Husägare

Nu är vi husägare.


Bilen ska på nytt packas med målarfärg, några brassestolar, lite mat, kamera ... sen är det bara att påbörja det vi väntat på länge.

Måla ...

... och så småningom flytta.

Ha de!
kram

Inget internet

Jag får passa på och skriva en massa inlägg innan vår internetuppkoppling stängs ner. Vi tror att det kommer att ske på lördag. Vilket innebär minimalt med inlägg en tid framöver.

Jag förstår verkligen inte bredbandsbolagens handläggnings och inkopplingstider. Det ska ta mellan 2 och 8 veckor !!! innan vi kan få det installerat i vårt nya hem. Enligt min okunniga logik kan det väl inte vara så särskilt svårt att säga till kabeln att nu är det Emma o Anders som ska betala för bredbandet. Jag menar det finns ju redan uttag i väggen ... kan någon förklara för mig var svårigheten ligger!?
profile editor
men men

så är det iallafall

Tippen

Igår var jag med några vänner hemma hos Lina som bor på landet ... nästan ... och ut lunch.
Trevligt och gott.
Det är lyxigt att kunna äta utomhus.

Jag beundrar deras tålamod vad gäller sin bostad.
För ca två års sedan köpte de ett litet sommar hus i skånelängastil. Detta renoverades och byggdes om endel. Målet var och är att bygga till. Sedan en tid tillbaka står den nya stora delen uppbyggd men än så länge enbart fönster, dörrar, ytterväggar och yttertak.
Dessutom väntas tillökning nästa vecka.

Jag hade aldrig klarat av att ha det så under så lång tid.
Jag blir ju bara less på hur vi har det nu ... och då gäller det en mycket begränsad tid ... på kanske en månad.
Det är tur att vi är olika.

Idag bär det av till tippen ... och det är i vid sådana behöv man märker hur liten vår bil är. Vi har en massa påsar och kartonger uppe i lägenheten men minst lika mycket om inte mer som står nere i källaren som ska med till tippen också. Jag gissar på att det kommer att bli minst två vändor ... om inte fler. Jag blev mycket positivt överraskad när Anders erbjöd sig att köra till tippen ... själv. Jag älskar att rensa ur och slänga saker men att åka just till en återvinningscentral är inget kul alls. Det är massor med folk, rörigt och bökigt. Så jag blev mycket glad. Då kan ju jag gå hemma och packa lite till ;o)

Dags att återgå till "arbetet".

Ha en underbar dag!
Kram Emma

Lunch

Lite tjatigt men vi fortsätter med flytt.

Nu är flyttstäd bokat. ... ett plus är att vi förmodligen kommer att kunna flytta redan under fredagen ...(som jag ville) ... nu ska vi bara kolla så de som sagt att de kan hjälpa till kan även på fredagen.

En liten paus i packninger blir det tack vare att jag ska äta lunch med några vänner.
Ska bli skönt att komma hemifrån och få vara lite social.

Inte många dagar kvar nu ...


Uppe i ottan

... för att slippa allt folk på Hornbach. De öppnar ju kl. 7 så det var bara att sätta klockan. Tack vare detta var vi nästan ensamma i butiken och fick massor med hjälp så nu har vi ett par hinkar med grundfärg, spacker och målarfärg.
myspace layouts
Har efter hemkomsten ätit en rejäl brunch och löst korsord.
Vi trodde det skulle bli fint väder idag så vi hade planerat för en utedag, men det har kommit in en massa mörka moln.
Hoppas på bättre väder under dagen.


Ha de
kram Emma


Världsrekord

på 100 meter fjäril av Sarah Sjöstedt.
Så häftigt ... 15 år!

Bild från aftonbladet.se

Sand

Gårdagen spenderades på stranden i Åhus. Det var beachvolley igen.
Vi har också besök av Anders bror som mellanlandade i Malmö efter en resa till London och Bryssel.

Nu har vi bestämt tapeter och kan sända in en beställning. Vi har dock ändrat oss vad gäller sovrummet. Lyckligtvis har vi funnit en återförsäljare i Malmö. Så imorgon blir det ett besök på tapetorama.

