Minisemester..

imorgon åker jag till Strömstad. Ola och Erika är där på semester så jag tänkte ansluta några dagar. Jag arbetade på kolla på Öddö, en ö strax utanför Strömstad under några sommrar, det är helt underbart där uppe. Hoppas bara att vädret håller i sig ... det är inte den roligaste platsen att vara på om det är kallt, regn och blåsigt ... men efter helgen i Falkenberg vat jag iallafall vad som ska packas ... underställ och varma tröjor :P

Det blir förhoppningsvis en massa skaldjur som ska ätas ... en trålare på Göstases vore ju inte helt fel ... eller en fisk och skaldjurssoppa på Furholmen ... tur att man är där några dagar så att man hinner äta lite av varje. Jag tänkte att jag skulle ta med mig en kylväska så att jag kan köpa med mig lite räkor hem ... räkorna i Malmö är ingent att ha!



*Kram*

Sushi

Igår var vi några tjejer som sågs på Hai för att äta sushi, jag har ätit på Hai i Höllviken och var inte jätte imponerad men Hai vid Davidshall var riktigt bra. Det var nog den godaste sushin jag ätit i Malmö. När vi suttit och snackat ett tag gick vi vidare till Lilla torg och tog varsin kaffe. Det är riktigt trevligt att bara sitta ute och titta på folk ...



Ha de bra!
Emma


Kändisfest

Jag glömde ju berätta att vi var på kändisfest i lördags kväll ... eller ... ja det var väl snarare så att det var en massa kändisar på vår fest ... eller vår och vår det var SM bankett och på samma hotell bodde TV -laget. Fotboll antar jag att dom spelar. Så på vår fest var Jesper Blomqvist ... *skvaller* han frågade vad en shots kostade ... 52kr svarade bartendern .... då tar jag 18 svarade Jesper. Han beställde 18 shots! ... *slutsats* det borde vara 18 personer som bodde på hotellet som medverkade i TV-laget ...

Image hosting codes
 
Förrutom Blomman var Harald Treutiger, Patrik Ekvall, Benno Magnusson, Jovan Radomir ... eftersom jag inte är så namnkunnig inom områden som detta kan jag inte komma på fler namn. En av de ... vi kom fram till att det är han som är med i Oddset reklamen ... han som äter popcorn ... kom fram, mycket målmedveten, till en kompis och raggade gärnet ...

Det var också någon gammal skådespelare med som mina bordsvänner blev helt överväldigad över. Han hade någon roll där han sa: Alltid vänster hand. Denna filmen var tydligen en av få som de kunde typ alla repliker från. Så fem killar med en medellängd på 1.95 rusade mot baren för att kolla in deras älskvärda skådespelare ... :-D



Morgonen efter när vi åt frukost kom hela gänget och satte sig med varsin kaffekopp och en tidning ...
Dessutom kom Jesper Blomqvist och Benno Magnusson ut och tittade på beachvolley´n ... dom enda för övrigt ... och satte sig bakom mig på läktaren ... *hi hi* ... när vi på kvällen tittade på sportsändningar och läste tidningarna i morse så verkar sport Sverige missat att det under helgen har varit SM *dåligt dåligt*

Hej hej ...

Lång morgon...

... i sängen med en bok och tvätt att ta hand om varje timme. En helt ok start på morgonen eller ska man kanske säga förmiddagen. Efter att ha läst Hemma hos Martina av Martina Haag som var helt underbar, tack för boken mamma och Zara, började jag att läsa Brustna hjärtans café av Lolly Winston som jag blev tipsad om i Sofies blogg - tack! Det var en lättläst bok som var otroligt svår att lägga ifrån sig.


Omslagsbild: ISBN 9789164201799, Hemma hos Martina   Omslagsbild: ISBN 9789172637887, Brustna hjärtans café


Ha en bra dag!
kram Emma

Svenska sommar

och Beachvolleyboll SM på Skrea strand i Falkenberg.

