummi ... men det stod en bil i väggrenen ... det var säkert den.
Det luktar mer ... bilen framför kör av vägen och ställer sig i väggrenen ... det var säkert den.
Kör lite till det luktar värre och värre ...
f*n det ÄR min bil.

Jag kör av vägen och ställer mig i väggrenen. Öppnar motorhuven (efter lite mycket letande efter spaken och spärr) det ser bra ut(!) ... vätskor finns och det ryker inte. En av tjejerna ringer sin pappa och frågor vilka möjliga orsaker det kan vara till att det luktar bränt.
(Jag får väl erkänna att det var inte jag som gjorde allt detta. Jag är hemskt glad att Elin var med. Hon kan verkligen bilar.)

Vi kommer efter ett tag fram till att det är fläkten, sätter den på lägsta styrkan och kör iväg. Det luktar, som tur är,inte bränt längre men vi får rulla ner rutorna ibland för att förhindra imma på framrutan.

Sådär bra start på helgen.
Ljungby spelade vi bra mot men förlorade 1-3.
Körde vidare till Jönköping. Sov i danssalen, och vann matchen med 3-0.
Mamma och pappa kom och tittade. De valde rätt match. Vi spelade riktigt bra.
myspace graphics

En applåd till oss!

Kram Emma



Swedbank Arena

Idag har jag varit på fortbildning med idrottslärarna från Malmös gymnasium och högstadieskolor. Till hösten ska alla idrottsklasser flytta in i nya lokaler på Swedbank arena. Så vi var där och berättade att vi finns också och vill mer än gärna vara med!

Lärare och tränare från olika skolor och föreningar föreläste ... och jag satt hela tiden och funderade på varför alla hade Puma kläder. Är de sponsrade eller?
Efter ett tag insåg jag att jag också satt med en Puma tröja ... det kanske har något att göra med idrottsfolk helt enkelt.

*Håller tummarna för ett klassrum på Swedbank*

Tvätt, matsäck, städ, tanka ...

Idag har jag haft en lista med en massa småsaker som ska bockas av. Jag har kommit en bra bit på väg men hinner inte med så mycket mer innan träningen. Jag borde handla innan, mest för att kunna vara hemma efter träningen.

I helgen är det dubbel bortamatch så jag ska göra lite matsäck. Googlade matsäck och fick en massa goda tips. Jag blir lätt trött på att alltid ha samma saker i picknick korgen. Så ... i helgen tänkte jag packa med kycklingklybbor och en kall hemmagjord potatissallad. Frukt, juice och nötter får nog också plats.

Nu måste jag äta innan det är dags för ombyte och en cykeltur till träningen!

Ha en underbar fredag!
Kram Emma

(Igår pratade jag med Anders i nästan en timme, det kändes riktigt bra!)


Tiden går

Mitt i veckan ... tider går rätt så fort trots allt ... men det är rätt så tomt här utan Anders.

Jag var inte alls sugen på träning idag utan ville hellre ligga i soffan, men men är det onsdag så är det träning. ... och det är en rätt så bra träning.

Till jobbet idag hade jag bjudit in en kille som säljer interaktiva whiteboardtavlor. Jag vill mer än gärna ha en sådan tavla och mitt syfte med detta var att väcka intresse och kunskap hos mina kollegor men ffa hos rektor som håller i pengarna. Efter genomgången vara alla eld och lågor och tyckte att detta var verkligen något för särskolan. Eftersom det företag som han kom från inte har sålt någon tavla till en särskola kan vi få bli referensskola. ... och isåfall skulle vi få en tavla billigt ... och den skulle jag få då!
Det jag måste göra är att ta emot studiebesök och svara på frågor från de från särskolan som kan tänkas vilja köpa en tavla. Dessutom skulle jag vara med i kataloger och på hemsidan ...!!!
Han återkommer med offert imorgon ...
*håller tummarna*

Nu är jag supertrött så ..

Godnatt och sov så gott!
Kram Emma


Väderprognoser

I helgen är det dubbelmöte borta, vilket innebär ett par timmar i bil. Vi har under alla bortamatcher haft svårt att få bilar och det har ofta varit samma som kör.

Jag har ju bil hemma och eftersom Anders är borta så är den ledig hela tiden. Jag kände därför inte att jag kunde säga att jag inte kan köra. Men jag gillar verkligen inte att köra och är redan nervös för det. Jag försöker intala mig själv att det är lugnt, det är inte så att jag inte kan köra. Jag är ju ganska lugn av naturen och tror att jag är en ganska bra bilförare om jag tänker efter. Men jag tycker ändå inte om att köra till bortamatcher av flera anledningar. Jag fokuserar på bilkörningen istället för matchen. Jag gillar inte att köra i sydsvenskt vinterväder, så nu följer jag väderprognoserna för helgen ... och så klart säger man idag, att det ska bli 1-3 grader och snö eller regn. Just det väder jag inte gillar. Det är väl helt okej att köra när det är ljust men en mörk, svart kväll och lite regn som gör sikten ännu sämre. Nja ...