Ha en skön söndagskväll!
Kram


Blogglön ?!?

Vilar mellan alla flyttlådor och kikade runt lite i mest aktiva listan är på blogg.se. Kom in på en tjejs blogg där hon skriver om sin blogglön. Som denna månad var på 4.200kr vilket var lågt då hon enligt sig själv inte hade så många videoinlägg.

Stämmer detta!?

Finns det alltså personer förutom de största bloggarna som man faktiskt känner till som tjänar pengar.
Jag kan förstå det eftersom de gör mycket reklam för olika företag etc.
Men detta ... bara aktiv utan innehåll.
Finns det ingen kontroll eller krav på hur bloggare som får betalt ska skriva.
Detta är ju pinsamt.


Rea

Jag var ju på peakrean. Köpte denna fina överdrags- och träningströja. Fast en vit med rosa snören.
Jag var utanför affären strax innan de öppnade. Ett 10 tal till stod och hängde på låset. (Rean startade idag om man inte är medlem då den startade igår kväll.) När jag kom ut från provhytten var butiken smockfull.

Trädgårdsmöbler

Nu är det beställt.
Ett bord och sex stolar.




Vi funderade lite kring om vi ville ha höga ryggar som man kan slappa i men dessa stolar är riktigt sköna så det fick bli dom. Vår tanke är dessutom att ha två solstolar som man kan slappa i. Dessa får bli ett senare inköp då vi vill ha de på ett framtida trädäck. Vi har som en del vet en stor svart puff typ fatboy som vi nog kommer att ha på verandan till att börja med  ... och den kan man verkligen slappa i.

Nu är det bara en vecka kvar tills vi får nycklar och kan kliva över tröskeln till vårt lilla radhus.

Ha en underbar fredag!
Kram

Träning

Idag har jag varit på ett provpass på indoor walking. Friskis kommer att börja med dessa på i höst, det är en av mina studiekamrater som ska bli intruktör.

Min plan är att bli medlem på Friskis i samband med att vi flyttar. De har studentrabatt om man köper ett helårskort och det är ju alltid bra. Jag tänkte kolla på deras passutbud och kanske gå på något provpass innan jag bestämmer mig.

Annars händer inte så mycket förrutom packning.

Ha de!


Allsång

Igår kväll var vi vid Falserbokanalen på allsång och picknick. Det var våra vänner i Räng Sand som bjöd ner oss. Det var massor med folk och hur mysigt som helst.

Innan det var vi i huset på besök. Sängen får plats men inte så mycket mer ... det kommer iallafall gå att öppna dörren till garderoben. Verandan är större än vi tänkt oss så vi kan nog köpa ett bord vi hittat på rean hos Ilva. Vardagsrummet är mindre än vi tänkt oss, vilket innebär mindre att måla men vi hade inte riktigt tänkt på trappen och hallen på övervåningen så det blir lite till att måla men det får nog vänta lite tills vi vet hur vi ska ha garderoberna.

... och i trädgården är nog ännu mer växter än vi mindes det. Det finns förutom blommor även två gula plommonträd, två äppleträd, ett bigarråträd, ett lila plommonträd, hallon och smultron i en härlig blandning i hela trädgården.

Nu fortsätter jag att packa lådor ...

Ha en bra dag!
KRAM

Pajbakardag

Idag bakar jag pajer. En ska vi äta ikväll och dom andra ska vi spara till målarveckan. Av erfarenhet vet jag att både jag och Anders, när vi har något projekt kan hålla på hur länge som helst. Vi båda blir ganska griniga om vi inte äter. Så pajerna är för att det så lätt som möjligt ska gå att värma och äta mat. Så slipper vi köpemat hela iden också!
pimp myspace profile
Just nu gör jag två laxpajer en med laxtärningar i och den andra med kallrökt lax.
Planen är att det också ska blir två kycklingpajer.

Jag har bara ett litet problem. Jag använder folieformar och det visade sig att det är hål i botten, små små hål och jag fattar inte varför de finns där. Hålen gör att äggstanningen rinner ur. Vilket gör att pajer blir lite sådär och ugnen blir super smutsig. Jag har försökt att rädda andra pajen genom att hälla i lite i taget så att den sätter sig och sedan ska jag hälla i resten. Håller tummara för att det ska fungera. Ugnen har jag nästan klätt in i folie för att den inte ska blir mer skitig.

