Nu har stormen kommit...

... så jag har tänt en massa ljus och krupit upp i soffan. Sitter nu är med en stor chai latte och en mufins.



A och jag var och åt på Just like mamas ... blev riktigt besviken. Så efter att ha lämnat A som skulle coacha på en träningsmatch gick jag till Espresso House och köpte min Latte.

kram

Märkligt

Igår när jag satt här och bloggade tänkte jag att jag kanske skulle skriva ett litet inlägg om vad bilderna i headern föreställer .. och så får jag en kommentar från en okänd människa om bilderna! ... märkligt!

Jo det stämmer, jag har varit i Kuala Lumpur och vid Twin Towers. Mittenbilden är från Singapore, en av alla broar vi åkte under på vår lilla båtsightsing. Bilden längst till vänster är från ett vattenfall på Langkawi som vi badade i. Man längtar bort när man tänker på de resor man gjort. Tur att planeringen för nästa resa är i full gång ... Sydamerika i december. Ska bli härligt ... bara vi kan bestämma oss vilken tur vi ska åka!

Ingen träning idag heller ... men jag hoppas på att kunna träna på fredag. Helgen är matchfri så det känns bra! 

Jag hade semlepremiär idag ... det var inte alls så gott som jag mindes att det ska vara. Å andra sidan var inte semlan så som jag vill ha den. Jag vill ha ett trekantigt lock och en grop med mycket mandelmassa i. Den jag åt var bara delad rakt av, det var lite mandelmassa som bara låg på botten med lite grädde spritsad ovanpå.


Hur vill du ha din semla?
Hur äter du den?

Kram Emma

Ännu en dag i hemmets vrå

... sov till kl. 12 idag plus någon timme efter frukost. Så jag förstår att även A sover så dåligt på natten. Det är helkonstigt med hosta ... knappt något på dan men konstant på kvällen och natten. Tack Åsa för tipset!

Var inne på jobbmailen och kollade om det hänt något spännande ... såg då några mail om vår stegtävling som myspace graphicsjag håller lite i ... och jag blev jättaglad när jag såg mailen från kollegor som utmanar varandra. Precis vad jag ville nå ... en tävlingsanda och kämpaglöd som kan locka ut alla. Sen har jag lite utmaningar på g också ... tänkte ge en ny varje vecka. Jag känner bara att jag måste bli helt frisk så jag själv kan vara med för fullt ... vi startar på fredag så det är några dagar kvar!

Ha dé!
kram Emma

En dag i soffan

med mycket te, honung, vatten, halstabletter ... och diverse hälsokost för hosta!
myspace layout codes
Jag har tittat på film och sovit ... vaknade till liv under eftermiddagen och handlade hem lite mat. Jag gjorde varma mackor med skinka och annanas ... det är helt klart underskattat!
myspace glitter
Jag har nu landat i soffan igen, det är inte klokt så mycket skräp som går på TV.

Kram Emma


Inte riktigt som jag tänkt mig ...

Ja ... efter att knappt ha sovit under natten pga hosta gick jag upp imorse och gjorde mig iordning  för att cykla till jobbet ... men det slutade med att jag fick ringa jobbet och sjukskriva mig. Jag hostar så jag spyr ... har aldrig hänt mig tidigare och jag blir ofta riktigt hostig i samband med en förkylning!

layouts myspaceKänns lite konstigt ... jag har inte feber och är därför inte så trött ... det tar dessutom lite emot att lägga sig eftersom det är då jag hostar som värst ... men lär väl däcka i soffan av trötthet framåt dagen!

Ha en bra måndag!
kram Emma


Det var längesen

Jag har gjort allt annat än att vara hemma .. och har jag varit hemma så har internet inte fungerat!

I fredags slutade jag kl. 10.00 och mötte upp A för frukost på systrar och bröder ... sen bar det av på stan ... det var ju lönefredag. Dessutom fick jag ut lite mer eftersom jag inte fick min löneförhöjning i december, de hade missat mig i papprena ... så det var extra roligt att gå på stan! Mitt mål var att hitta några kläder som jag skulle kunna ha igår kväll ... men jag hittade mest annat istället :)

Igår kväll ... var jag och A på Skånska Idrottsgala på Slagthuset ... med en medelålder på 50+ och mest kostymklädda styrelsemedlemmar var det trevligt att vi från Skånska Volleybollförbundet sänkte medelåldern avsevärt! Kläder ja det blev inget nytt där inte ... som vanligt blev det det som jag tänkte från början och redan fanns hemma!