Håller tummarna för att det ska bli bra vägväder till helgen ...
... och egentligen när jag väl sitter i bilen tycker jag ju att det är ganska okej att köra. Vi har en bra bil och nya vinterdäck.
Dessutom vet jag att det finns fler som kan hjälpas åt med körningen!

/Onödigt grubblande

Idrottgalan

Jag tittade just på idrottsgalan på svt.play, eftersom det var träning igår kväll kunde jag inte titta då.

Jag fick gåshud när Stefan Holm som första prisudelare går ut på scenen och hela publiken ställer sig upp och applåderar.
I övrigt känns det ganska givet vem som får pris och hur talen ska låta ... i år var det inget särskilt tal och jag tyckte inte heller att Björn eller Robert Gustavsson var sådär jättebra heller. Musikinslagen och Peter Settman håller galan igång.

/Emma

Handboll

Idag har det varit en riktigt söndag. Slappade hela förmiddagen ... läste tidningen lääänge och åt en sen frukost. Jobbade lite, pluggade lite men mest tittade jag på all skidåkning som visades på TV.

Vid två åkte vi till Svedala för att titta på elitserievolleyboll. Jag körde ... bilen behövde ju rastas lite!
Men matchen...  tja Nordsjö vann rättvis efter fem set. De hade en riktigt duktig japanska som var härlig att iakta.
free myspace layouts

Det är skönt att det inte är så långt mellan Svedala och Malmö för det var bäcksvart och regn så jag såg nästan ingenting.

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och tittar på handbolls-VM.
Anders ringde precis ... det är skönt att få höra hans röst. Det behövs inte så långa samtal, bara man kan kolla av att allt är ok.
cool myspace layouts
Imorgon startar en ny arbetsvecka, denna den första som är som den ska.
Ska bli skönt att komma in i rutiner igen.

Kramar
Emma


Uppdatering: Dom vann!!!!

Utgång

Ikväll är det tjejkväll med middag, spel och utgång.  Jag har gjort dessert ... det blev en vitchoklad pannacota med limemarinerade hallon och blåbär. Hoppas att det ska smaka ...

cool myspace layouts

Vad ska du göra ikväll?

KRAM
Emma

Mobiltest

Jag har ju som jag tidigare skrivit ingen kamera hemma eftersom Anders har kvar den. ... men jag har ju min mobil som ska ha en bra kamera. Så här kommer ett test. Gjorde lite vår(?)fint i fönstret ...



... men jag vet inte om jag tycker att bildkvaliten är så bra.

Trevlig kväll!
Kram

Fredag

Jag var på Clas Olsson och skulle handla ett headset för att göra det smidigare med skype-samtalen. Kom hem och skulle testa ... då funkar bara ena hörluren så det är bara att gå tillbaka och förhoppningsvis få ett par nya som funkar.

Samtidigt skulle jag förbi posten och hämta en bok och ett paket till volleybollen. Då har dom byggt om fullständigt i butiken och postutlämning fungerar först tidigast senare under kvällen. Boken kunde jag hämta ut eftersom den var sänd som ett brev men paket till volleybollen ligger kvar ... får se när jag kan få ut det!

Ska lyxa till det med middagen ikväll ... köpte lite varmrökt lax som jag tänkte göra en varm sallad till ... längtar nästan!

Kram
Emma




Skype

Pratade med Anders på skype precis. Det är riktigt bra nästan hela tiden ... lite jobbigt med fördröjningen och lite dåliga uppkopplingar bara. Han har det bra i La Paz, ska träffa en gammal volleybollpolare på after-work imorgon tydligen!

Själv ska jag till högskolan imorgon också, måste handla lite mat sen.
Känns riktigt skönt med fredag och spelledig helg.

I helgen bör ska jag tvätta, packa upp allt, handla headset till datorn, glögg/middag/spelkväll/utgång med lite volleyfolk, börja läsa kurslitteratur, göra dessert (lördagkväll) mm

Trevlig torsdagskväll!
KRAM
Emma


Onsdag

Lite mer svammel ...

Det känns konstigt att vara själv ... jag trodde ändå att, eftersom jag har varit så förberedd på det, inte skulle tänka på det så mycket. Det är dock skönt att ha jobb, plugg och volleyboll som tar mycket tid och där jag träffar mycket människor. Sen tror jag också att det tar ett tag att vänja sig, det har knappt gått en vecka ju!

Imorgon och på fredag är det föreläsningar hela dagarna.
På fredag skulle jag behöva storhandla ... skulle kanske ta ut och rasta bilen också. Den har ju inte varit ute och åkt på länge nu!