Förutom att det har blåst halv storm i tre hela dagar har vi nog haft ganska så bra tur med vädret. Det haf bara kommit npgra enstaka regnskurar som har följts av sol så man hann torka. Här kommer några bilder från tävlingarna.

image30


image31


image32


image33


image34


image35


image36

image37

image38

Jättegott te

Jag fick lite olika teer i födelsedagspresent av Erika ett av dem var ett rött blåbärs och lingon te vilket jag varmt kan rekomendera. Det smakar gott och luktar dessutom riktigt gott så nu luktar hela köket blåbär ...


Hiking Wild Blueberries Berry Gif Images

 Nu ska jag sova och imorgon kör vi till Falkenberg och tittar på Beachvolley SM. Hoppas på bra väder!

Godnatt ...


Rensning i röran

Idag blev det en minirensning ... vi drog upp några kartonger från förrådet och tittade igenom. Rensade bort endel och fyllde på med annat från lägenheten. Sen tåg vi bilen och körde till tippen ... trodde vi ... vi körde fel och fick åka hem igen och hitta en vägbeskrivning ... *pinsamt* ... det märks kankse att vi inte slänger saker så ofta men när man gör det så blir det desto mer och det känns desto bättre.


Nu har vi varit duktiga och tänkt på miljön ... trots att jag tycker att det mesta går till förbränning på en återvinningscentral!

kram Emma

Bilder

image24

image25

image26

Här är Disa familjens hund, hon börjar bli lite gammal men det syns ju inte på fotot!

image27    image28

Jazzskyltar från Sthlms jazzfestival - lite roliga tyckte jag och fotograferade dom :)


image29

Flera luftballonger gick upp när vi satt på Skeppsholmen och lyssnade på jazz ...

Ha en bra dag!
kram

oohps...

så fort en vecka går ... har varit ruskigt dålig på att uppdatera bloggen så nu kommer allt på en gång!!

Ja a när vi kom till Sthlm började vi med en lunch hos A´s mamma våra föräldrar ses inte så ofta så man får passa på när det går. Sedan följde jag med mamma och pappa för att checka in på deras hotell (de skulle stanna i storstan en natt). Pappa stannade på rummet och mamma och jag sprang ut på stan en stund. Innan vi åkte ut till Ola och Erika där vi skulle äta middag. Vi fick Italiens risotto (jag tror att det hette så) den var riktigt god ... inget för ögat enligt Ola och det kan jag hålla med om men det smakade desto bättre ... jag ska nog ta reda på receptet ... bra bjudmat!

Morgonen efter åkte jag in till stan ... igen ... då var det dags för att springa på stan .,.. igen. Vi skulle leta efter en klänning som mamma kunde ha på bröllopet ... men det blev ingen klänning handlad däremot lite andra prylar.

På kvällen var det dags att gå på jazzfestivalen ... vi såg bla a India.Arie ett band från USA som var riktigt bra jag hade inte hört dom innan men tänkte köpa någon av deras skiva ... 2006 var de nominerade till tre grammy!

image22


Sen var det torsdag och då var det planerat picknick och minigolf med A´s pappa och bror ... jag började morgonen med en löparrunda i skogarna där A´s mamma bor. Jag har varit där mpnga gånger ... jag har tom sprungit där tidigare men trots det sprang jag lite fel ... min plan var en kort runda på ca 20 min .... det blev 50 min. Lite stolt var jag när jag kom hem ... inte att jag kom hem utan att jag orkade springa så länge :)

image23

Minigolfen gick väl sådär ... jag vann över A iallafall så det får man väl kalla lyckat :)
Picknicken var trevlig men det har en viss tendens att pratas om vissa områden när A´s pappa är i närheten ... jag försökte att inte kommentera alltför mycket ... det blir så tråkigt då! (för de som undrar har han en viss dragning ... nej extrem dragning åt det new agiga ... det blir lite för mycket bara)


På kvällen var det dags att dra in till stan ... igen! A och jag kom fram till att vi aldrig har utnyttjat 72 timmars korten på SL  så mycket som vi gjorde nu! Kvällens stora artist var Randy Crawford och Joe Sample ... riktigt bra ... min tanke var mest hela tiden: här hade morfar velat sitta han lyssnar mycket om jazz! Det bar roligt att höra riktigt gammal klassisk jazz ... eller gammal och klassisk ... jag vet inte jag kan inte skryta med att jag kan så mycket om jazz!