Idag ska jag bara slappa hemma .. lite tvätt ikväll och kanske en runda på stan men inte så mycket mer än så!

Efter att ha gett lillsyrran en personlig almanacka i födelsedagspresent blev jag riktigt sugen på att beställa en själv .. så det har jag just gjort ... de hade ju till och med en lärardel man kunde välja!

Ha en härligt avslappnad söndag ... för det ska jag ha :P
kram Emma

Heja Sverige!

som sagt ...

Sveriges bästa landslag är tillbaka ...



Heja Sverige!
(Handboll såklart ...!)

Svar på tal

Ja jag finns fortfarande på pednet ... med mitt gamla efternamn!

Recept, tja jag tog vad som fanns hemma och slängde ihop det ... tomat, färska champinjoner, spenat, avokado, färska lasagneplattor, och så vit sås med muskotnöt och mozarellaost!

Jo det stämmer att jag också har blogg ... jag kan tänka mig att det är samma kollega ... hon är ihärdig!!

Nu till dagen ...
Alla klagar över hur trötta dom är men jag känner mig hur pigg som helst ... idag var jag desssutom och lämnade blod ... var lite nervös innan, jag tycker det är lite obehagligt med sticket ...men det känns ju knappt. Jag slapp järntabletterna idag, inte för att jag hade så bra blodvärde men jag klarar inte att äta dem, magen blir helkonstig!
Tipset jag fick var att äta mycket kött och grönt ... och .. ja det ska jag nog klara av. Egentligen får man ju inte träna efteråt men eftersom det är måndag ... så är det ju volleybollträning ... så jag tänkte bryta mot den rekomendationen.

Jag försökte komma in på klubbens hemsida för att lägga in en länk till sydsvenskan ... det står om KFUM Malmö myspace layoutsVolley i sydsvenskan idag ... det hände inte alltför ofta ... men hemsidan gick inte att komma in på så det får bli till att försöka senare!

Nu ska jag äta lite innan det är dags att cykla till träningen!
Ha en skön måndagskväll!
Kram Emma


Söndagen försvann

Är det bortamatch, vilket det var idag, har dagen en tendens att försvinna. Men vi vann matchen till slut, en femsetare!! ... och jag spelade fyra set ... kändes riktigt bra att komma in på planen igen!

När jag kom hem satte jag mig i soffan och tittade på slutet av Sveriges handbollsmatch ... det bruka vara en dålig idé ... ja att sätta sig i soffan hungrig efter en match .. .men jag lockade fram lite energi och håller just nu på att göra en vegetarisk lasagne !!! Vilket är mycket ovanligt ... jag äter inte lasagne så ofta och lagar det aldrig själv!

Hoppas bara att A kommer hem ... hans match började kl. 16 ett kvarter hemifrån så han borde komma snart ... om inte de också ställer till med en femsetare!
cool myspace layouts 

(Jordgubbar hade varit gott!)


kram Emma

Ledig lördag

Härligt!

Igår åt A och jag lunch på stan ... det händer nästan aldrig men igår kom vi båda hem tidigt. Vi fick dessutom lägenheten städan innan det var träning, riktigt skönt att slippa städa idag :) 

Jag var inte alls sugen på att träna ... jag har lite svårt att tagga till på en fredagskväll men när vi väl kom igång blev det hur bra som helst. För min egen del blev det en bra självförtroendeträning - vi gjorde övningar som jag verkligen behövde och eftersom vi var få fick man mycket individuell feedback ... bra inför matchen på söndag!

Vad jag inte tycker om är att jag får ont i ryggen ... jag måste börja styrketräna mer för att förebygga ... men när!!!

Nu håller jag på att tvätta ... A är iväg på volleyboll (som alltid) men det är ungdoms kval till SM i Malmö så när tvätten är klar ska jag hämta upp honom så ska vi äta brunch på Element. Om du inte har varit där och ätit deras brunch ... gör det ... det är sååå gott!

Kram Emma

Handboll

Äntligen är Sveriges bästa landslag tillbaka!
Vi måste ha världens bästa målvakt ... 40 bast och snabbare än någonsin, enilgt honom själv!



Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse  av Åsa och Sofie
Tack så jättemycket!  :)

Nu ger jag den vidare enligt den här uppmaningen:

"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

Jag ger tillbaka min utmärkelse till:
Åsa
Sofie


Jag sänder även vidare den till:
Olivia
Marie

Det får bli fyra för min del, jag är inte så aktiv bloggläsare förutom de de personer jag känner!
Det är roligt att läsa din blogg trots att det kan bli lite märkligt i mötet i det verkliga livet då man redan vet vad som har inträffat och hur tankarna har gott. Fast man inte har setts på länge ... men det är ju det som är det spännande med bloggandet!

free myspace layouts

Keep blogging!
kram Emma


Ja då var det onsdag

och vår träning är inställd kändes först lite trist men ändå okej ... den är inställd för att dam B spelar match så då ska vi titta på den istället ... det ska bli roligt att se dom!

Det är många i laget som är sjuka eller iväg och åker skidor ... hade gärna åkt skidor jag också men men eftersom man är lärare får man ju hålla sig till loven och då är det lite mycket dyrare.

Detta ger mig större möjlighet att spela match på söndag ... jag försöker se det som en möjlighet för jag vill ju spela men känner  mig inte så säker i rotaionerna längre eftersom jag inte fått någon matchträning. Vi har inte tränat så mycket anfall heller så jag tycker inte att ansatsen och timeingen sitter som den borde göra .. men iofs om vi inte får fram bollen kan vi inte anfalla så baggerspelet är nog så viktigt.

Det har blivit mycket volleyboll i bloggen på sistonde ska se om jag gör något annat i mitt liv som jag kan skriva om också i fortsättningen!

Ha en underbar onsdag för det ska jag ha!
kram Emma

Tisdag

... och jag ska inte göra så mycket under eftermiddagen.. Jag tränade ju imorse så det är gjort och känns riktigt bra ... klart och inget dåligt samvete för att man borde ...!

A och jag hade bestämt att vi skulle gå ut och äta ikväll eftersom det är en av få lediga kvällar vi har tillsammans ... men det verkar som om han måste jobba över :(

Får väl ta en titt i kylskåpet och se om det kan tänkas bli någon mat!

myspace layouts

Kram Emma


Idrottsgalan


Har landat i soffan efter träningen som var rolig med det gick inte så bra .. jag vill träna mer anfall. Det har vait mycket baggerträning nu ... vilket i och för sig behövs!

Jag tittar på idrottsgalan ... det är alltid lika roligt ... och Peter Settman gör det verkligen inte sämre!



Det känns lite konstigt när skidutövare är nominerade jag har lätt att se deras pågående prestationer vilket blir helt fel då det är förra årets prestationer som gäller.

Heja heja!

Mobilblogg

Det fungerade ... jag gjorde precis likadant som jag gjort tidigare ... undrar vad det var för fel då!!

Det är måndag eftermiddag och jag är inte helt slut ... härligt!
Imorgon har jag överträffat mig själv och bokat ett BodyPump pass kl. 6.45-7.40 ... jag undrar hur det kommer att gå?!  :P

Kram Emma

Julgransplundring ... pepparkakshuset var kvar så mer passande än idag%3

Photo-0055.jpg
Julgransplundring ... pepparkakshuset var kvar så mer passande än idag?! kram

Söndag

... och jag trivs alldeles för bra med att vara ledig ... just nu känns det inte alls lockande att jobba imorgon. Idag ska jag inte göra särskilt mycket alls. Ska titta på A´s match ... och sen ..tja inte så mycket mer inbokat ... skönt.

Jag har jätteträningsvärk från fredagsträningen ... i ryggen och i magen ... vilket visserligen gör mig glad för det är bra muskler att träna ... men det är lite jobbigt att skratta och röra på sig :P

Ha en underbar söndag!
kram Emma

Ledig

Nu är jeg helt ledig ... ikväll ska A och jag äta något gott och jag ska dricka ett glas vin. A har match imorgon också :(

Jag har ett mötesprotokoll från styrelsemötet i torsdag att skriva bara, men det är rätt snabbt gjort.

Imorse var det match, vi hade bra uppvärmning och bra inbollning men det var trögstartat på plan, det tog dessvärre ett tag innan vi kom in i vårt spel. Men när vi gör det spelar vi riktigt bra. Vi förlorade de första 2 seten men ryckte upp oss och tog det 3:e. I fjärde setet fungerade det inte riktigt, vid 9-24 bestämnde vi oss för att börja spela igen ... det räckte ända fram till 16-25, sen var matchen slut :(

ledig ... ledig .... ledig ...

kram Emma


Låång vecka

...men nu är det fredag.

Vi har träning ikväll vilket känns lite trist eftersom det är fredag men välbehövligt för jag är helt slut ... måste piggas upp lite!

Imorgon är det hemmamatch kl. 10.00 ... så ingen sovmorgon då heller :(
 ... men på söndag då ska ingen klocka ringa på morgonen!
free myspace layouts
Kram Emma

Tack för kommentarerna de värmer vekligen!


