Städning

Vilken skillnad det kan vara.
Jag är lite sugen på att flytta av en massa olika anledningar.
Men när lägenheten är nystädad älskar jag den!
... och det är den nu.

Håller på att göra några varma mackor, ska koka lite te och sen ska jag mysa i soffan HELA långa kvällen.
Jo förresten jag har köpt en cykel.

Det blev en vit Monark 3-växlad, tantmodell - låg ram och cykelkorg. Kände att jag var redo för det nu.
Jag har låst fast den med dubbla lås men går ändå och tittar ut genom fönstret för att se så att den står kvar!


Imorgon ska jag till högskolan, vi har föreläsningar hela dagen och efteråt ska vi i basgruppen ses för att göra klart den sista gemensamma inlämningsuppgiften. Föreläsningar på torsdag igen och sen är jag ledig hela helgen.

Mamma och pappa kommer ner på torsdag eftermiddag. Fredag blir det stan och restaurang.

Nu är mackorna klara så snart kryper jag upp i soffan!
Kram Emma

Ny cykel ..

... i Malmö måste man ha en cykel så är det bara. Det tråkiga är att jag inte får tillbaka något alls på försäkringen. Trodde att jag kunde få nåhon tusenlapp iallafall. Tur att jag har Anders som kan hjälpa till med det ekonomiska. Inte den bästa läget. Lönen denna månad blev bara 80% eftersom min arbetsplats gjorde fel förra månaden.
(Jag ska ha 90% av lönen eftersom jag pluggar!)

Så nu kikar jag på vad jag kan tänkas vilja ha för en cykel ...



Dom ser kanske likadana ut ... men nej inte riktigt och framförallt skiljer priset!

... eller kanske en man kan designa själv. Från Skeppshult.
Hoppas på att ha en ny cykel i slutet av veckan. ... och då ska den bäras med in!

Ikväll blir det nog inte så mycket med träningen, jag är alltför hostig. Åker dit så  får jag se hur det känns.

Hej hej!

Bullbak

Idag har det varit en riktig söndag ... regnrusk och innemys. Det känns att vi fått en extra timme och det känns riktigt bra.
Jag har tvättat, klippt Anders, sänd iväg några protokoll och just nu bakar jag ... bullar med lussedeg. Tänkte att jag skulle få lite adventskänsla nu eftersom jag inte får det när det är på riktigt. Dessutom blev jag inspirerad av en kollega.

Jag funderar lite på om jag ska laga ordentlig mat ... sjömansbiff ... eller om jag ska låta bli!
Hoppas du har en lika skön söndag som jag!

KRAM
Emma


Efter 5 år ..

Jaha ... då har cykeln blivit stulen.
Snopet!
cool myspace layouts



Plugg

Idag har jag verkligen kunnat leva i nuet. Jag har fått massor gjort. Skrivit och skrivit och skrivit. Nu är det största problemet att hålla sig till sidantalet och veta hur mycket jag får tycka själv. Jag ska analysera men måste det vara refererat till litteraturen för att jag ska få skriva mina åsikter?

Tir att vi ska in till högskolan i veckan så att jag kan fråga.

Nu kommer Anders hem snart och då ska vi gå ut och äta lunch.

Ha en underbar fredag!
Kram Emma


Lyxfällan

Tillägg till förra inlägget ...

Familjen i dagens program ska i sin nya budget spara 3000kr i månaden.
profile editor
JAG sparar 3000 kronor i månaden själv ...



Torsdagskväll

Jo, det där med te. Jag tycker att jag alltid bränner mig på grönt te men inte på svart te. Ingen mer som har samma upplevelse?

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Nu har jag lov ... tjoho ... eller tja det känns ju inte riktigt som det. Jag känner mig lite stressad över de uppgifter jag ska göra till plugget. Plus att jag måste börja tänka på resan, vad som ska packas, om något måste inhandlas men kanske framförallt att läsa på.

Mitt problem i idag är riktigt i-landsproblem. Jag har lite för mycket tid för att sätta fart med plugget. Jag kan göra klart min uppgift nu men får inget gjort riktigt. Så det jag stressas över är att jag kommer att ha ont om tid.

Detta faller inte alls in i det som t ex min moster skriver om MindFullness. Som handlar om att leva i nuet.
Så ... min plan är att imorgon skriva ner en plan över hur jag ska disponera tiden fram till avresa. Där tid för packning och inläsning ingår.

Samtidigt ska jag kurera mig och hitta piggheten igen. Har varit seg och trött på sistånde.
Har varit på hälsokost och handlat lite!


