Kräftor

Vi åt kräftor igår. Det är helt fantastiskt gott. Det är synd att man äter det under så kort tid på året.



Jag gjorde en ostpaj med trattkantareller.
Den kan jag rekomendera.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
Blandas med fördel i matberedare.
Fördela degen i en form.
(Jag har börjat att kavla degen, tycket att det är lättare att få det snyggt i formen.)
Förgrädda i mitten av ugnen 225 grader i 10 minuter.

Fyllning:
225g riven ost (västerbotten eller annan stark ost)
1 dl grädde eller mjölk
3 st ägg
salt och peppar
smörstekta kantareller

Vispa samman ägg och grädde eller mjölk. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela osten i pajskalet. Om du vill, lägg i kantarellerna och häll på smeten.
Grädda i mitten av ugnen 225 grader 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0