Känsliga kommentarer

Att fråga någon om hon är gravid är känligt och man bör vara säker på det eller känna personen mycket väl om man frågar. (Tycker jag)

Idag var det inte jag som gjorde bort mig utan blev utsatt.

En kollega satt och log mot mig i personalrummet. Hon sa till mig -Du är gravid va! Neeej, sa jag. Hon fortsatte att le mot mig och sa samma sak igen och jag svarade nej verkligen inte. När hon sedan gick sa hon -Du vet kanske inte om det.

Nehe okej tänkte jag släpp det och gå vidare.

När jag sedan kom in i personalrummet på lunchen satt hon där igen. Min tanke var att hon kanske skulle be om ursäkt (det säger ju faktiskt att man gått upp i vikt.) Men det gjorde hon inte, hon vände sig istället om till kollegan bredvid och sa - Jag tror hon är gravid.

Jag har verkligen inte kunnat släppa detta. Visst det har varit jul och man äter gott och det har varit minimalt med träning, men jag tycker faktiskt inte att jag är så stor att det ser ut som man är gravid. Jag blir både arg och ledsen över det.

Ska man inte kunna var nygift, 28 men inte vilja ha barn just nu?

/Emma

Första dagen avklarad

... och jag har landat i soffan ... skönt!

Det känns attlid bättre att komma till jobbet när man väl är där än om man bara tänker på det hemma.
Dagens föreläsning om destruktiva beteenden var rkitigt bra trots ämnet var det en lättsam föreläsning. Efter middagen var det dags för a-lag, jag är inte helt förtjust i det. I nuläge ingår jag i två, där det ena fungerar som jag anser att ett a-lag ska fungera men det som jag planerade med i dag gör det inte. Lite trist men när jag kom hem idag bestämde jag mig för att inte ödsla energi på att irritera mig eller försöka ändra ... det finns så mycket annat och bättre att lägga energi på.

Nu har träningen dragit igång igen vilket är otroligt skönt ... mycket att göra men det ger också mycket!

Ha dé!
kram Emma

Sista dagen på lovet :(

Imorgon är det månadg och första dagen på vårterminen!free myspace layouts

Jag är inte alls sugen på att börja arbeta imorgon ... jag trivs väldigt bra med att vara ledig!
När en ny termin börjar tänker jag alltid att nu ska jag bli bättre på ditt och datt men jag vet inte om det verkligen blir så. Vissa förändringar ska göras iallafall ... men jag tror att jag måste prioritera för att inte sätt mig själv i för mycket arbete. Imorgon ska vi lyssna på en föreläsning om destruktiva beteende ... intressant men lite tungt att starta med efter en ledighet.

Eftersom terminen börjar imorgon har jag även kikat i almanackan och räknat :)
Sportlov om 6 veckor sedan 3 veckar att arbeta innan det är påsklov ... sen är det inte så många ledigheter som det brukar vara dessvärre ... men det kommer en sommar i år också :)


Ha dé!

GRATTIS CARIN!

profile editor

 
Grattis Lillsyrran på födelsedagen!

Många Grattiskramar från mig ... kram
Emma


Lördagskväll

... och lite mat, vin och spel ... är tanken iallafall. Som synd är så kan inte Sofie komma, hon är fast hemma :(
Men Malin och Ylva kommer över ...
myspace layouts
Spännande väder vi har!

Jag försökte göra mig till och baka en chokladkaka tidigare idag ... det gick bra till slut men när den stod i ugnen gick strömmen. Som tur var kom den tillbaka efter ca 10 minuter så kakan kunde gräddas klart.

Jag sruntade i att gå och hämta vin och karaff från nyår .. kändes lite onödigt att gå ut när det är så halt. Jag hade lite vin hemma ändå som kan drickas till maten!
free myspace layouts
Ha det bra i vintervädret!
kram Emma


Blixthalka i Malmö

Vädret i Malmö är intressant.

Det är nollgradigt och regn ... vilket ofta brukar innebär halka och varningar som går ut till bilister.
Om det är plusgrader eller många minusgrader ser man många små bilar som kör runt i stan och saltar ... överallt. Vilket jag ibland kan tycka är helt onödigt ... men ... idag ... när det är snorhalt på alla trottoarer och vissa bilvägar ... ja då ser man ingen som är ute och saltar. Det blir inte kul att läsa morgondagens tidning!

Det var många som halkade omkull både cyklister och gående.