Har Tv på ... lyxfällan. Jag fattar verkligen inte. Hur kan man vara stolt och inte skämmas över att man handlar så fruktansvärt mycket. ... och dessutom ljuga för sin man!


Har köpt nytt te ... ett rött. Får se hur varmt det är!

KRAM Emma

Riktig höst

Småfökyld och seg, men det är väl ofta så innan lov. Mitt lov blir inte så långt eftersom jag ska gå på skoldagarna på måndag och högskolan onsdag och torsdag.

men sen är det inte så långt kvar till Sydamerika. En kollega åker dit imorgon.
Träning ikväll ... är sådär sugen på det just nu.

Hej hej,
Emma

Te

Är grönt te varmare än svart?

Här kommer filmen ...

Fick godkänt av Sofie.
Den är lite mörk ... och oredigerad ... jag har inte använt filmfunktionen på kameran tidigare.
Nu vet jag hur man kan få lite bättre ljus ... så nästa gång ...!

Klicka här!

Kram och godnatt!
Emma

Bröllop

Vi bagav oss igår i regnrusk till bröllop Anderslöv.
myspace layout images
Ett mycket vackert brudpar ... men det visste jag redan. Sofies klänning var helt fantastisk.
Middagen och festen var i församlingshemmet. Mina tankar om församlinghem är att de är mycket opersonliga. Men detta var helt perfekt för middags- och festarrangemang. Olika rum att röra sig i och ett inte alltför stort rum att äta i.
Brudparet hade hittat en underhållare på blocket. Hon var speciell men bjöd på sig själv och fick bra fart på gästerna.

Middagen var god och jag hade trevliga bordsgrannar. Det blev inga pinsamma tystnader, vilket också toastmaster bidrog till. Han hade förberett diverse lekar och upptog. Filmer från möhippa och svensexa visades. Dessvärre dog tekniken, så vi fick inte se hela svensexan.

Bröllopsvalsen var underbar ... den var verkligen brudparets.
Början var klassisk vals, sedan mixades den med lite mer fart och inövade steg hos brudparet. Underbar idé. Jag filmade med kameran ... måste nog fråga Sofie innan jag lägger ut det :o)

Tårtan, som en kollega har gjort, så vacker och såå god. Du är bäst Olivia. Tårtdekorationerna var supersöta. Sofie hade gjort hela bröllopsföljet i lera och målat.
 
Sen var det fest hela natten lång ...

Kram Emma

Glaskross

Anders sätter sig spikrakt upp i sängen. Vi har vaknat av porttelefonen. Kl. är 03.30 Jag säger -Du behöver inte öppna. -Vaa -Du kan lägga dig ner och sova.

Strax därefter vaknar vi båda och sätter oss spikrakt upp i sängen. Först ett bankande ljud sedan en massa glas som krossas. Min första tanke är att någon är redigt full och har kommit in på gården. Nästa tanke är att det är inbrott.
Vi ringer polisen och är själva på väg ner i trappen för att se så att ingen är skadad. Vi hör då att det är fler personer där och stänger dören igen. Jag kan inte somna om utan går omkring för att se om polisen kommer. Det gör dom, efter tjugo minuter. De pratar med de personer som befinner sig i trapphuset, röster höjs sedan blir det tyst.

Efter ett bra tag kan jag somna om.
Imorse gick vi ner för att se vad som gått sönder. Det var inga fönster eller dörrar i trappuppgången så någon måste ha bankat en flaska mot väggen tills den gått sönder.


Superseg hemsida

Har blivit administratör för klubbens hemsida. Det är kul att få ändra om lite, vilket jag tänker göra ... men sidan är super super seg ... så det tar på tok för lång tid att klicka sig mellan olika funktioner. Börjar tröttna lite.

... men imorgon är det bröllop.
Ska nog prova min klänning så jag verkligen kan ha den. Jag har inte gjort det sedan efter bröllopet vi var på i somras. Ja, jag har tänkt att ha samma klänning fast med andra detaljer till.
Sen ska jag fixa benen, hade tänkt att sola men det är nog lite sent. Jag vill ju inte se ut som om jag har solat!!
Hoppas på att kunna lägga ut några bilder från bröllopet här imorgon!

Till dess ...
Ha de bra och sov gott!
Kram Emma


Poliser och ambulanser

Gick och handlade. På väg till affären, framför mig, stod en massa folk. Min första tanke var ... någon utbildning som har kaffepaus ... eller nja kanske inte det måste vara något larm eller brandövning. Jag kom närmre och såg att polisen spärrat. Dessutom stod en beväpnad polis på taket på en byggnad. Min tanke var då ... säkert något gisslandrama ... och gick vidare. Det händer lite för mycket för att ta saker på allvar.