Det kom en inte lika rolig faktura på fordonsskatten ... jag blev då påmind om att bilen står helt själv i garaget.

myspace layouts

(Jag ser inte vad det står och vet nog inte vad det betyder heller ... ska tydligen vara latin. Så jag hoppas inte att det är någgot konstigt)

Kram och Godnatt!

Emma

Trött?!

Jag har ett litet, kanske inte så jobbigt problem, jag är inget trött. Sover knappt på natten men är inte alls trött under dagen. Idag var visserligen första dagen på jobbet ... så jag hoppas att jag är så pass trött att jag sover hela natten. Det enda jag ska försöka tänka på är att inte bli stressad över att jag inte sover så mycket som jag brukar ... jag antar att jag inte behöver mer!
myspace layouts
Några saker som är bra med att ha kommit hem:
* Man får slänga toapappret i toaletten
* Kranvattnet är helt fantastisk gott och helt gratis
* Jag vet var jag ska sova varje natt
*Socker är inte tillsatt i allt man äter eller dricker
*Frukosten består inte enbart av vitt bröd och dulce de leche
* Jag hittar i köket och har elspis

Dom tråkiga grejerna tar vi en annan gång ...

Kram och Godnatt ... kanske!
Emma




Redigering pågår ...

Tänkte göra det lite mer vintrigt på bloggen. Just nu är det alltför mycket höst ...

På andra sidan ...

Jag fick just reda på att en elev dog innan jul. Hon vaknade aldrig på Luciamorgonen ...



... en tanke och en bild till Dig!

Iskallt

Idag är det iskallt i Malmö. Jag har frusit så fort jag gått ut. Så nu håller jag på med att koka risgrynsgröt, hoppas att det kommer att värma.
myspace glitters
Vet inte om jag borde förbereda något inför jobbet imorgon, men jag vet inte vad isåfall så jag gör nog inget förrän jag är på plats.

Idag har det blivit endel volleyboll. Jag satt först i sekretariatet för dam B match ... de vann. Sen åkte jag och tittade på herr A match ... dom vann också. Herr B spelar borta ... men det hade varit bra om de också vann för då startade klubben med full pott i vinst första helgen efter juluppehållet!

Imorgon började det på riktigt igen ... det är en ganska fullbokad vecka med båda jobb och föreläsningar!

Ha det bra i vinterkylan!
Kram Emma


Malmö

Det är så tyst och lugnt när man går genom stan. Inga 8-filiga vägar man ska ta sig över.
Igår var vi några som var ute och åt. När jag och en av tjejerna cyklade hem var det helt vindstilla, ingen trafik och totalt tyst ... mitt i stan ... det var helt underbart.

Jag tänkte lägga ett inlägg om hur härligt det är i Malmö igår kväll men somnade så fort jag kom hem ... jag tar det imorgon bitti istället. Imorse väcktes jag av mobilen, det var pojkvännen till den tjej som jag cyklade tillsammans med hem ... hon hade inte kommit hem!

Oj, shit ... man hinner tänka mycket och ffa -jag har varit i Sydamerika i 6 veckor och ingenting har hänt
*peppar peppar* och så kommer man hem ...
Efter lite letande och många hemska tankar återkom hon hem strax efter 11.

Jag har inte kommit bort fran att skriva åäö med a eller o. Så det blir mycket suddande!

Efter det var det säsongspremiär i volleybollen ... en skön revansch och bra start på säsongen. Vinst med 3-1!
Eftersom jag inte har tränat på ett tag så fick jag inte spela men nu är det två veckor till nästa match, så då borde jag få spela litegrann ... det är dessutom dubbelmatch då.

Jag antar att det kommer bli endel ointressant skrivande nu när jag inte har Anders att snacka skit med så ja bloggen får ta det istället. ... och vad som är lite trist är att jag inte har någon kamera hemma så det blir inte många nytagna foton i bloggen på ett tag.

Läste just att 30 personer dött i en bussolycka i norra Peru ... det är då skönt att man (än så länge) har koll på var Anders befinner sig. Dessvärre vet jag hur lätt det är att lägga om planer och ta en annan buss än den man tänkt från början ... men just nu befinner sig Anders i södra Bolivia så ... jag är inte alls orolig!

Ikväll blir det en soffkväll och tidigt i säng, det börjar kännas att man inte är helt rätt i tid. Jag har försökt att gå upp på mornarna och inte vara vaken alltför länge på kvällarna. Men ikväll blir det en tidig i säng!

Kram Emma

Tillbaka

Jag är tillbaka.

Kommer att skriva snart. Håller just nu på att sätta mig in i de olika sakerna som måste ske ... jobb, plugg, volleyboll!
Har laddat ner alla publikationer som ska läsas till på tisdag, ska gå till akademibokhandeln för att se vilka pris de har på de böcker vi ska läsa. Håller som bäst på att tvätta ... ska hinna äta lite också. Beställde sushi från Hai.

Återkommer med mer ...


Kram Emma


RSS 2.0