Filmjölkslimpa

Grundrecept på filmjölkslimpa. Det går med fördel att lägga i torkad frukt, nötter och fröer allt efter smak.

Till 3 st limpor behövs

9 dl vetemjöl
9 dl rågsikt
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
3 dl sirap
1 l fil

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap. Blanda med slev, det ska bli jättekladdigt och går inte att ta i med händerna. Lägg i formar och grädda 1 timme i 200 grader. Lägg över folie efter 30 minuter.

Tips: Om du lägger i russin eller aprikoser som är lite fuktiga, blanda dessa med en del av mjölet så sjunker de inte till botten.
Det går att minska på sirapen, ibland tar jag bara 8 dl vetemjöl och 8 dl rågsikt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0