Reseblogg

från och med nu kommer jag inte att skriva mer här ... men du kan läsa om vår resa på


(Klicka på bilden för att komma dit!)

vi skriver när vi får tillfälle!
KRAM Emma

Mycket att hinna

Nu har jag fräschat upp minnet vad gäller redovisningen imorgon. Vi har gruppredovisning och det var ett tag sedan jag läste litteraturen. Men jag tror inte att det blir så allvarligt, vi ska sitta i tvärgrupper och diskutera. Numer har jag inga som helst problem att snacka i grupper, jag tycker mest det ska bli spännande.

Jag tror att jag har koll på vad som ska packas men jag har inte provpackat. Min tanke är att inte fylla ryggsäcken eftersom vi kommer vara på resande fot endel ... får väl se hur det går med det!
myspace layouts
Måste lägga in en lite kommentar jag fick från an av mina lagkamrater som inte riktigt har tagit till sig de sociala koderna. Vi sitter bredvid varandra på läktaren och väntar på att träningen ska börja.
Hon säger:
Va lite rynkor du har för din ålder.

myspace layouts codes

Ja, jo vad svarar man på det. Jag har överhuvudtaget inte tänkt i rynkbanor än, jag använder ju varker dag- eller nattkrämer.

Imorgon är det redovisning, föreläsning, sista inhandling, packning, städning och den sista uppgiften som ska lämans in.

Nu ska jag sova!
Godnatt
Emma


Listan

Några saker går att stryka. Jag har klippt mig, lämnat in en uppgift och varit på ett möte. Håller som bäst på att tvätta samtidigt som jag färdigställer den andra uppgiften så jag kan sända in den så snart som möjligt.

Snart ska jag cykla iväg på styrelsemöte och efter det kan jag stryka en massa saker. Det är nämligen så att många i styrelsen är nya och jag som suttit med i drygt tre år är rena veteranen och har koll på allt som måste göras men nu måste någon annan göra det.

Eftersom jag inte gjorde som jag tänkt idag utan glömde hälften måste jag cykla till jobbe i morgon, innan jag ska till högskolan. Det är handikappsforskningens dag och vi är anmälda genom utbildningen. Dessvärre måste jag gå ifrån på eftermiddagen eftersom jag ska på ett sista möte på jobbet. Ett uppföljningsmöte så jag hoppas att det går fort.

Ja feber var nog mest resfeber *hihi* för i söndags var den som bortblåst och jag var hur pigg som helst. Riktigt konstigt!

Hej hej ...
kram Emma

Utmanad

Blev utmanad av Sofie att gå in i den 6:e mappen och välja den 6:e bilden. Så här kommer den ...



... en bild från Sofies bröllop. Jag hade ställt in kameran på att ta fler bilder när man trycker ner knappen så denna var kanske inte den bästa av alla bilder.

Feber ...

Jag har fått feber och ligger deckad i soffan. Jag har inte riktigt kalkulerat med detta. Jag har en del som ska hinnas med innan fredag.

Två uppgifter ska lämnas in på högskolan.
Det ska städas hemma.
Starta packningen
Diverse möten under veckan
Klipptid på tisdag
Redovisning av uppgift på torsdag
Lite smågrejer som ska ordnas inför avfärd

... just nu kan jag inte göra något alls. Väntar på att Anders kommer hem från match så att han kan handla hem lite att äta. Som tur är så är det hemmamatcher i helgen och dessutom i en hall som ligger ett kvarter hemmifrån.

Trelig lördag!
Emma


Det är inte ofta snön ligger i

MMS

Det är inte ofta snön ligger i Malmö i november


Det snöar i Malmö


Reseblogg

Nu har vi skapat en reseblogg. Den är i nuläge under uppbyggnad och kommer att användas från och med slutet av nästa vecka.

Ta en titt på:

wegotellus.blogg.se

Det råder delade meningar om layouten på bloggen, jag tycker att jag kan bestämma eftersom det är jag som kan redigera. Anders tycker att han ska bestämma eftersom han är borta längre. Vi får väl se hur det blir när allt är klart!

Hej hej
Emma


Less på skitsnack

Nu är jag less på att min arbetsplats inte kan prata med berörda utan bara har korridorsmöte där beslut fattas. Detta kommer sedan omvägar fram till mig som i detta fall är undervisande lärare.