Kommer till affären, handlar och ställer mig i kassan. Det låter konstigt i högtalarna och alla kassörskor vänder sig om och kikar. Det kommer ca fem kassörskor till. Jag fattar inget ... men förstår sedan att någon har trillat och skadat sig. En mamma med barnvagn. Ambulansen kommer efter bara någon minut.

Går sedan hem, förbi avspärrningen igen. Då är det ännu fler ambulanser och en större publik.
Kollar aftonbladet.se när jag kommer hem ... och ja en kille som hållit en tjej inspärrad.

Nu ska iallafall jag göra äppelpaj!
Kram Emma

Plugg

Har suttit och läst litegrann men behövde en paus.

Så datorn sattes igång och jag kollade min mail. Hade fått ett meddelande från stadsbiblioteket. Vilket innebär att jag ofta blir lite nervös, det brukar innehålla påminnelse om någon bok som ska återlämnas. Läser inte mailet så noga myspace layoutsutan kollar endast vilket bok det handlar om. Samma bok som jag just läst och markerat med överstrykningspenna i.

Ajdå, hur ska jag förklara detta. Samtidigt vet jag att jag har köpt boken ... men tänkte väl att jag tagit fel. Igår rensade jag dessutom almanackan med återlämningskvitto, och jag är säker på att jag lämnat tillbaka alla böcker jag lånat.

Efter att ha kollat boken några gånger ... det är ingen bibliotektsbok.
Kollat bokhyllan ... nej det finns ingen bibliotektsbok.
Kollar mailet igen. Jag skulle hämta boken som jag hade beställt!

Lärdom ... läs hela texten!!



Hemmakväll

Vi spelade riktigt bra idag men lyckades inte vinna. Det var en rolig match och ett stort steg uppåt från förra matchen. Dessutom fick jag spela HELA matchen. Det gör att det känns bra bättre att lägga 160kr i bensinpengar bara för att få spela match.

Nu har jag bänkat mig i soffan framför fotbollsmatchen ... och jag tycker att Sverige spelar riktigt bra och har ett hgt tryck hela tiden. Enligt en amatörtittare som jag.
myspace layout images

Heja Sverige!

 

KRAM


Bortamatch

Nu ska jag äta lite lunch. Samling kl. 13 och sen några timmar i bil innan det är dags att tagga till. Under veckan har många från laget varit sjuka så jag hoppas att vi inte är ett alltför desimerat lag som åker iväg.

Hej hej.

Förtroende

Jag har fått ett stort förtroende av Ola o Erika. Jag ska titta på en vagn åt de imorgon.
Jag kan ingenting om vagnar men fått en lite checklista vad jag ska titta efter.
myspace layout images
Tack för förtroendet!
Emma



Inbjudan



En helt fantastisk bröllopsinbjudan landade på golvet imorse.
Ett bröllop vi inte kan delta på eftersom det är på Lucia. Det hade varit spännande att gå på ett vinterbröllop.
Jag vet att ingen i paret läser bloggen så jag kan skriva vår plan. Eftersom vi befinner oss på något varmare breddgrader är vår tanke att skriva ett telegram, ett äkta, inget komponerat för att höja stämningen. Man skulle tom kunda sända över några solstols och paraplydrinksbilder.
...
Superfin inbjudan var det iallafall, precis så romanisk som paret bruden är.

Ledigt?

Gu var kul Lina .. det var alltför längesedan vi hördes!

Idag var jag inte alls sugen på att träna, det var tungt att värma upp men sen när bollar och nät kom fram kom även piggheten. Riktigt kul träning och som alltid efter en träning är jag full av energi. Torsdagen är ju dessutom bättre eftersom jag kommer hem vid nio jämfört med 22.30 måndag och onsdag.

På lördag har vi första bortamatchen, i Ljungby.

Imorgon ska jag gå morgonpromenad och äta frukost med Erika och lilla Isak.

Hej Hej


Grattis

... på födelsedagen moster!


myspace layouts


Kram Emma



Segt

Idag har det varit ordentligt segt. Jag har pluggat lite, skrivit lite, planerat lite, beställt några skrifter, handlat och lagar mat nu. Så jo endel har jag nog gjort ... men det är såå segt.
Just nu *viskar* har jag för mycket tid.
Jag behöver lite mer tidspress för att få saker gjorda.
Inget stort problem och ett problem jag gärna har ...

Jag är lite trött på volleybollen nu också, inte på min egen träning eller laget utan styrelsearbetet och alla småsaker som ska ordnas.