Nog för att det har varit bra väder men så fort vi kom in på Skeppsholmen var det bara att klä på sig .. det blåste riktigt kallt alla kvällar ... så för varje dag vi åkte in hade jag något mer klädesplagg med mig!

Jag sitter och tittar på Allsång samtidigt och just nu sjunger dom "en gummiboll" hur kan de få det honom och sjunga den ...!!!  Vilken fantastisk scenshow han har !

I fredags hann jag med att lunch med Erika springa på stan ... igen ... Sthlm är en aning större än Malmö ... jag har inte riktigt tänkt på hur stort det egentligen är. A och jag köpte med oss picknick och satte oss i Tantolunden innan vi begav oss till Skeppsholmen för ännu mer jazz ... nu var det lite mer kända namn ... Laleh ... vilken underbar liveartist ... en blandning av DiLeva, Vresvik och Ramel. Senare på kvällen spelade Ziggy Marley (ja det stämmer Bob Marleys son) reggie ... det var lite segt i början me´n tog sig mot slutet.Myspace layouts hosted images

Jag får inte så mycket skrivet denna människa är ju helknasig ... tjänar han pengar på detta!


I lördags kunde vi sola och bada innan vi skulle in till stan men nu skulle vi inte på någon mer jazz ... vi åkte hem till en av A´s kompisar ... han var helt nyinflyttat så vi fick sitta i brassestolar på vardagsrumsgolvet ... men det var riktigt trevligt ... lite sommarkänsla. Senare åkte vi till Lemonbar ett schlagerställe med alldelse för mycket folk ... men vi dansade lite iallafall innan det bar iväg för att tajma t-bana och buss.

Vi har varit otroligt effektiva ... på söndagen var det dags för brunch med Stefan o Ella ... A´s kompisar från Sthlms tiden. Det var riktigt trevligt att träffa dom igen ... det blir inte så ofta när man bor så långt från varandra. Kvällen tillbringade vi på Djurgården på den nyinhandlade picknickfilten...

Sen var det måndag och dags för avfärd mot Malmö ... men innan det hann vi med en lunch med Ola o Erika och en sväng på stan ... och tänka sig jag köpte en klänning .. jättefin .. nu ska jag bara hitta ett tillfälle att använda den på!

Nu ska jag inte tröttna ut er mer ... inte så spännande alltid kanske med uppdaterat iallafall :)
 
Kram Emma

Båtjobb...

Vi började med att hjälpte pappa att masta på båten i måndagsförmiddag ... det gick riktigt bra faktiskt ... det är ju trots allt bara en gång om året det ska göras så det är inget rutinjobb precis!

image21

Här är den fina båten ... den som flyter :)

Sen bar det av till Stockholm ...
Ha de bra!
Kram Emma

Uppdatering

Nu är jag hemma hos föräldrarna igen men nu är A med också. Vi ska vidare till Stockholm imorgon ... där ska vi träffa vänner, A's föräldrar, gå på jazzfestival och förhoppningsvis bada och sola. Det ska bli riktigt skönt!

Utgången i lördags blev inte så mycket med ... vi började med en mycket god taccopaj som Sofie gjorde *mmm* sen spelade vi vinspelet. Det var väl sådär ... men vi drack inte vin och även om jag gillar vin tror jag inte det hade varit något bra alternativ. Sen var det dags för cirkeln och då tillkom några tjejer till ... jag vet inte om jag börjar bli gammal eller om de var väldigt fjolliga!? men men vi skulle inte gå ut till samma ställe ... vi skulle ju till slagt så ...