Nu ska inte jag ut något mer iallafall!
(Jag hoppas verkligen att jag inte glömde att handla något :/)

Kram

Dagens måsten

Jag var jätteseg imorse kunde knappt vakna men nu börjar jag vakna till liv och nu ska jag titta på Världscupen och ffa Charlotte Kalla! *heja Sverige*

Detta måse göras under dagen:
Titta på Världscupen Tour de Ski
Städa badrummet
Handla mat
Hämta saker från nyår
Köpa en blomma
Plocka undan
Träna

Jag måste verkligen träna idag, sover inte så bra och jag tror det beror på att jag inte är trött i kroppen. Nästa vecka börjar volleybollen igen *längtar*

Ha en bra lördag!

Skrot-Nisse

Tittar på en intervju med Jan Lööf på Kunskapskanalen. Författare till bl a Sagan om det röda äpplet och Skrot-Nisse.
  

Jag gillade hans böcker och ffa bilder när jag var liten. Jag tittade alltid på Skrot-Nisse.

Minns du skrot-Nisse?

Han blir ofta kritiserad för att inte ha med några flickor i sina böcker eller att kvinnorna har svaga karaktärer. Jag kan ibland irritera mig på allt detta prat om genus. Varför kan inte tjejer tycka om böcker med pojkar i huvudrollen. Jag tror att när vi är så små bryr vi oss inte om det är pojkar eller flickor i böckerna. Det är de vuxna som bryr sig.

Det hade varit intressant att höra en diskussion där man pratar genus inom kultur kontra flick- och pojkkläder.

En liten tanke!
Ha dé!

Jag kan själv

... efter Sofies hjälp iallafall ... lite bättre skärpa nu!

Detta var ju roligt när det fungerar ... kommer nog att ändra oftare framöver :)

Ha en bra fredag!
hej hej

TACK SOFIE!

Vad hade jag gjort utan dig!

myspace layout images

En stor kram till dig!
Emma

Redigering mm

Jag gjorde i header i photoshop för en tid sedan men lyckades inte få in den i bloggen ... och ni (kanske) ser (om du tittar med förstoringsglas) att jag har lyckats få in den nu men den är ju så liten. Jag fattar verkligen inte varför ... den är sparad så stor som den borde vara men blir pytteliten när jag laddar upp den på bloggen!!! :(myspace layouts

Nu sitter jag framför TV ... igen!

myspace layoutsA kom hem tio i sju idag ikväll och skulle iväg på träning kl. sju. Så mycket får jag se honom ... och imorgon förmiddag åker han iväg med skånelaget i volleyboll på turnering och kommer hem sent på söndagskväll ... så ja där försvann den helgen också!

Funderar lite på tjejkväll ... det är kanske lite sent påkommet men men det kan ju inte skada att höra av sig det är alltid någon som har tid!

(Jo det stämmer Sofie jag var på Triangeln en sväng. Så du kan ha sett mig!)

Kram kram


Garderobsrensing

Varje dag den senaste tiden då jag öppnat garderoben har jag bara stått och tittat och sagt: Jag har inga kläder! och varje gång har A svarat; Har duu inga kläder!

Garderoben är ju full men det är inte mycket av det som jag använder av olika anledningar ... så idag ska det rensas, allt som jag inte har använts på ett tag eller som har tappat formen ska ut.
cool myspace layouts
Kan kankse ta en tur på stan sedan så jag kan hänga in något nytt?!

Ha dé!
kram




Mat mat mat

Gårdagskvällen blev helt fantastisk ... maten var supergod. Jag är glad att vårt ansvar var vinet till huvudrätten :)

Först var det en fördrink med tilltugg.
Förrätten bestod av en entrétårta, vilket innbar en tårta gjord på rom, räkor och grädde. Bara den hade fungerat som huvudrätt.

Men till huvudrätt fick vi hjortfile som var inbakad i smördeg tillsammans med svampstuvning. Till detta serverades hasselbackspotatis och pepparsås. Det var så underbart gott och jag åt alldeles för mycket ... men det var ju inte slut där en nyårsmiddag ska ju även innehålla en dessert och den vi fick passade alldeles utmärkt på nyårsafton. Mango och jordgubbssorbé varpå det hälldes champagne och till det en chokladtårta ... behöver jag säga att vi njöt ... :)

Efter tolvslaget som räknades in i Rörsjöparken ställdes det fram ostbricka och tryffel.

Mätta var vi och gott somnade vi!

myspace layout codes

Dagen har vi tillbringat vid TV ... tittandes på film!


RSS 2.0