Ha de bra!
KRAM


Lika som bär

Jag antar att det är fler än jag som har svårt att se bilder på Daniel Westling utan att tänka på Boxer Robert.

Måndag ... igen

Hemmapysselväder.

Vi fick en hel del gjort igår. ... och det är nog inte riktigt lika mycket som jag tänkt från början. Visserligen brukar allt det där sista, som man inte riktigt tänker på. ta en massa plats ... men det är ju ett tag kvar.

hej hej

Söndag

En riktig söndag. Gråmulet och ledigt. Anders är också hemma, det var ett bra tag sedan vi båda var hemma samtidigt.

Vi ska ta en runda till Hornbach och kolla målarprylar. Sen ska vi packa lite till och njuta av ledigheten.

Ha en riktigt bra söndag!
Kram

Allt handlar om flytt nu!

Ok, då ska jag mäta. Det är ju snart inte hennes hem ... faktiskt!
Det kan ju vara bra att veta hur många tapetrullar och hur många liter färg som ska köpas.
Tack!

Har just ordnat på balkongen. Så nu är den klar för flytt.
Min plan är att gå ner i källaren och plocka upp några krukor som jag har för mig ska finnas där så jag kan packa en kruklåda.

Pausar lite vid datorn bara!

Jag har även två träpersienner som står därnere som jag är mycket osäker på om vi kommer att använda, de är snygga en inget praktiska överhuvudtaget (är det verkligen ett ord?!). Antar att det står en massa annat skräp som vi glömt bort också. Jag ser faktiskt fram emot lite sämre väder så det känns ok att stå inne hela dagarna.

hej hej

Ensam i en stor säng

Anders är iväg och paddlar med några vänner i Karlskoga Karlskrona (såklart) skärgård.
Sist jag sov själv hände det märkliga saker ... så nu är jag förberedd.

På tal om stor säng är vi lite osäkra om vår säng får plats i det rum vi vill ha som sovrum. Om vi får plats kommer inget annat att få plats. Vi har tänkt tanken att det kanske är dags att köpa en normalstor säng ... men har man vant sig vid en 2,40 så är det svårt att byta ner sig.

Vi ska hem till vårt nya hus på tisdag och egentligen skulle jag vilja gå och mäta och kolla men det känns inte helt ok mot nuvarande ägaren. Vi har visserligen fått en ritning av huset så jag antar att jag får använda den istället.

Från jobbet fick vi pocketböcker i sommarpresent, jag tog John Ajvide Lingqvist Människohamn. Det var ruskigt bra och svår att lämna. Det är samma författare som till Låt den rätte komma in.
 
Just nu läser jag Lisa Marklunds senaste bok En plats i solen. Jag gillar hennes böcker och så även denna.


Ska nog snart ta och lägga mig och läsa.
Imorgon är det fredag
... inga andra planer än att springa på morgonen. Packa någon låda. Rensa lite i källaren. Kanske bada och sola lite.

Godnatt
/Emma

Flyttlådor

Nu har packningen börjat på allvar. Ett 10 tal kartonger är helt klara och hälften står halvpackade. Det är lite svårt att packa just nu eftersom vi fortfarande använder en del saker. Köket har jag inte börjat med än. Måste ju tyvärr ta det tråkiga först ... rensa ur garderober, förråd och källaren.

Jag ska nog återgår till packningen.

Dagen i övrigt har jag tillbringat på Kallbadhuset. Det är helt underbart att ibland komma bort från sand, skrikande barn, vilda tomåringar, rökande och högljudda människor.
(Som det annars finns ganska många av på stränderna i övrigt.)

Hej hej

Tapetprover

Nu har jag fått hem mina tapetprover. Det finns så otroligt mycket snyggt. Men hur ser det egentligen ut att ha fondväggar i alla rum, inte så tilltalande ... vi ska till att börja med ha det i vardagsrummet och sovrummet.



Jag vet vilka jag tycker bäst om. Anders ska få säga sitt också. Så får vi se vad det blir.