... vi stannade kvar och satt o snacka ... det hade varit lite tidigt att gå ... men men det blev inte så mycket av det ... det slutade med att vi gick hem ... vilket passade mig perfekt ... det var skönt att vara pigg da´n efter!

I söndags var det ju sol ... också ... så jag och A åkte ner och kikade på beachvolleytävlingar innan vi packade och åkte iväg med tåget...

kram Emma

Nya skor

Jag glömde ju skriva att jag köpte nya skor idag också ... tänkte ha på mig dom imorgon ...!
Kanske inte riktigt min stil men jag gillade dom, dessutom var de helt nya i butiken så min storlek fanns kvar ...!

image19


Hej hej... 

Lite av varje...

...har jag hunnit med idag...

Jag började morgonen med en löptur, jag körde ett spänstpass och sprang sedan tillbaka (hela vägen) hem ... kände mig riktigt duktig när jag kom hem!

Sedan åt jag frukost ... det blev en slurpis (Erikas morgonfavorit) vi andra kalla det för smoothie :) ...sen dammsög jag och svabbade golvet .. tro det eller ej men det ÄR sant! Jag var helt enkelt tvungen ... en vinflaska hade jäst så korken flög ur och vinet sprutade ner stora delar av köket ... det luktade inte så gott.



Eftersom vädret var som det varit de senaste veckorna satte jag mig med våra gamla och nya foton ... jag kan tänka mig att ganska många sommarlediga med mig har tagit fram sina semesterfoto och sätter in dem i album ... idag blev det ett helt album från vår Malaysiaresa. Det var riktigt roligt att titta på bilderna igen.

Dessutom kom det ett antagningsbesked på posten och jag kom in på min utbildning ... ett litet problem är bara att jag lovade min chef att jag inte skulle söka redan i år :/  ... men jag tror att det ska lösa sig ... jag ska ju läsa på halvfart så jag jobbar ju fortfarande ... tänkte lägga ett mail så får jag se vad svaret blir!!

Smiles Gif Images

Nu kom jag nyligen hem från S:t Getrud där jag tog en öl och lite gratis mat med en kompis. Det var riktigt trevligt, vi brukar inte träffas själva utan det brukar alltid vara någon annan som drar ihop oss...

Nu ska jag med gott samvete tillbringa kvällen i soffan...

kram Emma


Dagen...

...har blivit rätt bra... jag började med att tvätta. Sen har jag hunnit med att klippa en massa lappar som ska klistras på festprogrammet. Jag har beställt ett monogram som sedan ska stämplas också ... det hade varit roligt att få göra det nu men det var semesterstängt på tryckeriet ... så det får vänta några veckor!

Sen har jag köpt plastfickor som jag kan ha alla negativen i ... jag håller på att sortera alla gamla fotografier. Har inte varit så duktig på att sätta in dem i album så de gamla hamnar bara i en stor låda .. dock sorterad ... (någon som blev förvånad :)) Tanken är att bilder från våra gemensamma resor ska hamna i ett album ...


Jag har dessutom tagit en tur med vår bil ... A hade backat lite olyckligt i P-huset och kört sönder backspegeln ... !
men nu är den hel igen (iaf backspegeln) det blev en buckla i plåten också ... jag fattar inte hur han lyckades!!

...och i kväll ska jag vara social ... ska till Cuba Café ... har inte varit där tidigare så det ska bli spännande och se hur det är ... jag har bara hört positivt om det!

Ha de bra!
/Emma



Party, party...

Image hosting codes

 
Party på lördag...

Vet inget om vad som är planerat ... så jag tror det blir hur bra som helst!

Nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa, läser Liza Marklund Nobels testamente.