Något som jag inte ens förstod från början har växt och blir bara större och större. Jag tog dessutom upp detta för två veckor sedan med arbetslaget och rektorer. Jag fick då svaret att det skulle kallas till ett möte och ett åtgärdsprogram skulle skrivas i efterhand. Detta möte har inte blivit av däremot har en massa fler minimöten, där jag inte blir tillfrågad, skett. Vilket gör ett icke-problem till flera gigantiska problem ... och allt grundar sig i att vi har fått en ny assistent som tror sig kunna gå runt och snacka en massa skit. Det värsta av allt är att man tar assistenten på allvar och litar på allt han säger utan att överhuvudtaget fråga mig om min bild på situationen.


Se den ...

... om du har biljetter.
Det verkar vara utsålt en bra tid framöver

Riktigt bra, vrider om denna gamla historia på ett nutida och underbart sett.
Fred Johansson gör rollen som Pontius Pilatus .. och hans röst är inte helt fel. Den mest kraftfulla på scen. Jag gillar även Maria Magdalena och Judas är riktigt, riktigt bra.

Bilder från Malmö Opera och Musikteater.



/Emma

VI VANN!

Vår andra raka vinst i ettan och detta med 3-0!
Serietrean Ljungby hade inte riktigt räknat med det motstånd de fick. Jag tror att deras tankar var inställda på att åka till Malmö och ta hem en lätt seger ... men tji fick dom!

Nu är det hemmakväll som gäller. Det var ett tag sedan ...

Hej hej
Emma


Lördag=match

Idag är det match.

Imorgon ska jag och Anders på Jesus Christ Super Star.


Ha en bra lördag!
kram Emma


Planering

Nu har vi kommit igång och planerat resa litegrann. Vi har vissa hållpunkter för att inte lägga onödig tid på resandet.

Vi landar i Buenos Aries stannar där en natt. Vi bokar buss till Puerto Madryn, 18 timmar ... men man åker på natten så det ska nog gå bra. Där ska vi på bl a på valskådning. Därefter beger vi oss österut till Bariloche ... där vet jag inte riktigt vad vi gör eller hur länge vi stannar. Därefter beger vi oss norrut till Mendoza ... där ska det drickas gott vin och äta kött.
Vidare norrut till Salta, därefter till Iguazufallen innan vi återvänder till Buenos Aries för att ta oss över till Montevideo och sedan tillbaka till Buenos Aries därifrån jag flyger hem. ... men det är inte förrän den 7 januari. Jag tror att vi kommer att kunna ta det lugnt under resan och lägga in det vi känner för efter vägen. Jag kommer definitivt vilja ha några sol, strand och baddagar emellanåt.

Imorgon är det två veckor till avfärd och sedan har vi ca 40 dagar på resande fot...
HELT UNDERBART!

Vi kommer att starta en ny blogg där vi skriver om vår resa. Återkommer med adress till den.

Hej hej.
Emma


Ledig?

Idag har jag kunnat sova litegrann på morgonen och inga supermåsten under dagen. Det är helt underbart.
Det finns en massa småsaker roliga och mindre spännande saker som bör göras.

skriva komplement till årsmötesprotokollet
Kontakta kommunen ang. beahcvolleybollplaner

samkör medlemslistor
skriva ned vad styrelsen måste göra när vi är borta
korrekturläsa
sola
läsa på om Argentina - håller på men det tar inte slut!
inköp till resan
kopiera o scanna pass och vaccinationsintyg
slänga skräp
kolla om en referensbok finns inne
läsa engelska litteraturen
äta en lååång frukost o läsa tidnigen
ta en promenad med Erika


... det ska jag nog göra nu. Så får jag se vad jag bockar av från listan.

Ha en underbar tisdag...
Kram Emma


Farsdag

myspace layouts

Kram Emma

Söndag

Tårtorna blev riktigt goda, inte alls så mäktiga som jag var lite rädd för. Jag har dessutom en hel tårta kvar i frysen ... den kanske åker med till jobbet imorgon. Vi håller ju på att äta ut frys och kyl inför resan ... så en tårta kan absolut inte finnas där!

Idag har vi hunnit med en elitmatch i volleyboll och nu håller jag på att laga mat, får se hur det blir ... tänkte göra köttfärsbiffar med lite oliver och fetaost i, till det potatismos med spenat i. Vet inte riktigt om kombinationen är den bästa men det går väl att äta ändå.

Nu är det 7 arbetsdagar, två högskoledagar, 5 pluggdagar och så 2 helger innan vi åker till solen och värmen ...