Kram Emma

Kan det...

0-6009972c1b85f73f0b6f60a16903c023.png

Kan det bli bättre! Äntligen har Kallis öppnat efter renovering. Minus är dock att man inte längre får ha mat med sig undrar hur många tanter som bryr sig om det?! Ha en bra dag kram Emma


Så god ...


Trött

Helt slut efter (ytterligare) en helg i beachvolleyns tecken. Arrangemanget i lördags blev lyckat, vi har dessutom fått en hel del uppmärksamhet i media. Vilket alltid är bra för en så liten sport. Men att vara ute 12 timmar i sträck i stark, ganska iallafall, vind gör sitt. Idag har jag inte varit riktigt lika aktiv men jag är trött ändå.

Inga större planer för nästa vecka. Anders ska iväg och paddla med några kompisar i slutet av veckan vilket innebär att jag har bilen och kan ta mig till lite trevliga (bygg)varuhus. ... eller till vänner lite utanför Malmö!

Måste bara tipsa om en hemsia maleributiken.se. Jag har beställt några tapetprover som jag hoppas kommer imorgon. Dels prover för att se vad vi vill ha på väggen men också för att göra tavlor av, man får nämligen 1 meter provtapet fraktfritt dessutom.

Snart dags för sängen!
KRAM o GODNATT

Flyttstäd

Jag har begärt ett antal offerter för flyttstäd. De flesta verkar ligga på mellan 1500-1900kr efter rot-avdraget.
Men det är lite svårt att bestämma vilket företag vi ska anlita eftersom vi inte vet något om dem. Ska försöka leta lite i olika forum för att se om det finns några omdömen.

Det ska iallafall bli skönt att slippa städa själva. Nu när vi vet att vi ska flytta ser man alla skavanker och just nu känns det inte som om det skulle gå att få lägenheten fin igen. Å andra sidan verkar ... om det nu blir dom ... de nya hyresgästerna knappt bry sig om hur det såg ut i lägenheten.

En annan sak jag funderar på är om det är vi som besiktigar städningen i radhuset, eller hur det går till. Det känns som om det gäller lite mer där eftersom det är alla möjliga konstiga utrymmen plus en trädgård som helst inte ska vara igenvuxen. Undrar vad man egentligen kan ställa för krav på sådant.

Jag pratade med mäklaren som nu har bokat tid med vår bankman inför inträdet. Idag kom kallelsen och där står att vi får trillträde den 31 juli men jag sa 1 augusti till mäklaren hoppas bara inte säljaren blir irriterad. Det kan visserligen vara så eftersom alla bankpapper blir klara den 31 juli ... men borde vi då inte få tillträde till huset också?
Ska kolla upp det för säkerhets skull.

Nu ska jag snart ner till beachplanerna och gräva ordning på linjerna.

Hej hej.

Lite om allt

På lördag ska vi arrangera en lite mer spektakulär challengerbeachplanerna i Västra Hamnen.
Så nu håller vi på att få ihop alla lösa delar, ett lite orosmoment är vädret men prognosen blir bara bättre och bättre ju närmare vi kommer.

Idag har jag fortsatt att fixa inför flytten, nu är allt med försäkringen helt klart. Jag har dessutom pratat med de murare som nuvarande ägaren fått offerten av. Det verkar bra och vi ska återkomma när vi fått tillgång till huset så ska de kunna fixa fram folk inom några dagar. Känns skönt att fixa till dessa grejer på en gång.

Eftersom det inte kommit något lågtryck ... inte in över Malmö iallafall ...  så har jag inte haft någon lust att börja packa. Så det får vänta. Jag lästa några checklistor på nätet med tankar inför flytt. Där stod det att man skulle börja packa tre dagar innan. Så det är ju gott om tid för oss ;o)

Måste fixa några grejer på stan men är inte alls sugen på att gå ut. Det är så mycket folk ... och så mycket gatuförsäljare som det är svårt att kryssa mellan.

Anders ringre precis och han är på väg hem. Det var ovanligt tidigt, trevligt!

Hej hej


Utan titel

0-7a0d56d10a31e7a85efff7a690d7a90b.png


Solnedgång i...