Godnatt


Harry Potter

På fredag har Harry Potter och Fenixordern Sverigepremiär. Jag har börjar läsa boken några gången men skulle kanske ta och läsa den innan man ser filmen ... jag har tappat lite i min Harry Potter läsning .. tidigare läste jag boken då den kom ut .. men nu är jag väl några böcker sen ...


... hittade några bildsidor så jag var tvungen att lägga in en bild :)

/Emm

Uttråkad

Jag har knappt fått något gjort idag (iaf inget som är synligt) och jag känner mig otroligt asocial ... måste göra något vettigt imorgon annars blir jag tokig. Eftersom vädret är som det är går det ju inte ens spela beachvolleyboll. Det skulle kunna vara så att den uttråkade känslan förstärks en aning eftersom min sambo åkte till Berlin idag för att titta på världstouren i beachvolleyboll ... och jag ville såå gärna åka med ... men det sa´s att det var en killresa (läs: festartripp)

Det finns roliga saker och tråkiga saker som man kan göra ... och saken är nog den att det inte känns som man har gjort något förrän de tråkiga sakerna är gjorda...!

MySpace images

 Kram


Väderhopp...

image18


Som påminnelse om sommar och värme, en bild från Malaysia. Där jag och min sambo var i vintras. Vi stannade till på västkustens underbaraste ö; Langkawi. Det ska tydligen finnas än mer paradisiska öar på östkusten men det var monsunperiod då vi var där...!


Detta väder...

... jag fattar inte att det snart kan förstå att det är SOMMAR ... då ska det vara soligt, blå himmel och varmt! Nu har det ju visserligen varit uppehåll i några dagar ... förutom en skur när jag var ute å sprang i morse! ... men det är ju ingen sommarvärme. Jag är en person som ställer in mig på vissa saker efter olika förutsättningar ... ja och då när de på väderprognoserna säger att det ska regna ... ja då ställer jag in mig på det och planerar inneaktiviteter såsom rensa garderoben, sortera papper mm. Blir det sedan uppehåll får jag så dåligt samvete att jag är inne hela dagen ... och så blir det inget av någonting!

Längtar efter en blå himmel, solstol, solens värmande strålar... *hoppas, hoppas* ... på aftonbladet står det:

Håll ut ? snart
kommer solen  

Äntligen ljusare på väderfronten SMHI: På fredagen blir det äntligen soligt väder och klar himmel.


Vågar man hoppas tro!
kram

Oj, oj, oj..

Jag har fastnat vid bröllopsforumen idag ... det finns ju hur mycket som helst som man kan göra och lägga pengar på ... vissa saker är riktigt trevliga .. men de kan jag inte skriva här .. jag kanske kommer att ta endel tips! Det finns mycket att lägga pengar på iallafall ... om man vill förstås :$ Här kommer ett urval ...

image13
 
...ett par flip flop till bröllopsresan kanske ...
 
image14
  
... eller några mini flip flop ramar ...

image15

... ett par "brudparsjordgubbar" till tårtan ...

image16

... eller varför inte lite egendesignade m&m´s.

Det är svårt att välja bland denna djungel av bröllopsprylar. Dessvärre är det väl någon som köper det eftersom det finns till försäljning!

Puh, nu får jag nog ta lite paus i djungeln ... och gå ut kanske. Det regnar inte :)

kram Emma

Vuxenpoäng

Igår var jag men i Linas nyinköpta hus ... det är verkligen jättefint (utanpå). De har stora planer ... det ska både renoveras och byggas till ... mycket jobb men det kommer att bli supersnyggt det är jag helt säker på! En bild till er...

image10


Idag hoppas jag på bättre väder ... börjar tröttna på allt regn och är riktigt sugen på en dag på stranden. Nu har min sambo semester också ... tre veckor ... vi har planerat en resa hem till min föräldrar och en vecka i Stockholm. Ska bli riktigt tevligt att komma till huvudstaden ... det var ett tag sedan sist!