Hej hej



Lååång fredag

Jag startade dagen med att handla med mig frukost till biblioteket på Hulken. Där satt jag i tre timmar och skrev, skrev och skrev. Så nu känner jag mig ganska så klar med min uppgift. Dessutom hade de ansvariga sammanställt vår gruppuppgift. Så den har jag korrekturläst och ändrat en heldel i ... hoppas inte att de tar illa upp. Men de hade inte refererat till min bok någon gång alls.
myspace glitters

Efter skrivandet cyklade jag till ica maxi och handlade ingredienser till tårtorna. Hem, åt mat och började att baka. Två halvfärdig tårtor hann jag med innan det var dags för styrelsemöte. Efter det var det restaurangbesök med Anders mamma .. ja hon var tydligen i Malmö!

Nu har jag just gjort klart de halvfärdiga tårtorna och funderar på att gå och sova.

Imorgon ska det bakas en tårta till. Jag skulle gärna hinna med en runda på stan innan det är samlig 13.30 inför bottenmötet med Engelholm.

Sen är det fest på kvällen ...

...Godnatt och sov så gott ...
KRAM

Emma


Mörkt = trött

eller måste det vara så!

Idag har det varit så iallafall. Eftermiddagen har varit superseg, jag har inte varit så trött i huvudet men ögonen har bara velat slutas. ... på träningen kände jag mig supergrinig, blev irriterad när lagkamraterna inte fattade vad de skulle göra eller kunde tänka själva.
 
Nu har jag landat i soffan med en stor kopp te ... och det är nog det jag behöver.

Imorgon ska jag baka tårta. Har lånat formar på skolan, jag har inte gjort denna tårta tidigare så jag hoppas att den blir god. Får kanske göra ett litet smakprov!
Tänkte göra moussetårta i tre lager, mandelmassebotten, chokladmousse och vit chokladmousse.

Min plan är också att skriva klart min individuella uppgift. Blev nästan klar i tisdags men det är så mycket man vill skriva och det ska bara vara 6-7 sidor exklusive försättssida och refernslista. Ska kanske sätta mig på biblioteket om de har bättre skrivplaster där!

Ha en bra torsdagskväll!
KRAM EMMA




Idiot ...

Hittade detta hos Carola ... så himla bra. Ingår i en del interna skämt på jobbet!

Idiot! - eller 19 andra sätt att uttala sig

  • H*n har inte alla hästar i halgen.
  •  H*n smörknivslobotomerad.
  •  Det ringer, men ingen svarar.
  •  Lampan lyser men ingen är hemma.
  •  H*n har inte alla flingor i paketet.
  •  99:an (Inte riktigt 100).
  •  Rulltrappan går åt fel håll.
  •  Hjulet snurrar men hamstern är död.
  •  Vattnet går inte ända in i kaklet.
  •  H*n har inte alla läsk i backen.
  •  Det saknas en knapp i fjärrkontrollen.
  •   H*n har inte alla indiander i kanoten.
  •  Pedalerna går runt, men kedjan är av.
  •   H*n är inte den vassaste kniven i lådan.
  •  Det har brunnnit i proppskåpet.
  •  Hissen går inte ända upp.
  •  H*n har inte alla bananerna i fruktsalladen.
  •  Antennen får inte in alla kanalerna.
  •  H*n är inte riktigt spelklar.

... och så
  • H*n har inte alla baguetter i cykelkorgen.
*Hihi* ... jag kom tillbaka ganska snabbt. Men jag kan inte sitta mer vid datorn, har fått så ont i axeln efter allt skrivande under gårdagen. Vi har ingen bra arbetsplats hemma. Funderar på att åka till högskolan nästa gång på fredag då det är dags att skriva igen!

Nu ska jag lägga mig själv ... Anders har inte kommit hem frpn jobbet än. Skulle komma omkring 24 ... och jag tycker att jag jobbade länge idag ...till 19.30!

Godnatt!

Bloggtorka

Bloggtorka och mycket annat att göra ... återkommer när jag har mer tid.
Det ska nog inte gröja alltför länge.

kram Emma

Riktig söndag

Inte mycket skrivet på ett tag ohch det blir nog inte så mycket nu heller!

Nu är det inte ens fyra veckor kvar innan vi åker ... och det är endel som ska ska falla på plats innan det!
Köpte iallafall en Kånken så jag kan knöla ner den i stora ryggsäcken på resan.

Eftersom jag alltid skriver listor är det kanske dags för en lista inför resan .. räkningar, pengar, inköp, packning ...

... och så den individuella uppgiften som jag ska lämna in innan jag åker. Efter högskoledagarna i veckan vet jag hur sidorna ska disponeras. Så tisdagens plugg blir att ändra om, lägga till och ta bort!

Idag är det en riktig slappadag ...
Kram Emma

RSS 2.0