Det är härligt väder och det hade varit mysigt att sitta på en uteservering.
Anders åker direkt till träningen så han ser jag inte förrän ikväll.

Ska äta först för att få lite ny energi så kanske jag hittar på något kul sedan.

Hej hej!

Snart träning

... och imorgon är jag hemma och pluggar.
myspace layouts



Underbar måndag

Vädret är helt underbart efter helgens blåst och regn. Kunde sluta när jag skulle idag, så jag är redan hemma.
Min plan är att lägga upp en plan för den individuella uppgiften vi har i första kusren. Den ska inte vara klar förrän den 7 januari men eftersom vi ska resa bort tänkte jag göra färdig och sända in den innan vi reser. Det är dessutom en intressant uppgift så det känns inte så betungande.

Nu lite mellanmål och sen är det bara att starta ...
myspace layouts

Kram Emma

Narnia

Det blev kanske inte nån riktig tjejfilm. Jag har tittat på Caspian, prins av Narnia jag gillade de när jag var liten. ... och jag gillar de nu också!


Myssöndag

Det spöregnar ute.
Det gör det extra mysigt att sitta länge vid frukostbordet. Vi åt nybakada scones.
Nu har jag tänt en massa ljus i hela lägenheten.
Jag gillar höstruskvädret, så länge man själv tvingas ut i det.



Anders har bortamacth i eftermiddag, så jag ska nog ta och kika på någon riktig tjejfilm.
Har du något bra förslag på en bra film?

KRAM EMMA

Volleyboll

Det var ju match idag också.

Vi spelade mot Halmstad. Visste inte så mycket om laget innan. Vårt lag var oerhört taggade innan match. Vi spelade bra i början på seten men tappade det lilla sista. Jag fick börja i uppvärmningszonen. Inte så kul men fick göra ett inhopp i slutet av tredje set. Det är inte så lätt att bli inbytt i den situationen. Du ska kalla till dig anfallet för att ta en blockare. Sen ska du helst göra poäng också.

Vi förlorade matchen men det var skönt att få en första start. Nästa helg är det bortamatch.



Nu har diskussionen gått över till att skolor inte ska övervakas eftersom man kan arbeta med moralen hos ungdomarna iställert. ... Ja ja ja ... jag lägger mina inlägg i debatten när jag orkar.
 
myspace layouts




Nu ska jag nog försöka stänga öronen och kika runt på lite bloggar.

Ha en fortsatt bra lördagskväll!
Kram Emma



Besök

Har svärfar på besök. Ringde och ventilerade mig hos mamma innan kvällen. Idag har vi ätit mat hemma hos oss. Orkade inte riktigt sitta med i diskussionen så jag startade datorn för att ... ja ... blogga lite!

Vad händer då jo ... Blogg det är inte bra, det som skrivs kan tas och man har ingen kontroll. Ja ja ja ... tog datorn i knät och fortsatte. Är så trött på alla kommentarer som inte sägs direkt utan invävd i åsikter.

Det lite intressanta i detta sammanhang är att personen i fråga är gammal IT människa. Men har idag två datorer. En med uppkoppling till nätverket och en utan. För att andra människor inte ska kunna komma åt hans privata filer. Det är kanske dags att lita litegrann på omgivningen.

Lite mer ventilering ...

Hemmamatch

Idag kl. 15.00 gör vi entré i division 1.


Gården ...

... en följetong. De var visst inte färdiga men de arbetar max en gång per vecka. Så här ser det ut i trappuppgången nu!



Längesen

Denna vecka har rusat iväg. Jag har haft fullt upp hela tiden. Campusdagar fulla med föreläsningar och så träning på kvällen. Det räcker för att inte hinna uppdatera här till exempel!

Här kommer några bilder från förra helgen.

Afternoon tea står uppdukat när man anländer.


Nu står Bruten upphälld och en historisk berättelse om Slottet ges innan vi går till Vinkällaren. Där man än idag gör och förvarar den egna Bruten.

Vi tog inte med kameran till kvällens vinprovning och middag. Här kommer en liten fingervisning om vad kvällen kan erbjuda.
*
Havskräfta med fänkål och krondillsmarinad
*
Dovhjort med katjaäpple, kantareller och rotfrukter
*
Wilhelmsdahlsost med aprikoskompott


... kvällen bjuder en femrätters middag med väl avvägt vin till varje rätt. Det är svårt att äta och drick godar! Frukostbuffe morgonen efter och sedan bar det för min del iväg till Sofies Möhippa. Jag tror att jag vågar visa någon bild därifrån också ...


En liten uppdatering ...
Ha en bra fredag!
Kram Emma

RSS 2.0