Ikväll är det dubbel 30-års fest ... party party!! Ska hinna med och pyssla ihop ett kort till deras present ... Jag har inte stämplat så mycket på ett tag. Beror nog mest på att jag tröttnade lite på det efter alla bröllopsinbjudningarna :)


image12


Ska nog ta och äta lite frukost och gå ut lite sedan ... men först av allt ska jag väcka A. 

Ha en bra dag!
kram Emma

Så fin...

... blev tårtan och god var den också!

image9

Till alla internetanvänadare...

Gå in på sidan:

www.ballade.dk

*hi hi*


Hjälp...

nu är det paw rihk-titt  (skånska för: på riktigt)... jag har beställt vigselringen!

När mina vänner frågat mig om jag börjar få bröllopsnoja har jag lugnt svarat; Nej, inte än men det kommer väl. Samtidigt som jag tänkt; Det kommer väl sådär några veckor innan. Men det är ju nu när jag sitter och pysslar med allt möjligt omkring bröllopet som det börjar kännas - lite märkligt. Det som känns roligast nu är att få samla och träffa alla släkingar och vänner.

Så här kommer ringen att se ut:

image8
Kram

Födelsedag

Idag fyller jag år... så ett STORT GRATTIS till mig!

image7


När jag har tvättat (!) klart ska jag baka tårta ... jordgubbsmoussetårta :)
... sen ska jag väl städa lite också!

Ha en bra dag!
kram

Bröllopspyssel

Jag som hade hoppats på att det skulle regna hela dagen, som de har sagt på väderprognoserna, så att det känns helt ok att sitta inne och pyssla.

Jag har samlat på mig en lång lista med saker som ska göras ... men det är inte bara tråkiga saker som städa, tvätta, handla ... utan lite roligare saker som att baka tårta, leka i redigeringsprogram med menylayout, beställa vigslering ... jag ska nog hinna bocka av några saker iallafall :)

Ha en bra dag!
/Emma

P.S. *Hoppas på regn*    Mad Smile Images

Boktips



Jag är ingen storläsare men har helt fastnat för Arnaldur Indridasons böcker. Har du inte läst dom så gör det ... har precis läst ut hans sista bok; Mannen i sjön. Hans tidigare böcker är:

              image3   image4   image5   image6

Har du lite tid över i hängmattan, på stranden, i bilen eller i soffan är mitt föslag att läsa någon av böckerna.

Ha en bra dag!
Emma

GRATTIS..

Carro på födelsedagen!

Smiles Gif Images

ett stort paket till dig!

Carro och jag låg bredvid varandra i de små BB-sängarna på BB för många års sedan. Vi visste sedan inte om varandra (vi är uppväxta i grannstäderna) förrän vi började i samma klass på gymnasiet. Lite kul va´!

Ha en bra födelsedag!
Kram Emma

Beachvolley

Det blev mycket beachspel i helgen. I lördags invigde vi våra nya planer i blåst och regn men det gick riktigt bra och helt slut kom jag hem och lagade välbehövlig mat.

Även i söndags blev det beachspel, vi blev en sådär 10 personer men på två planer så det blev inte så mycket väntan. Det var perfekt spelväder - ingen jobbig vind, sol och lite moln. Fyra och en halv timme spelade vi. Jag var helt slut när jag kom hem. Måste lära mig att ta med mig något att äta när vi spelar så länge.


Vid elva tiden skulle jag hämta min sambo och hans gäng som varit i Tyskland och spelat volleyboll ... men ... kl. tio ringde han och sa att vi blir lite försenade vi kommer halv ett...!! LITE försenade... men men det var inte så mycket att göra ... hålla sig vaken och köra nå´n timme senare.

Det var härligt att han kom hem iallafall ... och de vara glada att de coachade ett pojklag och inte ett flicklag... de hade tydligen varit förjävliga hela tiden..! (tjejer i 14-16 års ålder kan väl vara sådär ibland ;) )

Ha en bra dag!

RSS 2.0