63d4c931486f0dd610ec1e86a76b61ae.png

Kolla varifrån!

Solnedgång i Västra Hamnen med konsert i bakgrunden!


Håller tummarna...

0-320e48bd1b15f9561260bc585ef19482.png

Kolla varifrån!

Håller tummarna för att det fungerar nu! Mobilblogg alltså bilden är från beachplanerna i lördags.


Telefonsamtal

Idag har jag suttit i telefonköer och pratat i telefon samtidigt som jag sorterat och ordnat bland viktiga papper.
Jag har iallafall fått ordning på en hel del.

Flyttanmälan och adressändring är klar. Elavläsning är bokad. Försäkringen är ändrad. Medlemskap är uppsagt - hyresgärtföreningen och sats. Jag har bjudit hem oss till den nuvarande ägaren samt bett henne maila den offert hon fått för en reparation vi kommer att geneomföra ganska snart.Jag har försökt ändra e-fakturor eftersom jag bytt bank, men det ska jag tydligen kunna göra genom banken själv. Jag lyckades inte idag iallafall.

Snart dags att äta.

Var lite sugen på att åka till stranden men jag vet inte riktigt hur vädret är eller ska bli. Det lär väl iallafall vara varmt. Lite sol och lite moln.

Igår var det planerat beachvolley. Jag åkte ner till planerna och vädret var väl sådär ... regn, moln och vind. Jag satte mig i skydd av buskarna och tittade på när Anders och hans polare spelade. Klockan gick men det kom inga tjejer. Däremot kom tre okända killar och fråga mig om jag kunde tänka mig att spela med dem tills mina vänner kom. Ja jo varför inte. De var riktigt trevliga och spelade nästan på riktigt. När vi stod och pratade lite efteråt visade det sig att de var vänner till mina vänner. Triatleter. Dessutom hade min kompis varit hemma hos en av killarna för några veckor sedan. Hon hade stått på balkongen och sett vår nya adress. Så hon sände ett sms för att kolla vilket nummer det var ...
Lite kul faktiskt!

Ha de!
Kram

Helgen

Jag hade en mycket trevlig helg och en underbar fest. Vi satt på gården hela kvällen och delar av natten. Vi åt tårta och lite annat smått och gott til detta dracks det mousserande och rose. En riktigt sommarkäll!

Tack alla som gjorde kvällen så trevlig!

... och inte nog med detta fick jag massa fina presenter också. Trädgårdsböcker med tillbehör, presentkort, olivträd, blommor, en stor margareta skål med lock och två små steltonpåsar.
Från min syster fick jag en smartbox och från Anders mamma och bror ett presentkort på village.
Anders gav mig en fantastiskt fin klocka och några småpaket.

Istället för prickar som på denna klocka har min sträck.

Ha en bra dag!
Kram

Själklart Anna vi tar en fika i slutet på veckan.

Födelsedag

30 år idag

(På min dator funkar inte internet så jag sitter med Anders och där är inte fotoprogrammen installerade. Så det blir inga foton förrän något av det är ordnat.)

Ha en bra dag!
KRAM Emma


Tårtbak

Idag är jag uppe och bakar tårtbottnar. Hade inget ströbröd hemma men jag hoppas att det ska gå bra ändå, det är ju inte den viktigaste ingrediensen.
myspace layouts
Kl 11 ska jag gå på ett crosstraining pass på Friskis. En av tjejerna i basgruppen håller på att utbilda sig till instruktör så hon måste ha testpass innan hon är klar. ... och då bjöd hon in mig. Det ska bli riktigt kul ... alltså ingen morgonpromenad idag!

Ha en bra dag!
Kram


Stranden

Idag har jag haft en härlig dag på stranden.

Imorse hann jag med en power walk på ca 8 km. En av mina tre morgonrundor. En ska göras varje dag ... antingen 8kr sträckan, en löptur till Pildammsteatern med spänstträning eller en kort löparrunda på ca 3 km.

Har även handlat allt till lördagen och imorgon ska det börjas att bakas.

Ha de gott!
Kram Emma

Sol, sol, sol

Fint väder idag också!

RSS 2.0